"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"בעולם הנשים מנצחות את הקורונה, ובישראל מדירים אותן מקבלת ההחלטות"

כעס על החלטת הממשלה שלא לכלול אפילו שרה אחת בקבינט הקורונה המצומצם • השרה מירב כהן: "שילובן יבטיח את תהליכי קבלת ההחלטות" • יו"ר נעמ"ת: "לא מפתיע לגלות שגם שתי השרות היחידות שהיו חלק מהקבינט תהיינה הראשונות לספוג את הקיצוץ הצפוי"

,עודכן
נתניהו (מאחור) וגנץ (קדימה), ארכיון // נתניהו (מאחור) וגנץ (קדימה), ארכיון

זעם על החלטת הממשלה שלא למנות אפילו אישה אחת לקבינט הקורונה המצומצם, שעליו הוכרז היום (ראשון) בישיבה.

השרה לשוויון חברתי מירב כהן אמרה: "‏נכון לצמצם את מספר החברים בקבינט הקורונה על מנת לייעל את תהליך קבלת ההחלטות בו, ובאותה מידה נכון שבקבינט המצומצם יישבו שרות ולא רק שרים. זה בוודאי יבטיח את איכות הדיון ואת תהליכי קבלת ההחלטות".

אחרי דיון סוער: הממשלה אישרה את הרכב קבינט הקורונה // צילום: לע''מ

יו"ר נעמ"ת, חגית פאר, התייחסה להחלטה שלא לכלול שרה אחת אפילו: "בעולם הגדול הנשים הן אלו שמנצחות את הקורונה ובישראל מדירים אותן משולחן קבלת ההחלטות. לא מפתיע לגלות שגם שתי השרות היחידות שהיו חלק מהקבינט, מירי רגב ומרב כהן, תהיינה הראשונות לספוג את הקיצוץ הצפוי.

"אני ממליצה לרה״מ ולרה״מ החליפי שמשווים את מצבנו באופן תדיר לעולם לבחון מה משותף למדינות שכן מצליחות להכניע את הנגיף - בכולן נשים בצמרת קבלת ההחלטות".

נכון לצמצם את מספר החברים בקבינט הקורונה על מנת לייעל את תהליך קבלת ההחלטות בו, ובאותה מידה נכון שבקבינט המצומצם יישבו שרות ולא רק שרים.

זה בוודאי יבטיח את איכות הדיון ואת תהליכי קבלת ההחלטות.

— מירב כהן (@cohen_meirav)July 26, 2020

בדבריה פאר התייחסה להצלחתן של מדינות שבראשן עומדות נשים בהתמודדות עם הנגיף כגון פינלנד, ניו זילנד ואיסלנד.

אניטה פרידמן, יו"ר ויצ"ו : "השאלה שצריכה להדאיג את הממשלה היא מדוע מציבים "רמזור אדום" בפני ייצוג שוויוני של נשים במוקדי קבלת ההחלטות ואיך מתקנים את העיוות הזה, לאלתר. בעוד שבמרבית מדינות העולם המערבי נשים מובילות את המאבק נגד הנגיף, מדינת ישראל מדירה נשים מצמתי קביעת המדיניות של אחד המשברים ההומניטריים הגדולים שידעה האנושות. משבר המשפיע על כל תחומי החיים. אנו קוראות לרה"מ לשנות את הרכב הוועדה ולשלב בה את שרות הממשלה".

הרכב קבינט הקורונה שאושר כולל את: ראש הממשלה נתניהו, ראש הממשלה החליפי בני גנץ, שר הבריאות יולי אדלשטיין, שר המדע יזהר שי - נציג כחול לבן לענייני הקורונה, שר האוצר ישראל כ"ץ, השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה, ח"כ גבי אשכנזי, שר המשפטים אבי נינסקורן, ח"כ אריה דרעי ושר הכלכלה עמיר פרץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר