"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פסגת היועמ"שים? הניפוח של "החדשות"
ה"חשיפה" במהדורה על "פגישה חשאית" בין מנדלבליט לבכירים לשעבר רחוקה מלהיות דרמטית כפי שתוארה • לא הייתה חשאיות וכלל לא התמקדו בנתניהו • פרשנות
ד"ר אביחי מנדלבליט // צילום: אורן בן חקון

פסגת היועמ"שים? הניפוח של "החדשות"

ה"חשיפה" במהדורה על "פגישה חשאית" בין מנדלבליט לבכירים לשעבר רחוקה מלהיות דרמטית כפי שתוארה • לא הייתה חשאיות וכלל לא התמקדו בנתניהו • פרשנות

גדעון אלון
, עודכן

המהדורה המרכזית של "חברת החדשות" נפתחה שלשום בידיעה מרעישה לכאורה - הכתב גיא פלג סיפר, תחת הכותרת "חשיפה", על פגישה "חשאית" שקיים היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, במלון "כרמים" ליד קריית ענבים, עם כל הצמרת המשפטית - שכוללת את היועצים המשפטיים לשעבר, נשיא ביהמ"ש העליון ושופטי ביהמ"ש העליון בדימוס.

הכתב החרוץ ידע לספר שכל האישים המכובדים כונסו כדי לדון בשאלה אם נכון לפרסם את ההחלטה להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה ולקיים שימוע לפני הבחירות לכנסת, ואם מבחינה משפטית יש בעיה לעשות זאת. פלג אמר בפסקנות, כאילו השתתף בפגישה, כי "כל הגורמים סברו שיש לקבל את ההחלטה הזו ולהודיע עליה עד הבחירות". הוא הוסיף שהיועמ"ש אמר: "פרסום ההחלטה לפני הבחירות הוא חובתנו לציבור שהולך לבחירות. אעשה מאמץ מרבי להשלים את העבודה בהקדם".

מתברר שקיים פער משמעותי בין הדיווח הדרמטי שנמסר לבין המציאות. היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, השופט אליקים רובינשטיין, אמר אתמול בראיון לרשת ב', כי "בפגישה לא עסקו ספציפית רק בתיקי נתניהו, לא דיברו על ראיות ועל בעיות בתיקים, אלא על כך שנעשה מאמץ גדול לקדם את התיקים האלה, והיו אנשים שדיברו על כך שראוי שהבדיקה תסתיים לפני הבחירות". רובינשטיין אמר כי לדעתו, אם ההחלטה תתקבל עד סוף פברואר, אפשר יהיה לפרסמה, אולם לאחר מכן היא תיצור בעיה בגלל הבחירות.

• בחירות 2019 ב"ישראל היום"

יתרה מזו, ממשרד המשפטים נמסר כי לא הייתה זו פגישה חשאית כלל (יש להניח שאילו היתה זו פגישה חשאית, היא לא הייתה מתקיימת במלון ליד ירושלים). שנית, המפגש נקבע מראש לפני כמה חודשים, והוא מתקיים זו השנה השנייה ברציפות. שלישית, במפגש עלו סוגיות משפטיות שונות העומדות על סדר היום הציבורי. בין הנושאים שהועלו על ידי כמה מהשופטים והיועצים היה גם המועד לקבלת ההחלטה בתיקים נגד נתניהו. הנושא לא הועלה לדיון על ידי היועמ"ש, אולם בסקירתו דיבר על כך, והסביר כי תהליך קבלת ההחלטות בתיקים אלה נמשך כסדרו, על אף פיזור הכנסת, והיועמ"ש כלל לא היה מוכן להתחייב מתי יקבל את החלטתו.

כששאלתי גורם בכיר במשרד המשפטים מדוע לא הגיבו על המידע שנמסר בכתבה במהלך המהדורה, הוא השיב לי: "הם לא רצו, כנראה, להרוס לעצמם את הסיפור". אין ספק שצורת הצגת הדברים במהדורההייתה רחוקה מהמציאות, ונבעה מרצון לנפח את הידיעה על ידי יצירת דרמה מלאכותית.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...