"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מרים נאור: "מי בכלל צריך פסקת ההתגברות?"

נשיאת העליון לשעבר אמרה בכנס לשכת עורכי הדין כי "נושא המסתננים לא קשור לפסקת ההתגברות" • לדבריה, "אפשר להכיל כאן כמות מסוימת של מסתננים"

,עודכן
צילום: אורן בן חקון // נאור בטקס ההשבעה של חיות

נשיאת בית המשפט העליון בדימוס,מרים נאור, התייחסה במהלך פתיחת כנס לשכת עורכי הדין השנתי באילת לניסיונות לחוקק את פסקת ההתבגרות ואמרה כי "נושא המסתננים לא קשור כלל לפסקת ההתגברות. היה צריך שלוש פעמים לפסול חלקים מהחוק, בגלל שלא עלו בקנה אחד עם זכות האדם וחירותו. מי בכלל צריך פסקת ההתגברות? – מאיפה ההנחה הזאת", אמרה והוסיפה כי פסקת ההתגברות נולדה כפשרה פוליטית.

"איפה אנחנו רוצים לחיות אם לא במקום שבו בית המשפט יכול להושיט סעד", הוסיפה נאור.בנושא המסתנניםנשאלה הנשיאה בדימוס האם היא מקבלת את מתווה האו"ם? ואמרה: "אמרנו שמותר לגרש בכפייה, אבל הסיבה לכך שבאותו מקרה לא איפשרנו את הגירוש היתה שמדינה אפריקאית מסוימת אמרה 'אליי לא יובאו האנשים בכפייה'. אני לא יודעת מה קרה למתווה של האו"ם. אני גם שומעת שיש נסיונות לחזור אליו בצורה כזו או אחרת. המתווה לא הושג בדרך האופטימלית אבל לגופו זה היה מתווה טוב".

נאור הוסיפה ושאלה: "מישהו באמת חושב שאפשר לגרש מכאן את כל המסתננים? אני חושבת שאפשר להכיל כאן כמות מסוימת של מסתננים ולכן אפשר לחזור למתווה של האו"ם. העליהום שעושים לבית המשפט העליון בעניין המסתננים הוא לא מוצדק. אפשר לפזר את המסתננים ולא לרכז אותם רק בדרום תל אביב".

בתשובה לשאלה כיצד בית המשפט בכהונתה הפך להיות מזוהה עם השמאל, למרות שחונכה על ברכי תורת ז'בוטינסקי אמרה: "תרשה לי לחלוק על ההערכה האישית שגלומה בשאלה שחונכתי על ברכי תורת ז'בוטינסקי. גדלתי בבית מעורב, אבי היה בהגנה אימי באצ"ל. אי אפשר לומר שחונכתי על ברכי תורה זו או אחרת. חונכתי שיכולים להיות יחסי אהבה ורעות, עם ויכוחים מפה עד הודעה חדשה. מכאן אני יכולה לשאת דעות כאלה ואחרות וצריך לכבד כל דעה".

"לא מגדירה את עצמי שמאלנית או ימנית"

נאור הוסיפה כי "אני לא מגדירה את עצמי שמאלנית או ימנית. השיפוט הוא ניטראלי. אפילו הילדים שלי לא יודעים מה הפתק ששמתי בקלפי, רק בעלי, ובשיפוט הפתק שאתה שם בקלפי לא רלוונטי".

כנס לישכת עורכי הדין יפתח היום באופן רישמי וכולל מספר שיא של משתתפים. הכנס כולל את צמרת מערכת המשפט, עיתונאים, אנשי משטרה, פוליטיקאים ועוד.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר