צילום: איתיאל ציון // פאי תפוחים ושטרויזל. מומלץ לצד כדור גלידת וניל

הכל תפוח

שלושה מאפים אישיים על בסיס תפוחים שתוכלו להגיש בסוכה, ובאותה הזדמנות לנצל את השאריות מראש השנה

המדור הפעם מוקדש למאפים אישיים המבוססים על תפוחים, שאותם תוכלו להגיש לאורחים בסוכה ובאותה הזדמנות לנצל את התפוחים שנשארו לכם מראש השנה: טארט תפוחים וקרם אגוזי לוז, פאי תפוחים ושטרויזל ומאפה בריוש עם קרם תפוחים ושקדים בניחוח קינמון. שלושה מתכונים שונים, שלושה מאפים נפלאים וחגיגיים, שכולם מפיצים בבית ניחוחות שקשה לעמוד בפניהם. חג סוכות שמח!

 

טארט תפוחים מעוטר 

טארט תפוחים אישי אלגנטי בעל שלושה מרקמים שונים: בצק פריך, קרם אגוזי לוז ותפוחים טריים שהוקפצו עם קינמון. 

החומרים (ל־10 מאפים בתבניות טבעת בקוטר 8 ס"מ): 

√ 200 גרם חמאה 

√ 50 גרם (1/4 כוס) סוכר 

√ 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר 

√ 25 גרם (2 כפות) אבקת שקדים 

√ 2 ביצים במידה L 

√ קורט מלח  

√ 400 גרם (3 כוסות פחות 1 כף) קמח מנופה 

למלית תפוחים: 

√ 50 גרם חמאה 

√ 6 תפוחי גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

√ 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 

√ קורט קינמון 

לקרם אגוזי לוז: 

√ 100 גרם חמאה רכה 

√ 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 

√ 2 ביצים במידה L 

√ 50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים 

√ 50 גרם (1/2 כוס) אבקת אגוזי לוז 

√ 1 כף קורנפלור

√ 1 כפית תמצית וניל 

לקישוט: 

√ 1 ביצה טרופה 

√ 100 גרם גלייז ניטרלי (להשיג בחנויות המתמחות באפייה) 

מכינים בצק פריך: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה כדקה במהירות בינונית. מוסיפים סוכר, אבקת סוכר ואבקת שקדים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים ומלח ומערבלים כחצי דקה נוספת. מסיימים בהוספת הקמח בשתי מנות ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט, יוצרים כדור, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לחצי שעה. חוצים את הבצק לשניים ומחזירים למקרר חצי אחד עטוף בניילון. את החצי השני מרדדים לעובי 3 מ"מ. קורצים 10 עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים בתבניות. מהדקים על תחתית התבנית והדפנות ומקררים.  

מבשלים את התפוחים: מחממים את החמאה במחבת, ומקפיצים את קוביות התפוחים עם הסוכר והקינמון, עד שהן מתרככות מעט אך עדיין שומרות על צורתן, ומצננים.  

מכינים קרם אגוזי לוז: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה עם סוכר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים בהדרגה את הביצים ולבסוף אבקת שקדים, אבקת אגוזי לוז, קורנפלור ותמצית וניל וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה. 

מרכיבים את הטארטים: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מעבירים את קרם האגוזים לשק זילוף ומזלפים על הקלתיות. בעזרת כפית מניחים מעל ממלית התפוחים, עד שהיא מכסה את קרם האגוזים. מוציאים את יתרת הבצק מהמקרר ובוצעים ממנו 10 כדורים. מרדדים כל כדור לעובי 3 מ"מ ובעזרת שבלונה ליצירת רשת בקוטר 8 ס"מ (להשיג בחנויות האפייה) יוצרים מכל עיגול צורה של רשת. מניחים על כל טארט רשת בצק עגולה, מברישים בביצה טרופה ואופים 30-25 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מברישים בגלייז ניטרלי ומגישים.  

מי שאין לו שבלונה יכול לרדד את הבצק לעובי 3 מ"מ, לחתוך ממנו פסים דקים ולהניח על גבי התפוחים בצורת שתי וערב.  

 


מאפים אישיים. שילוב של שלושה מרקמים שונים // צילום: איתיאל ציון

מאפה בריוש עם תפוחים ושקדים

מאפה אישי של בצק בריוש שמכיל בתוכו קרם שקדים ותפוחים מבושלים בניחוח קינמון ומצופה בשבבי שקדים.  

החומרים (ל־16 מאפים בתבנית שקעים בקוטר 7 ס"מ): 

√ 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן 

√ 25 גרם (1/2 שקית) שמרים טריים 

√ 1/2 שקית משפר אפייה

√ 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

√ 2 ביצים במידה L

√ 150 מ"ל (2/3 כוס + 1 כף) חלב 

√ קליפה מגוררת דק מ־1/4 תפוז או לימון

√ 125 גרם חמאה חתוכה לקוביות 

√ קורט מלח 

לקרם שקדים: 

√ 100 גרם חמאה רכה 

√ 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 

√ 1 ביצה במידה L 

√ 100 גרם (1 כוס) אבקת שקדים 

√ 3/4 כף קורנפלור 

√ 1 כפית תמצית וניל

למלית תפוחים:  

√ 25 גרם חמאה 

√ 300 גרם תפוחי גרני סמית חתוכים לקוביות 

√ 50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה 

√ קורט קינמון 

לציפוי:

√ 350 גרם (1/2 3 כוסות) שקדים מולבנים פרוסים 

√ 1 ביצה טרופה 

מכינים בצק בריוש: במיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים, משפר אפייה, סוכר, ביצים, חלב וקליפת תפוז או לימון כ־5 דקות במהירות איטית עד בינונית. מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו עד שהן נבלעות בתערובת, וממשיכים ללוש כ־5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת מעט, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה. יוצרים כדור גדול ודחוס, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר ל־5 שעות לפחות. 

מכינים קרם שקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצה ומערבלים כ־2 דקות נוספות. מוסיפים את השקדים הטחונים והקורנפלור ומערבלים במהירות בינונית עד שהכל נבלע בתערובת. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים כדקה עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר. 

מכינים מלית תפוחים: בסיר ממיסים את החמאה. מקפיצים מעט את קוביות התפוחים עם הסוכר והקינמון ומצננים.  

מרכיבים ואופים: מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח על מנת להוציא ממנו את בועות האוויר. מחלקים ל־16 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור (משקל כל כדור צריך להיות כ־60 גרם).

משמנים מעט את תבנית השקעים, מרדדים כל כדור בעזרת מערוך לעובי כחצי ס"מ ומניחים בתוך השקעים כך שהבצק מכסה את התחתית והדפנות. מניחים בצד ל־20-15 דקות.  

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בעזרת היד לוחצים מעט על הבצק על מנת להוציא את האוויר. מעבירים את קרם השקדים לשק זילוף ומזלפים על הקלתיות עד שליש גובה. בעזרת כפית מניחים מעל הקרם מלית תפוחים ולבסוף מפזרים מעל שקדים מולבנים פרוסים ומברישים בביצה. 

אופים 14-12 דקות, עד להזהבה. את המאפים אוכלים באותו יום או שומרים במקפיא. 

 

פאי תפוחים ושטרויזל 

פאי תפוחים אישי קלאסי שמורכב מבצק פריך ונימוח, מלית תפוחים, אגוזים וצימוקים וציפוי שטרויזל מעל. 

החומרים (לכ־12 מאפים בתבנית שקעים בקוטר 8 ס"מ): 

לבצק פריך: 

√ 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 

√ 50 גרם (1/4 כוס) סוכר 

√ 1 ביצה במידה L

√ 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח 

√ 1/2 כפית אבקת אפייה

למלית תפוחים: 

√ 400 גרם תפוחי גרני סמית חתוכים לקוביות 

√ 50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה

√ 30 גרם חמאה 

√ 75 גרם (3/4 כוס) אגוזי מלך שבורים 

√ 75 גרם (3/4 כוס) צימוקים 

לשטרויזל:

√ 50 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) קמח לחם 

√ 50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים 

√ 50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה 

√ 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 

לקישוט:

√ אבקת סוכר

מכינים בצק פריך: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את המהירות, מוסיפים את הביצה ורבע מכמות הקמח ומערבלים עוד כמה שניות. מנמיכים עוד את המהירות, מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. 

מחלקים את הבצק ל־12 עיגולים ומרדדים כל כדור על משטח מקומח מעט לעיגול בקוטר 10 ס"מ. מניחים את העיגולים בשקעי התבנית כך שהתחתית והדפנות מכוסות בבצק, נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר לכחצי שעה. 

מכינים מלית תפוחים: בקערה מערבבים את התפוחים עם הסוכר. מחממים את החמאה במחבת ומוסיפים את קוביות התפוחים. מערבבים עד שהן מתרככות מעט, מחזירים לקערה ומערבבים אותן עם האגוזים והצימוקים.   

מכינים שטרויזל: במעבד מזון מערבלים קמח, אבקת שקדים וסוכר, ומוסיפים את החמאה בהדרגה.  

מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל־ של 170 מעלות. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ובעזרת כפית מניחים ממלית התפוחים באופן שווה על כל קלתית. מפזרים מעל שטרויזל ואופים 18-15 דקות עד להזהבה קלה. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. מומלץ להגיש לצד כדור גלידת וניל. 

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...