"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"שערורייה": הורים שכולים קוראים לליברמן לתמוך בחוק הנאמנות בתרבות

בשיחות עם "ישראל היום" הביעו הורים שכולים זעזוע מהאפשרות שח"כ ליברמן יפיל את החוק ממניעים פוליטיים • "מצער לשמוע שדווקא אתה, שהובלת את קמפיין 'בלי נאמנות - אין אזרחות' ושדורש בצדק גזר דין מוות למחבלים, לא יכול להצביע בעד חוק הנאמנות בתרבות"

,עודכן
קוראים לו לתמוך בחוק // צילום: קוקו

בשיחה עם "ישראל היום" הביעו הבוקר (שני) הורים שכולים את זעמם עלהצהרתו של ח"כ ליברמןכי יתמוך בחוק הנאמנותבתרבות רק אחרי שהצעת החוק לעונש מוות למחברים תעבור בקריאה ראשונה. החלטתו עשויה להפיל את החוק בשל הקואליציה הצרה.

"בישראל הפכו את האידיאולוגיה למסחרה", אמר רון קרמן, שבתו נרצחה בפיגוע בחיפה בשנת 2003. "מה הקשר בין עונש מוות למחבלים לבין חוק נאמנות בתרבות? בארץ מכפיפים את הכל לפוליטיקה הקטנה וזו בושה. אני קורא לליברמן לתמוך בחוק. אם לא יעשה כך זו שערוריה".

המשפחות הביעו גם תמיכה עזה בחוק, שאמור, לדבריהם, למנוע תמיכה מדינית במי שרוצה ללחום בה. "אין שום מקום למציאות המטורפת שבה מדינת ישראל מממנת את מי שפועל נגדה, את מי שרוצה להרוג את אזרחיה. זה טירוף מוחלט", אמרה דבורה גונן ששכלה את בנה דני בפיגוע, "אני חושבת שהימין והשמאל צריכים לתמוך בחוק הזה. חבר הכנסת ליברמן טועה בכך שהוא מתנה את חוק הנאמנות בפוליטיקה, והתקשרתי ללשכה שלו כדי להגיד לו את זה".

האם החוק יעבור? // צילום: אלכס קולומויסקי

איריס שטרית ששכלה את בני משפחתה בפיגוע בשנת 1974 הביעה את כעסה במכתב גלוי לליברמן. "מצער לשמוע שדווקא אתה, שהובלת את קמפיין 'בלי נאמנות - אין אזרחות' ושדורש בצדק גזר דין מוות למחבלים, לא יכול להצביע בעד חוק הנאמנות בתרבות", כתבה שטרית, "הצבעתך נגד החוק תאפשר למוסדות תרבות לעשות כרצונם ולממן אירועים והצגות שיאדירו מחבלים ובכך יפגעו שוב בקורבנות הטרור ובני משפחותיהם".

בשיחה עם "ישראל היום" אמרה שטרית: "מתברר שכאן הפוליטיקה גוברת על השיקולים הלאומיים. איך יכול להיות שמי שחרט על דגלו את הרצון לגזור דין מוות על מחבלים יאפשר לאנשים האלו להתהדר במעשים הנוראיים שלהם ועוד בכסות תרבותית? אני קוראת לחברי ישראל ביתנו להתעשת ולתמוך בחוק הזה שחשוב מאד למשפחות השכול. יש דברים שהם מעל לפוליטיקה הקטנה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר