מתכוני גלידה משגעים של יוסי שטרית

תרופה לנשמה.יוסי שטרית | צילום: אסף קרלה

ראש השנה מעבר לפינה והסתיו נותן את אותותיו, אבל הקור לא מונע מאף אחד לזלול גלידה כל השנה • מתכונים שאני מכין בבית לגלידה מושלמת

גלידה היא כנראה הקינוח האהוב ביותר בעולם. פעם, בעולם הקדום, גלידה נחשבה מעדן של מלכים, קיסרים, אנשי אצולה בלבד. אז היו שומרים במרתפים גושי קרח ענקיים שהביאו מההרים המושלגים, ואוכלים לקינוח שבבי קרח גרוס עם פירות מרוסקים ודבש.

עם השנים כולנו הפכנו לבני אצולה, או לפחות נגישות הגלידה גורמת לנו להרגיש ככה. למעשה, הטכנולוגיה כל כך התפתחה בתחום זה, עד שניתן היום להכין גלידות מצוינות בבתים באמצעות מכשור מיוחד, והנה מעדן מלכים, פשוטו כמשמעו, אצלכם במטבח.

אם תשאלו אותי מדוע דווקא הגלידה הפכה לקינוח אהוב כל כך, זה בעיקר בגלל הרענון שהיא מביאה עימה, מעבר למתוק. המרקם המושלם נובע משילוב מנצח של שמנים וסוכרים, והנגישות שלה היום מבטאת את האהדה הגדולה למעדן הקפוא.

לגלידה יש מגוון אינסופי של טעמים ושילובים. גם סוגים לה למכביר: אמריקאית, איטלקית, סורבה, מקפא יוגורט ועוד. יש לא מעט מכשירים בשוק, אני משתמש ב"נינג'ה קרימי". מכשיר הגלידה המודרני מאפשר לכם בעצם להכניס את הגלידרייה הביתה, עם יצירת מגוון מרקמים, ממש כמו בגלידרייה מקצועית.

גלידה יכולה לתפקד כקינוח מושלם בפני עצמו או כתוספת לקינוח. במדור הזה אציע לכם כמה מתכונים שאני אוהב במיוחד להכנת גלידה ביתית עם טעם של גלידת בוטיק. מבחינתי, גלידה תמיד תעשה מצב רוח טוב, ולכן היא כמו תרופה לנשמה. אני מזמין אתכם לרקוח את המתכון לגלידה, שיעשה לכם הכי הרבה שמחה בלב.

למרקם מושלם ערבלו במכשיר מיוחד, אבל לא חובה, צילום: אסף קרלה

גלידת נענע

מרכיבים:

√ 250 מ"ל חלב

√ 250 מ"ל שמנת מתוקה

√ חופן עלי נענע

√ 6 חלמונים

√ 80 גרם סוכר

1. מבשלים יחד חלב, שמנת ונענע בסיר תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה קלה.

2. מסירים מהאש ומצננים מעט. מסננים את העלים במסננת.

3. ממשיכים לפי הוראות הכנת גלידת שמנת 3-7.

גלידת קפה והל

מרכיבים:

√ 250 מ"ל חלב

√ 250 מ"ל שמנת מתוקה

√ 1 כף קפה

√ 1 כפית הל

√ 6 חלמונים

√ 80 גרם סוכר

1. מבשלים יחד חלב, שמנת, קפה והל בסיר תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה קלה.

2. מסירים מהאש ומצננים מעט. מקציפים את החלמונים עם הסוכר.

3. ממשיכים לפי הוראות הכנת גלידת שמנת 3-7.

גלידה בשני מרכיבים

מרכיבים:

√ 250 מ"ל שמנת מתוקה

√ 250 מ"ל חלב מרוכז

1. מקציפים את השמנת המתוקה.

2. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את החלב המרוכז.

3. מוזגים לכוס ערבול ומקפיאים.

4. מערבלים במכשיר לקבלת מרקם גלידה.

טעמים נוספים לשדרוג של גלידת הבסיס:

לגלידת שוקולד - מוסיפים בשלב בישול השמנת 2 כפות קקאו ו־100 גרם שוקולד מריר.

לגלידת וניל - מוסיפים בשלב בישול השמנת תמצית וניל איכותית או גרגירי מקל וניל.

לגלידת חמאת בוטנים - מוסיפים בזמן בישול השמנת 100 גרם בוטנים קצוצים ו־2 כפות חמאת בוטנים חלקה.

גלידת שמנת

מתכון בסיסי שאיתו אפשר להיות יצירתיים מאוד, בהתאם לטעמכם ולתזונתכם. אתם תחליטו מה נכנס לכם לגלידה: אפשר להחליט להכינו ללא תוספת סוכר, כחלק מדיאטה קטוגנית, ללא לקטוז, טבעוני וכו'. תחליפים מומלצים לחלב ולשמנת - בסוף.

מרכיבים:

√ 250 מ"ל חלב

√ 250 מ"ל שמנת מתוקה

√ 6 חלמונים

√ 80 גרם סוכר

1. מבשלים יחד את החלב והשמנת בסיר תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה קלה.

2. מסירים מהאש ומצננים מעט.

3. מקציפים את החלמונים עם הסוכר.

4. עושים השוואת טמפרטורות: לוקחים קצת מהמסה של החלב, שופכים למסה של החלמונים ומערבבים היטב. לאחר מכן מערבבים את שתי המסות יחד.

5. מחזירים לסיר ומבשלים עוד כ־5 דקות על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לסמיכות.

6. מעבירים למכלים מתאימים ומקפיאים.

7. מוציאים את המסה הקפואה ומערבלים במכשיר בתוכנית גלידה לקבלת מרקם קרמי מושלם. ניתן גם לאכול ללא ערבול נוסף.

תחליפים אפשריים:

במקום בחלב - אפשר להשתמש בחלב שיבולת שועל או בחלב שקדים לא ממותק.

במקום בשמנת מתוקה - אפשר להשתמש בחלב קוקוס לא ממותק.

במקום בסוכר - אפשר להשתמש בממתיק מלאכותי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר