הבחירות בי-ם: יום טוב סמיה שוקל להתמודד

בלעדי: האווירה בבחירות לראשות העירייה מתחממת כשאלוף פיקוד דרום לשעבר מאשר כי הוא שוקל להתמודד • יום טוב סמיה: "אחד מהתפקידים החשובים והמורכבים בישראל"

ד"ר ואלוף במיל' יום טוב סמיה// צילום: קוקו

הבחירות לעיריית ירושלים תופסות תאוצה: אלוף פיקוד דרום לשעבר, ד"ר יום טוב סמיה, שוקל להתמודד בבחירות הקרובות. האלוף במיל' איננו תושב ירושלים ונחשב לאיש מפלגת המחנה הציוני, אליה הצטרף לפני כשנה.  

האלוף במיל' ד"ר יום טוב סמיה שוקל להתמודד בבחירות הקרובות על ראשות עיריית ירושלים, זאת בעקבות פניות שנעשו אליו מצד גורמים המעורים במערכת הבחירות בירושלים. במידה וסמיה יחליט להתמודד על ראשות עיריית ירושלים, הוא יצטרך לעבור להתגורר בבירה עד סוף החודש.

סמיה אישר ל'ישראל היום״ את הפרטים: ״ראש עיריית ירושלים הוא אחד מהתפקידים החשובים והמורכבים במדינת ישראל ובמזרח התיכון כולו״, אמר סמיה. ״בעקבות מספר פניות אליי בשבועיים האחרונים מקבוצות שונות בעיר, אני שוקל את האפשרות הזו בכובד ראש".

סמיה בן ה-63, אב לארבעה וסב לשניים, ד"ר במדע המדינה וסוציולוגיה ארגונית מאוניברסיטת חיפה ומרצה באקדמיה. בתפקידו האחרון שירת כאלוף פיקוד הדרום בצה"ל עד לשנת 2001 ובמילואים כסגן מפקד פיקוד הדרום בין השנים 2006-2015.

סמיה הקים בשנת 1992 את עמותת "אם כל חיל" ובמסגרתה בנה בית כנסת אליו מגיעים כ-600 מתפללים ברמת פולג בנתניה. הוא פוקד את המקום ודורש בענייני חגי ישראל ופרשת השבוע מעת לעת. לאחר שחרורו מצה״ל פנה סמיה לעולם העסקים בתחומי תעשייה, נדל"ן ואנרגיה.

במקביל, לאורך השנים שם סמיה דגש על פעילות חברתית. בין השאר הקים את עמותת המשפחות השכולות של 'גבעתי', הוא מכהן כנשיא עמותת הידידים של 'זיו נעורים', המטפלת בנוער בסיכון, ופעיל בעמותת "שורשים" המחלקת סלי מזון למשפחות נזקקות לפני החגים.

לפני כשנה וחצי החליט סמיה לשים בצד את פעילותו העסקית וענייניו הפרטיים ולהתמסר לפעילות ציבורית, כדי להשתלב בהנהגת המדינה ולתרום מנסיונו. הוא מסתובב ברחבי הארץ עם קראוון ומקיים הרצאות שכותרתן: פני המנהיגות בישראל לעשור הקרוב.

בין האישים שהכריזו על מועמדתם לראשות עיריית ירושלים נמצא עופר ברקוביץ', יושב ראש סיעת "התעוררות בירושלים" בעירייה. מועמד חדש-ישן הוא משה ליאון שהפסיד בבחירות הקודמות לניר ברקת ונחשב לאיש של שר הביטחון אביגדור ליברמן. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר