"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טל רוסו בסכנת פסילה מרשימת העבודה

בוועדת הבחירות בודקים אם מספר 2 של גבאי השלים את תקופת הצינון • גם מספר 19 בליכוד, פנחס עידן, עלול להיפסל

,עודכן
טל רוסו, מקומו מוטל בספק // צילום: יהושע יוסף

יושב ראש ועדת הבחירות לכנסת ה-21, השופט חנן מלצר, הודיע למספר שתיים ברשימת מפלגת העבודה לכנסת,האלוף במיל' טל רוסו, שהתמודדותובבחירות לכנסת ה-21מוטלת בספק.

במכתב ששלח מלצר לרוסו, למפלגת העבודה וליועמ"ש, נכתב כי רוסו כיהן בתפקיד מפקד פיקוד העומק בדרגת אלוף במילואים בתנאי קבע עד ל-10.05.17. על פי המכתב, מתום שירותו של רוסו לא עברו שלוש שנים, כמו שנדרש בתקופת הצינון לפני ההתמודדות לכנסת, וכי על המשיבים להגיש את עמדתם בנוגע לכשרות מועמדותו של רוסו עד ליום ראשון הבא.

ממפלגת העבודה נמסר בתגובה: ״האלוף במיל' טל רוסו השתחרר מצה"ל בפברואר 2014 וחזר לשירות מילואים בתפקיד מפקד מפקדת העומק, לבקשתו של הרמטכ"ל איזנקוט. רוסו, לשעבר אלוף פיקוד הדרום וראש אגף המבצעים הוא לוחם עתיר זכויות. אנחנו בטוחים שהדברים יובהרו והוא ייצג את אזרחי ישראל בכבוד בכנסת הבאה״.

בסכנת פסילה, פנחס עידן // צילום ארכיון: משה שי

כמו כן, ועדת הבחירות עשויה לפסול גם את מועמדותו שלפנחס עידןהנמצא במקום ה-19 ברשימת הליכוד לכנסת. עידן עשוי להיפסל כי הורד בדרגת עובד ב"תאגיד שהוקם כחוק", כאשר ההורדה בדרגה נעשתה רק כדי שיהיה כשיר להתמודד, כלומר – עידן היה צריך להתפטר מייד מרשות שדות התעופה בה עבד, ביום שבו הורד בדרגה.

על מנת להתמודד בבחירות לכנסת, עובדי מדינה חייבים להתפטר. ועדת הבחירות בודקת האם עידן הורד בדרגה באופן מלאכותי לצורך הגשת המועמדות.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר