אחד היעדים היפים דווקא בחורף הוא הכנרת. מפלסה עולה וגואה, בסיוע הגשמים האחרונים, צבעה כחול עמוק, והירוק סביבה ירוק עד מאוד. מורדות הגולן בוהקים בשלל גוונים של חורף, והכנרת מעלה רוחות שורקות עם בוא הצהריים, נפרשת ונמתחת עד קצה גבולות הגזרה והופכת לתמונת נוף יפה מתמיד.
אין זאת עונת הרחצה, אבל יש מגוון פעילויות אחרות שכדאי לחוות, בעיקר כאלה שנוגעות לקולינריה. ומאחר שאין עונה מתאימה יותר לזלילות טעימות כעונה הקרה, הנה מפת דרכים סובבת כנרת, עם המלצות חדשות ולוהטות, לצד הוותיקות שתמיד ראוי לשוב ולבקר בהן.
חדר היין בעין גב
במתחם כפר הנופש הוותיק של קיבוץ עין גב, בצידה המזרחי של הכנרת, נפתח ממש לאחרונה חדר יין חדש. מלבד היותו יפיוף אמיתי, מבחר היינות המוצעים בו לטעימה מעורר התפעלות.
על אוצרות חדר היין אמון הסומליה המקומי, עומרי יצחק, שגדל לחופי הכנרת. עומרי אסף וליקט מבחר נרחב של יינות מהאזור, פתח ומתח את הטרואר מהגליל המערבי, דרך הגליל העליון והגליל התחתון ועד לרמת הגולן.
בחדר היין יש יינות איכותיים ומפוארים מהיקבים המוכרים והפופולריים, וכן יינות שהם כיהלומים בודדים ונחשקים, פרי עשייה של יקבי בוטיק וייננים משובחים. אפשר ליהנות מטעימה מודרכת ובנויה להפליא, ללגום כוס וגם לקנות בקבוק מצוין הביתה.
מפגש הדייגים
מסעדת הדגים הכשרה והוותיקה בעין גב היא תמיד נקודת מפגש מהנה במיוחד. הישיבה הפשוטה מול נמל הדייגים הפעיל, המפות המשובצות כחול־לבן, האווירה המשוחררת והמים שממול - כל אלה מזכירים מעט חוויה יוונית אותנטית. והתפריט בהתאם: ללא יומרות וגחמות, אלא פשוט, נגיש ועשוי סביב שפע הדגה הטרייה מהכנרת.
סביב דגים הצלויים בשלמותם אפשר לטעום גם סיגר דגים פריך, סלטים למיניהם, עממיים וטריים, קרפצ'ו בשר חציל מעוטר בעידון, וכרובית מטוגנת זהובה וטובה. כל זאת בליווי בירה קרה מהחבית, בילוי מהנה בכל מזג אוויר.
העגלה של נינו
אל עגלת הקפה המושלמת של נינו במעלה גמלא התוודעתי כשחברתי עמית, שמתגוררת באזור, המליצה עליה בהתלהבות. המיקום, גבוה ופתוח מעל הכנרת, מאפשר נקודת תצפית מרהיבה לעבר הימה. הישיבה נעימה על כר דשא גדול, מוקף צמחייה טבעית. על מכונת הקפה מלהטט ניר, שהכין לי את אחת מכוסות הקפה הטובות שלגמתי - קפה חזק, סמיך ועמוק טעם.
העגלה מתמחה במאפי בוקר שיוצרים תשוקה לטעום מהכל. יש בורקס מבצק קרואסון במילוי גבינה, וגם כזה שפתוח לכריך ובו גבינת קממבר, פלח אפרסמון ואגוזי פקאן קלויים, מאפה שומשום קלוע מבצק קרואסון אף הוא. בגזרת המתוקים: שוקולד, שוקולד חלבה, שוסון תפוחים, קרואסון שקדים, וכן קרואסון פיסטוק. ויש גם כריכים עם סלט ביצים או כרוב צלוי - וגם גבינת בושה מקומית.
המבורגר בדשא
סוד שמור שאשתף כאן במשורה: ארז רגב, הבעלים של מסעדת "מושבוצ" במושב רמות, פתח את משק ביתו שבמעלה גמלא לקהל הרחב. ראשית, מפני שיבול הערוגות היפות והסדורות על המצוק של מעלה גמלא מוצע למכירה: ירקות עונתיים שגדלים במקום או בשכנות, לצד מוצרים משלימים מיצרנים מקומיים בלבד - שמן זית, דבש, יין, גבינות ומוצרי חלב, מוצרי אטליז ממשק שניידר ועוד.
שנית, בימי שישי בצהריים בלבד (14:00-12:00) המדשאה הביתית הופכת למזללת המבורגר שווה במיוחד. המבורגר נפלא של משק שניידר, צ'יפס כמו שצ'יפס צריך להיות, בירה ויין. זהו. כמה פשוט - ככה מושלם. מלבד השף ארז, האמון על הגריל הגדול שניצב בחוץ, גם בני הבית עוזרים במלאכה והופכים את הבילוי לייחודי ואינטימי.
פיצה בקרם פרש
מי שטרם זללו פיצה בפיצרייה "פרסקה" שבקיבוץ מסדה, מוזמנים לשלב להילוך חמישי ולהזמין מהדרך פיצה נפוליטנית עם קרעי תפוחי אדמה לוהטים וקרם פרש.
אתאר את הפיצה של יוני וחן כך: בצק הפיצה נע בין הפריכות המאפיינת את הפיצות הנפוליטניות, הנאפות בזריזות בחום גבוה במיוחד, לבין מתיקות, רכות ועונג שמזכירים קרפ צרפתי. מנעד טקסטורות וטעמים שהוא פלא. בשביל לתת לפיצה של "פרסקה" את המקום המגיע לה - יש לזלול שתיים לפחות.
היסטוריה בבר
בחצר ראשונים ההיסטורית והקסומה בדגניה א' שוכנת מסעדת "1910", מהוותיקות ומהמבוססות באזור. השף עודד שוורצברד השכיל ליצור מקום בילוי קולינרי שעומד בכל קנה מידה ארצי, ומביא לכנרת את הצד היפה של תרבות הבילוי העירונית - זה השאפתני, היצירתי וחסר הפשרות.
יותר מכל מומלצת הישיבה על הבר, ובעיקר בצידו הימני שמשקיף גם אל המטבח. התפריט נע בעדינות על פני מטבחים אירופיים שמתאימים למזג ים־תיכוני מובהק כשלנו, עם מנות ממיטב המסורת האיטלקית דוגמת פיצות ופסטות, ניוקי, פולנטה וריזוטו. בגזרת הבשר ניכרים הרבה מיומנות וטכניקה צרפתית, וגם לא מעט עוז ועזוז מקומיים שמתגלים לאורך התפריט.
נשארתם רעבים?
אלטה: מסעדת הדגים הממוקמת ממש על שפת הכנרת, בחוף שלדג הסמוך למושבה כנרת. זו מסעדת שף מקומית שמעוצבת כלאונג' ספון עץ, והיא מציעה שלל מנות דגים, בר מקצועי המתמחה בקוקטיילים ססגוניים, וגם בראנץ' בסופי השבוע.
זוזה פטיסרי: בית קפה־קונדיטוריה בקיבוץ כנרת, שמציע שלל מאפי בוקר הנאפים במקום, כריכים קטנים ומפתיעים, עוגות בחושות, ויטרינת פטיסרי לעילא עם מיני טארטים, פחזניות וקינוחים אישיים, ואפילו כדורי שוקולד. הקפה הקטן טובל בירוק ומזמין לעצירה מתוקה עד מאוד.
מגדלנה: המסעדה של שף זוזו חנא בצומת מגדל, מהמפורסמות והאהובות באזור, היא מוקד עלייה לרגל לחובבי אוכל. המטבח הלבנוני העילי של חנא קנה לעצמו שם בהיכל התהילה של הקולינריה הישראלית, והוא זה שהכתיב את היד העכשווית, שמשלבת מנות מסורתיות מהמטבח הערבי הלבנוני עם קריצה מובהקת למטבחי פיוז'ן מודרניים.
ומה עם לטייל?
נחלי האזור מלאים כעת מים. המוכר והאהוב מכולם הוא זה שבשמורת הטבע מג'רסה. לא רחוק ממנה נמצא פארק הירדן, שמספק לא מעט אטרקציות תיירותיות בטבע. ביום עם ראות טובה, מומלץ מאוד לעלות לאחת מנקודות התצפית סביב גבעת יואב והאזור, דוגמת מצפור בני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו