סקר: האם אתה מאמין למי שמצהיר שלא יקים ממשלה עם המפלגות הערביות?

בדקנו אם הציבור מאמין לראשי מפלגות שמכריזים שלא יסתמכו על תמיכת המפלגות הערביות למען הקמת ממשלה - והתוצאות חד-משמעיות • כשבוחנים את התשובות בחלוקה לגושים, העסק נעשה מעניין אף יותר

איפה נמצאת האמת? יו"ר רע"מ מנסור עבאס | צילום: אורן בן חקון
 

 

אולי זה הניסיון המר של הקמת ממשלת השינוי. אולי אלה המספרים שלא מסתדרים. ואולי אלה משחקי ההסוואה סביב ביטויים כמו "תמיכה מבחוץ" או "הימנעות" או "ממשלת מיעוט".

איזנקוט%3A אומרים שהבטחתי שמנסור עבאס יהיה בממשלה - מדובר בשקר מוחלט

אבל דבר אחד בטוח: בכל פעם שראש מפלגה מגוש השינוי מצהיר כי לא יסתמך בשום צורה על המפלגות הערביות כדי להקים ממשלה - רוב גדול בציבור, לפי נתוני "המדגם השבועי", פשוט לא מאמין לו. ואגב, במקרה הזה השיעורים דומים גם בקרב מצביעי קואליציה ואופוזיציה (רק 11% ממצביעי האופוזיציה מאמינים, ו־56% לא מאמינים).

חיבור בין איזנקוט לבנט ושאלת סגלוביץ' | צפו בפודקאסט "על זה"

ובכל זאת, לפי הסקרים, רבים יצביעו להם. נשאלת השאלה: האם הסתמכות על מפלגות ערביות לא מפריעה למצביעים, או שהם מוכנים להבליג על הבטחת בחירות שלא תקוים?

הסקר בוצע על ידי מכון קנטאר ב־12 וב־15 באוקטובר, בקרב 502 גברים ונשים בני 18 ומעלה המהווים מדגם מייצג של החברה הישראלית הבוגרת. טעות הדגימה המרבית: +- 4.2%

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...