מצד אחד, משמח במידה מסוימת לגלות שלא בקלות מתרשם ציבור המצביעים מסערות, תפניות ומכותרות מתפרצות, ולא בקלות מושפע מכל מהלך תעמולתי. רק מיעוט מקרב נשאלי המדגם מצהיר כי שינה את כוונת ההצבעה שלו בגלל התבטאות לא מוצלחת או תמיכה נשיאותית.
מנגד, קשה להשתחרר מהרושם שאנחנו "נעולים" על הבחירה שלנו, ושום דבר כבר לא יכול להזיז אותנו. אדי חשדנות מאפילים על כל דיווח. כל צד נאטם למידע שעשוי לסתור את עמדותיו, ומתמסר למידע שמאושש את בחירתו. כל צד צורך באופן סלקטיבי את הכותרות שתואמות את השקפותיו, ונתלה בהן כדי לתקף את דעתו. הסערות האלה מתנהלות בתקשורת, ברשתות ועל כוס קפה. מרביתנו ישאירו אותן מחוץ לקלפי.
הסקר בוצע על ידי מכון קנטאר ב־19 באוקטובר, בקרב 551 גברים ונשים בני 18 ומעלה המהווים מדגם מייצג של החברה הישראלית הבוגרת. טעות הדגימה המרבית: +- 4.2%
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

