מנה מנה

אתם מגישים יינות מתוקים יחד עם מאכלים חמצמצים? המדריך הזה יתקן לכם את הטעויות • כך תתאימו בין היין לאוכל שעל השולחן

כמה כללים פשוטים שיעזרו לכם להתאים בין היין שבכוסות למנות שעל השולחן, בדרך שתחמיא לשני הצדדים. 

למנות חמצמצות 

כאשר הכיוון הכללי של המנות הוא חמצמץ, מומלץ להתאים להן יינות חמצמצים, אבל לא יותר מדי, כדי למנוע התנגשויות שיפגעו גם באוכל וגם ביין. יינות סוביניון בלאן יעשו במקרה הזה עבודה טובה מאוד. 

הרי גליל, סוביניון בלאן 2016

יין בהיר וחמצמץ עם ריחות טובים של פירות טרופיים טריים, עשב קצור והדרים, חמיצות נעימה, מבנה מוצק וסיומת מוצקה ומרעננת. כשר. המחיר: כ־55 שקלים. 

דלתון, אסטייט, פומה בלאן 2016

היין, שחלק ממנו התיישן בחביות עץ, מציע ריחות מעושנים מעט של פירות טרופיים ופירות לבנים, מרקם עגלגל וסיומת מעודנת שופעת טעמי פירות. כשר. המחיר: כ־60 שקלים.

למנות חריפות

היינות המתאימים למנות חריפות הם יינות בעלי מתיקות טבעית, שתשכיח את הצריבה בחך, וטעמי פרי. 

תבור, פנינים רוזה 2015

יין מבעבע, חצי יבש, שנעשה מענבי קברנה סוביניון מהגליל העליון ומציע טעמי פרי מתקתקים, בעבוע נעים וחמיצות נעימה. כשר. המחיר: כ־35 שקלים. 

כרמל, 2 VATS לבן 2016 

בלנד חצי יבש של ענבי גוורצטרמינר, מוסקט, קולומבר וריזלינג, עם ריחות של פרחים ופירות לבנים, חמיצות מרעננת וסיומת יבשה וטובה. כשר. המחיר: כ־50 שקלים. 

למנות מלוחות 

למנות ראשונות או עיקריות המבוססות על גבינות, דגים או בשרים מומלחים, יתאימו יינות מלוחים מעט או "יינות מינרליים". 

נטופה, לה־טור לבן 2016

בכרם שאנין בלאן, שנטוע בגליל התחתון, נעשה יין מינרלי ועשיר, ששמונה חודשי התיישנות בחבית הוסיפו לו עומק ומורכבות. כשר. המחיר: כ־90 שקלים. 

מדבר, שאנין בלאן 2015 

שאנין בלאן מכרם במצפה רמון, שהתיישן בחלקו בחביות עץ, הוא יין לבן עשיר, מורכב ומאוזן, עם טעמי פרי טובים וסיומת מלוחה מעט. כשר. המחיר: כ־100 שקלים.

למנות עיקריות  

רוב המנות העיקריות הן בשריות, וזה בדיוק הזמן להכניס יינות קצת מרירים וקשוחים שהתיישנו בעץ. 

רקנאטי, גליל עליון, קברנה סוביניון 2016 

ליין, שנעשה מ־100% ענבי קברנה סוביניון והתיישן בחלקו בעץ, יש ריחות של פרי שחור, עשבי תיבול ותבלינים מתוקים, טעמים מרוכזים וסיומת מוצקה. כשר. המחיר: כ־60 שקלים. 

יזרעאל, אדומים 2015 

בלנד של ארגמן, קריניאן וסירה, שהתיישן 22 חודשים בחבית ומציע טעמי פרי מתובלים, חמיצות טובה ונוכחות מאוזנת של טעמי עץ מרירים. כשר. המחיר: כ־90 שקלים. 

לקינוחים 

את יינות הקינוח המתוקים, מקובל להגיש לצד גבינות בשלות או פירות, אבל הם עובדים לא רע בכלל גם עם שוקולד מריר ואפילו כקינוחים בפני עצמם. 

בנימינה, גוורצטרמינר בציר מאוחר 2015

ליין, שנעשה מענבי גוורצטרמינר מהגליל העליון, יש ריחות עשירים של פירות טרופיים ופרחים, טעמי הדרים ותבלינים מתוקים וסיומת ארוכה ומורכבת. כשר. המחיר: כ־60 שקלים ל־375 מ"ל. 

רמת הגולן, ירדן, Heights Wine 2015

יין מרוכז ועוצמתי עם ריחות של ריבת תפוזים, משמש מיובש, פירות טרופיים ותבלינים, טעמים עמוקים ומבנה סמיך ומאוזן בחמיצות טובה. כשר. המחיר: כ־125 שקלים ל־375 מ"ל. 

yairgath@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...