"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מנדלבליט: "אני ממלא תפקיד מרכזי בהבטחת 'הביטחון המשפטי' של ישראל"

בנאומו בכנס "ישראל היום", אמר היועהמ"ש כי "כוחם הכלכלי של העבריינים מועצם עם הפיכת הפשע להרבה יותר מתוחכם ומתקדם" • "במדינת ישראל יש פשיעה ושחיתות, אך היא אינה מדינת פשע"

,עודכן
"אני ממלא תפקיד מרכזי בהטחת ה"ביטחון המשפטי" של מדינת ישראל. מנדלבליט // צילום: יהודה פרץ // "אני ממלא תפקיד מרכזי בהטחת ה"ביטחון המשפטי" של מדינת ישראל. מנדלבליט

"עולם הפשע שהכרנו לפני כעשור שונה לחלוטין מעולם הפשע המוכר לנו היום - הן ברמת התחכום והן ברמת ההיקף של הפשיעה. מתוך כך גם המאבק בפשיעה הופך מורכב יותר ויותר", כך אמר היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחימנדלבליט, בנאומובכנס "ישראל היום".

היועמ"שהדגיש בדבריו כי הוא ממלא תפקיד מרכזי, יחד עם גופי החוק והמשפט האחרים, בהבטחת "הביטחון המשפטי" של אזרחי מדינת ישראל.מנדבליטהסביר כי הם מבטיחים זאת בכך שמערכת המשפט במדינה תמלא את התפקידים המתחייבים בדמוקרטיה לשם קיום עליונות שלטון החוק, כאמצעי ראשון במעלה להקפדה על הערכים הדמוקרטיים היסודיים.

בנאומו אמר היועמ"ש מנדלבליט כי תחומים רבים בחברה הישראלית, עברו בשנים האחרונות תמורות ושינויים משמעותיים, וכך גם הפשיעה, שחלה בה מגמה של שינויים והתפתחות שלא פסחה גם על עולם הפשע. על פי מנדלבליט מדובר בתחום דינמי, אשר משתנה תדיר. "כך אנו רואים בשנים האחרונות כי הפשע שינה את דמותו, הפך להרבה יותר מתוחכם תוך שימוש בכלים מתקדמים ופעילות במרחב הווירטואלי.

"על ידי כך גם מועצם כוחם הכלכלי של העבריינים, דבר המהווה אתגר משמעותי, ומחייב אותנו ליצירת מענה מותאם", אמר מנדלבליט והוסיף: "בשנים האחרונות מערכת אכיפת החוק מנהלת פעילות משולבת ומתואמת, חסרת פשרות, כנגד הפשיעה במדינת ישראל".

למדינת ישראל מערכת אכיפת חוק עצמאית וחזקה

במדינת ישראל יש פשיעה ויש בה גם שחיתות, על פי היועמ"ש מדינת ישראל אינה מדינת פשע ואינה מדינת שחיתות ולכן חשוב לשמור על ה"ביטחון המשפטי". "היבט נוסף של הביטחון המשפטי עניינו בכך שמערכת אכיפת החוק של מדינת ישראל תמשיך להיות עצמאית וחזקה. מערכת אכיפת חוק אשר פועלת בצורה נחושה לשם חשיפת עבירות פליליות, לכידת עבריינים, והעמדתם לדין פלילי.

"מערכת אכיפת חוק עצמאית העושה במלאכה בצורה ישרה ומקצועית. אך ורק על פי העובדות והדין החל עליהן, על פי כללים שוויוניים, מערכת שאיננה מזוהה פוליטית בשום אופן, ופועלת כפי שהיא אמורה לפעול - ללא משוא פנים או שיקולים זרים".

היועמ"ש סיכם: "למדינת ישראל מערכת אכיפת חוק עצמאית וחזקה האוכפת את הדין כל אימת שמתעורר חשד לביצוע עבירה פלילית. מנגנוני ההגנה של המדינה פועלים ומתפקדים. מערכת אכיפת החוק פועלת בנחישות לחשיפת עבירות ולכידת עבריינים, ומאפשרת לציבור במדינת ישראל לקיים חיים תקינים ובטוחים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר