במפלגות הקואליציה הביעו הבוקר (רביעי) תמיכה בכוונת ראש הממשלה בנימין נתניהו לאשר בכנסת את חוק החלת הריבונות הישראלית על בקעת הירדן.
שר הביטחון, נפתלי בנט, אמר הבוקר: "הדיבורים על החלת הריבונות בבקעת הירדן, בשומרון וביהודה הם מבורכים. אך אלו, כאמור, בינתיים רק דיבורים. המבחן היחיד הוא המעשה: אני קורא לראש הממשלה להביא להצבעת הממשלה ביום ראשון הקרוב צו להחלת הריבונות, ואחר כך להביא את הצו לאישור הכנסת ביום שלישי. רק מעשים בפועל יקבעו".
יו"ר ש"ס ושר הפנים, אריה דרעי, ציין: "סיעת ש"ס בראשותי תתמוך בחוק ובכל החלטה ויוזמה להחלת ריבונות בבקעת הירדן ובהתיישבות ביהודה ושומרון. זו נחלת אבותינו שהובטחה לעם ישראל מדורי דורות. נמשיך לפעול בכל כוחנו לביסוס אחיזתנו בארץ ישראל ולחיזוק ההתיישבות היהודית בבקעה וביהודה ושומרון".
יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, תקף מנגד את ראש הממשלה בפוסט שפרסם בפייסבוק והאשים אותו בספין: " אדוני ראש הממשלה, עכשיו ברור יותר מאי פעם שאין לך שום קשר לא לימין ולא לשמאל. בקעת הירדן מעניינת אותך כקליפת השום. הדבר היחיד שמעניין אותך זו חסינות. אבל, מעבר לחסינות ולכל הספינים יש כאן מדינה. אתה מכהן כראש ממשלה ברצף משנת 2009, ומשום מה למעלה מעשור לא שמעתי אותך מדבר כל כך הרבה על להחיל ריבונות על בקעת הירדן, שלא נאמר עושה פעולה כלשהי.
עוד בנושא:
מבוכה בכחול לבן: בעד ונגד סיפוח הבקעה
"תתקדמו עם הסיפוח ותהיו באופוזיציה"
"אם החלת הריבונות כל כך חשובה ודחופה לך יש לי הצעה בשבילך: או שתעשה העתק הדבק לחוק שהגישה "ישראל ביתנו" ותעביר אותו ביום אחד בשלוש קריאות, כפי שמנחם בגין ז״ל העביר בזמנו את חוק רמת הגולן. העברת החוק רק בקריאה ראשונה זה לא יותר מספין זול".
השתתף בהכנת הכתבה: אבי כהן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו