גבאי הודיע: "לא אתמודד על ראשות מפלגת העבודה"

זה היה באוויר כבר זמן רב לאחר הכישלון בבחירות • יו"ר העבודה כתב בפוסט בפייסבוק שלא יתמודד לראשות המפלגה בבחירות הקרובות • "הכיוון היה ברור כבר בליל הבחירות האחרונות, אבל החלטות לא מקבלים בעת סערה" • עדיין עשוי להיות משוריין במקום השני ברשימה בבחירות

יושב ראש מפלגת העבודה, חבר הכנסת אבי גבאי, הודיע הבוקר (שלישי) כי לא יתמודד שוב על ראשות המפלגה בבחירות שיתקיימו בחודש הקרוב. 

בפוסט שפרסם בפייסבוק כתב גבאי: לתומכים, חברים והשותפים היקרים והאהובים שלי. אני מבקש לעדכן אתכם שלא אתמודד על ראשות המפלגה בבחירות שיתקיימו בחודש הקרוב. הכיוון היה ברור כבר בליל הבחירות האחרונות, אבל החלטות גדולות לא מקבלים בעת סערה ולכן המתנתי עד שהדברים יהיו אקטואליים בכדי להחליט ולהודיע."

עוד הוסיף גבאי: "אני מבקש להודות לכולכם על התמיכה, האמונה, על הפעילות והעשייה ועל הכוח והעידוד שנתתם לי ולמשפחתי. כשחשבתי על הדברים בשבועות האחרונים ראיתי עיניים רבות. עיניים שמאמינות ואומרות שאסור לוותר, עיניים שאני יודע שהן עצובות לקרוא את הדברים.. יחד הפכנו למחנה גדול שמחפש להוביל לשינוי במפלגה ובמדינה. לצערי הגדול זה לא הצליח... לא היה לנו קל. כלל וכלל לא. הלכנו במסע עם אינסוף היתקלויות מכל הכיוונים, מסע רצוף באתגרים מורכבים, מבית ומחוץ, שהפכו את המשימה שלנו לקשה מאוד. והיו גם טעויות, עליהן אני לוקח אחריות מלאה, ויודע כי אלו נעשו מתוך אמונה אמיתית בדרך ובמחויבות לניצחון". 

אבי גבאי. "היו גם טעויות, לוקח עליהן אחריות מלאה" // צילום: אורן בן חקון 

 

בהמשך הפוסט התייחס גבאי לשאלת האופן בו יבחר יו"ר המפלגה הבא ורשם: "עמדתי היא שיש ללכת בדרך המלך של המפלגה ולבחור יו"ר בפריימריז של כלל חברי המפלגה. בחירת יו"ר היא הדרך המרכזית שבה החברים משפיעים על כיוון המפלגה ואסור לקחת מכם את הזכות והחובה הזאת. זוהי ההצעה שאנו מביאים לוועידה, ולפיה הפריימריס יתקיימו ב-2 ביולי"  

גבאי סיכם את הפוסט בדברי תקווה: "תמיד האמנתי שהכל אפשרי, ואני עדיין מאמין בכך. הסיפור של המדינה שלנו, של העתיד שלנו, של הדורות הבאים שאנו מחויבים אליהם, גדול הרבה יותר משאלה אישית על מנהיג זה או אחר. אני משוכנע כי נכונו עוד ימים טובים ומלאי משמעות לערכים שאליהם חתרנו, והובלנו. אני מבקש גם מכם להאמין בכך.

אתמול פורסם ב"ישראל היום" כי גוברות ההערכות שגבאי לא יגיש את מועמדותו בבחירות הקרובות לראשות המפלגה, לאור הכשלון שספגה העבודה בראשותו וצניחתה לשפל של ששה מנדטים בבחירות האחרונות. עם זאת, עשוי גבאי לקבל את המקום השני ברשימת המפלגה לכנסת במסגרת שריון, זאת על פי הצעה של הנהלת המפלגה  שתעלה להצבעה בוועידת העבודה שתתקיים ביום רביעי. גבאי, החושש כי כלל לא ייבחר ברשימת העבודה לאור הכישלון שלו בבחירות, אמור לקבל את השריון במקום השני אחרי יושב הראש החדש של המפלגה שייבחר במקומו.

אתמול ספגה מפלגת העבודה מכה נוספת כאשר חבר הכנסת האלוף במיל' טל רוסו הודיע כי לא יתמודד על מקום ברשימת העבודה וכי הוא מסיר את מועמדותו מרשימת המפלגה לכנסת ה-22. רוסו הצטרף למפלגה לפני כארבעה חודשים בלבד, ואף שקל להתמודד על תפקיד היו"ר בפריימריז הקרובים, במחיר של הסכמה לויתור על השריון במקום השני.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...