איך זה כשיֵינן מעז

מבקר הבית התאהב ביינות הצעירים של ברעם

צילום: דיוויד סילברמן // הטעימות. היינות הבוגרים מציגים עשייה מאופקת

אל יקב ברעם, שהוקם על ידי שלושה מחברי הקיבוץ הצפוני, הגעתי בשנת 2012 על קטנוע, כחלק מהמסע שלי בין יקבי ישראל בתקופת הבציר. "יש להם פירות טובים", כתבתי אז, "ויועץ טוב". מה שהיה חסר לי זו קצת תעוזה. 

יוסי יודפת, הבעלים והיינן של יקב עבייה, שהחליף את יועץ היין הקודם, לא מוכן שיקראו לו "יועץ". הוא מעדיף את התואר "יינן מלווה" ומעודד את החברים מברעם לנצל את הזמן שלו לא רק לעניינים טכניים, אלא גם לצורך מחשבות משותפות על האופי והסגנון של היין.

בשבוע שעבר טעמתי כמה יינות חדשים של היקב, לצד מנות עם פטריות כמהין שגדלות ביער האלונים ליד הקיבוץ - אחד הכלבים שמאתרים אותן מככב על התוויות. היינות הבוגרים שהתיישנו בחביות מציגים, למרות ההבדלים ביניהם, סגנון בשל יחסית, שמתבסס על פרי איכותי ועשייה מאופקת. ביינות הצעירים יותר קשה מאוד שלא להתאהב. 

ברעם, רוזה 2016 

יין כתום בהיר, שנעשה מענבי קברנה סוביניון וסירה שלא נסחטו. הפרס, המכונה שסוחטת את הענבים, התקלקלה ביום הבציר, והייננים השתמשו במיץ שניגר מהאשכולות בלי להפעיל עליהם לחץ חיצוני. לרוזה שנעשה מענבי קברנה סוביניון וסירה יש ריחות לא שגרתיים של שמרים ופירות בשלים, מרקם שמנוני, טעמים עשירים מאוד וחמיצות טובה. אחרי כמה דקות בכוס, כשהוא מתחמם, הוא מתחיל לגלות תכונות בשרניות. רוזה עם נוכחות יוצאת דופן שלא מפחד מאוכל. המחיר: כ־65 שקלים. 

ברעם, אדום 2016

בלנד צעיר של קברנה סוביניון ומרלו שנעשה ללא מגע בעץ. יש לו ריחות רעננים, טהורים כמעט, של פירות אדומים, פירות יער, עשבי תיבול וסוכריות חמוצות. הטעמים מלאי החיים שלו ממלאים את הפה בלי להכביד, החמיצות במקום והסיומת מרעננת. יין אנרגטי שמציג, לצד איכות פרי מרשימה, עשייה מדויקת ומוקפדת שנדיר למצוא ביקבים בסדר הגודל של ברעם. אם כבר חייבים לשתות יינות אדומים באוגוסט, אז שיהיו כאלה. המחיר: כ־65 שקלים. 

ברעם, מרלו 2014 

אחרי שני יינות צעירים, רעננים ויוצאי דופן, לא היה לי כוח למרלו שגרתי שהתיישן בחביות שגרתיות, אבל היין, שנעשה בתוספת של 15 אחוז קברנה, הצליח להפתיע. יש לו ריחות גליליים אופייניים של פירות אדומים ושחורים, מלווים בירקרקות מרעננת של ריחות בוסר, עשבי תיבול, פרחים ותבלינים מתוקים. בפה מתגלה יין בשל ומאוזן, בעל מבנה מאופק וסיומת ארוכה, מתקתקה ומתובלת. יין לא מתלהם ששם את הפרי הבשל והטוב במרכז, בלי להעמיס עליו יותר מדי. המחיר: כ־85 שקלים. 

ברעם, קברנה סוביניון 2014 

גם היין הזה, שהתיישן שנה בחביות, מציג לא מעט מאפיינים גליליים: ריחות של פירות אדומים טריים, פירות שחורים, עשבי תיבול ותבלינים מתוקים. במפגש שלו עם החך מתגלה יין בשל ומרוכז, עם טעמי דובדבן שחור ופירות יער, מבנה מרוכז ומוצק וסיומת מתקתקה מתובלת. בדומה למרלו, גם כאן בולט השילוב בין טעמי הפרי העשירים והמרוכזים, המרקם הידידותי והמבנה המוצק שאינו מכביד. המחיר: כ־85 שקלים.

ברעם, סירה 2014

ליין, שהתיישן שנה בחביות, יש ריחות מהודקים של פירות שחורים טריים, בשר מעושן, עץ קלוי ואדמה, וטעמים קצת יותר מפוזרים של פירות בשלים מאוד ותבלינים וסיומת עשירה ומינרלית, חרוכה ומרירה מעט. ההבדלים בין הריחות לטעמים יוצרים לטעמי סוג של מתח, עניין ואווירה לא מלוטשת, אפילו קצת פראית. למי שמחפש את הגישה של יוסי יודפת ביינות של ברעם יהיה הכי קל למצוא אותה ביין הזה. המחיר: כ־85 שקלים.

yairgath@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר