לאחר התפטרות חברי ועדת ההיתרים לפני כשבועיים, מכה תדמיתית נוספת למבקר המדינה מתניהו אנגלמן: יו"ר ועדת ההיתרים המיועדת, השופטת (בדימוס) שרה פריש, הודיעה היום (שני) כי היא פורשת ולא תכהן כיו"ר הוועדה. החלטתה התקבלה כשבוע בלבד לאחר שהתמנתה לתפקיד.
במכתב ששיגרה השופטת פריש היא תקפה את אופי הוועדה ואמרה שקיבלה גוון פוליטי: "הסכמתי למינוי מתוך ידיעה והבנה שוועדת היתרים הינה ועדה מעין שיפוטית הפועלת על בסיס קריטריונים משפטיים ואתיים, ונוגעת בעניין ולא באדם.... לאחר התלבטויות רבות הגעתי למסקנה ומאחר שהוועדה הפכה להיות כדור משחק במגרש הפוליטי, מקומי אינו שם! זאת ועוד - מצב שבו ועדה ציבורית חשובה הופכת קרדום לחפור בו עבור בעלי עניין המעוניינים לקעקע את מסקנותיה עוד בטרם נערך דיון אחד, וזאת באמצעות הפצת בדותות ושקרים, מחייב את כל הנוגעים בדבר לחשיבה על המקום אליו הידרדר השיח הציבורי".
כזכור, ועדת ההיתרים אמורה בין היתר לדון בסוגיית מימון הגנתו המשפטית של נתניהו, שנדחתה בעבר. טרם ברור האם רה"מ יגיש בקשה מחודשת למימון הגנתו המשפטית.
השופטת פריש הודיעה על אי-קבלת התפקיד כשבוע בלבד לאחר שמונתה אליו. בערוץ 12 פורסם כי פריש הודיעה למבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, על סירובה לתפקיד יו"ר וועדת ההיתרים לו מונתה על ידו לפני יותר משבוע.
לפני כחמישה חודשים התפטר יו"ר ועדת ההיתרים הקודם, השופט בדימוס עוני חבש, שדחה את בקשת נתניהו לסיוע בתרומות למימון הגנתו המשפטית. הצעד, לדבריו, הגיע בשל "לחצים פוליטיים", אולם סירב בשעתו לפרט באלו גורמים פוליטיים מדובר.
