"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היועמ"ש אישר לארדן למנות מפכ"ל קבוע

רשמית: מנדלבליט קיבל את בקשתו של השר לביטחון פנים • במהלך השבוע ארדן יראיין את שלושת המועמדים: הניצבים אלון אסור, דורון ידיד ומוטי כהן

,עודכן
אביחי מנדלבליט (מימין) וגלעד ארדן // צילומים: גדעון מרקוביץ', קוקו // אביחי מנדלבליט (מימין) וגלעד ארדן // צילומים: גדעון מרקוביץ', קוקו

היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, הודיע הערב (ראשון) לשר לביטחון פנים, גלעד ארדן, כי בהמשך לשיח שקיימו השניים בנושא, לאחר בחינת מכלול השיקולים נמצא כי בנסיבות הנוכחיות מצב הדברים מאפשר למנות מפכ"ל קבוע ונציב שב"ס קבוע בתקופת הבחירות הנוכחית.

היועץ המשפטי לממשלה ציין במכתבו, כי מצב שבו בראש שתיים ממערכות אכיפת החוק המרכזיות במדינה לא מכהנים בעלי תפקידים קבועים תקופה כה ארוכה, מעורר קושי של ממש בהיבטי אי-תלות ועצמאות שיקול הדעת.

נוכח זאת ולאור שיקולים נוספים המפורטים במכתב, סבור היועץ המשפטי לממשלה, כי בנסיבות הנוכחיות גובר משקלם של הטעמים המצדיקים קידום מינוי מפכ"ל ונציב שב"ס קבועים, על משקל טעמי הריסון והאיפוק בתקופת בחירות, השוללים מינוי.

היועץ המשפטי לממשלה ציין, כי הודעת השר ארדן על כך שבכוונתו להציע מועמדים מקצועיים מקרב משטרת ישראל ושב"ס, מצמצמת את הקשיים המשפטיים והבהיר שאישור המינוי הקבוע יהיה טעון את קבלת חוות דעתה של הוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים, בהתאם להחלטות הממשלה בנושא.

עוד הבהיר, כי כהונתם של מפכ"ל המשטרה ונציב שב"ס תהא תקופת כהונה קשיחה, שאינה ניתנת להארכה אלא בהתקיים נסיבות חירום, והדבר יובהר בהחלטת הממשלה בעניינם. זאת, בכדי להבטיח את אי-התלות ועצמאות שיקול דעתם של המכהנים בהם.

ממלא מקום המפכ"ל, ניצב מוטי כהן // צילום: דודו גרינשפן

מוקדם יותר פורסםכיההשר לביטחון פנים גלעד ארדן יזמן השבוע לראיונות את שלושת המועמדים לתפקיד – ניצב אלון אסור (מפקד המחוז הצפוני), ניצב מוטי כהן (מ"מ המפכ"ל) וניצב אלון ידיד (מפקד מחוז ירושלים).

כבר בשבוע שעברפורסם ב"ישראל היום"על פנייתו של ארדן ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט על מנת שיאפשר לו להשלים את המינוי, חרף זאת שכרגע מכהנת ממשלת מעבר.

ניצב דורון ידיד // צילום: גדעון מרקוביץ'

אתמול "פורסם בחדשות 12" כי מנדלבליט צפוי לאפשר השבוע לארדןלאייש את שני התפקידים- מפכ"ל ונציב שב"ס - בבעלי תפקידים קבועים, לאחר כשנה תחת תפקוד של ממלאי מקום. על פי ההערכות היועץ המשפטי לממשלה כבר נתן את "האור הירוק" להשלים את המינויים.

לאור פיזורה של הכנסת בשבוע שעבר, ארדןפנה לאחרונה ליועץ המשפטי לממשלהאביחי מנדלבליט בבקשה לבחון את האפשרות למנות מפכ"ל ונציב שב"ס עוד בזמן ממשלת המעבר. "בעבר החלטתי שלא להביא בפני הממשלה מועמדים לתפקידים אלה לאור פיזור הכנסת והציפייה כי בעקבות הבחירות תכונן ממשלה חדשה", כתב ארדן במכתב ששיגר למנדלבליט.

ניצב אלון אסור // צילום: גיל אליהו, ג'יני

"לאור שינוי הנסיבות המשמעותי והתמשכות תקופת הבחירות והיציאה למערכת בחירות נוספת שגם לאחריה אין ודאות שתקום ממשלה, אני מעוניין להביא בפני הממשלה לאישור מועמדים לכהונת קבע", הוסיף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר