"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שלוש השפות של ליברמן

בעברית הוא נופת צופים אך ברוסית קול אחר בוקע מן המסך ולו שתי מטרות: החרדים ונתניהו • ויש את השפה השלישית, הימנית, שהשתנתה • פרשנות

,עודכן
ינסו להעביר את העסקה במאי, ליברמן, צילום: אורן בן חקון

בשלוש שפות מדבראביגדור ליברמןלבוחרים: ברוסית, בעברית, ועד לא מזמן גם בימנית. בעברית הוא נופת צופים. מחבק חרדי ומסביר בקול קטיפתי: "אנחנו לא דורשים מכם הרבה, רק שתיקחו חלק". לא מתנגד למדינה יהודית ולא למסורת - רק למדינת הלכה. מנהיג שנועד לפני שבועיים עם רבנים. קשוב. מחייך. מחבק.

ואילו ברוסית נעלמות המנהיגות משכינת השלום, האחווה ואהבת ישראל. קול אחר בוקע מן המסך: מאיים, בוטה, ולו שתי מטרות: החרדים ונתניהו.

נתניהו הוא, כמובן, שורש כל רע: כישלון בכלכלה ובביטחון, כופה על מפלגתו פולחן אישיות נוסח צפון קוריאה, ובעיקר - להוט לשלם כמה שצריך לחרדים, במזומן, היישר מכיסם של משלמי המסים. ממטיר שטרות ירוקים על גברים מזוקנים לבושים בשחור.

בסרטון אחר, אגב, עוברים שוטרי מג"ב מדלת לדלת ומובילים בחורים לבושי טלית ללשכת הגיוס. בזכות ליברמן. אז מה אם בעבר, כשהיו לו 15 מנדטים, לא התעניין בשוויון בנטל? זה היה ליברמן אחר.

אז החרדים בסרטונים תובעים עוד ועוד כסף; הסטריאוטיפ המוכר, לבושי שחורים ודוחים.

ולא, אלה לאסרטונים אנטישמיים, כי גם התוקפים וגם המותקפים יהודים. כמו קריאתו של פרופ' זאב שטרנהל לעלות עם טנקים על עפרה, זו פשוט הסתה. וריח ההסתה של סרטוני ליברמן דוחה עד כדי כך שלכותבת שורות אלה, במקום שתתלבט בין הליכוד לרשימת הימין, מתחשק ולו לרגע להתלבט בין הליכוד לש"ס.

בעבריתליברמןמוגבל בבחירת הדימויים והביטויים. לך תשכנע את הישראלי הממוצע, שראש ממשלה שאינו יכול לעצב את רשימת מפלגתו כאוות נפשו, כי יש בחירות דמוקרטיות במפלגה - הוא רודן, בעוד יו"ר ישראל ביתנו, שאיש מלבדו לא משפיע על הרכב הרשימה, הוא אביר הדמוקרטיה.

אפילו מצביעי "רק־לא־ביבי" לא קונים את זה. גם הסטריאוטיפ העבש על החרדים כבר לא עובד על הישראלי הממוצע. זו הסיבה שרק ברוסית ליברמן מרשה לעצמו להיות כל כך בוטה, ואילו בעברית - הוא סתם פטרנליסט.

ויש השפה השלישית של ליברמן, שהשתנתה. לפני הבחירות דיבר ימנית; היום הואמדבר אחדות. אז הבטיח ממשלה ימנית ליברלית; היום הוא מבטיח בעמוד הפייסבוק שלו בשפה הרוסית ממשלה לאומית ליברלית רחבה.

אל תתפלאו אם אחרי הבחירות הוא ירוץ לממשלת שמאל־מרכז־חרדים, אם תהיה אופציה. מה הבעיה? לממשלה כזאת יצטרף ליברמן האחר, זה מהתעמולה בעברית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר