ממשלות זרות תרמו לארגוני שמאל 261.1 מיליוני שקלים בתוך שנתיים, כך עולה מניתוח מקיף שערך מכון המחקר NGO Monitor.
המענקים הוענקו בין השנים 2012 עד 2014 ל-27 ארגונים לא-ממשלתיים פוליטיים בשיח הציבורי על זכויות אדם.
27 הארגונים היו צריכים למלא את התנאים הבאים: פעילות פוליטית במסגרת הסכסוך הערבי-ישראלי, רשומים כעמותה/חברה לתועלת הציבור (חל"צ), בעלי מענק אחד לפחות מממשלה זרה (באופן ישיר או עקיף), בעלי אחוז פעילות ניכר מחוץ לישראל הכוללת מעורבות בדו"חות האו"ם, מעורבות בבית הדין הפלילי הבינלאומי, בלובי בארצות הברית, האיחוד האירופי והאו"ם.
המימון הממשלתי הגיע לאותם ארגונים מ-21 ישויות מדיניות זרות (כולל האיחוד האירופי, האו"ם, ומנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי) כאשר האיחוד האירופי מוביל עם 28 מיליון שקל, ואחריו נורבגיה וגרמניה.
בחלוקת המימון של הארגונים לפי מדינות עולה כי האיחוד האירופי כיישות מדינית הוא השיאן והוא העביר כ-28.2 מיליון שקל, אחריו נורבגיה (27.6 מיליון שקל), גרמניה (23.6), הולנד (16.3) ובריטניה (13.1).
על פי הניתוח, כ-65% מהסכום (כ-169.73 מיליון שקל) הגיע לארגונים מממשלות באופן ישיר ועקיף, כ-34% מהסכום (כ-88.7 מילון שקל) הגיעו מתורמים וקרנות פרטיות וכ-1% לא ניתן היה לסווג האם הם ממשלתיים או פרטיים.
