"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

השמאל משתמש בדרוזים כדי לחזור לשלטון

מותר שיהיו גם דעות שונות, אך לצערי הקרן החדשה לישראל והארגונים שלה עוזרים לגורמים מסוימים במגזר להעצים את המחאה • דעה

,עודכן
חיילי צה"ל נושאים את הדגל הדרוזי (ארכיון), צילום: דובר צה"ל

גורמים אנטי־ציוניים ואנשי שמאל קיצוני, בראשותה ובמימונה של הקרן החדשה, עושים שימוש בעדה הדרוזית לצורך פגיעה בתדמית מדינת ישראל. מותר שיהיו גם דעות שונות, אך לצערי הקרן החדשה לישראל והארגונים שלה עוזרים לגורמים מסוימים במגזר להעצים את המחאה.

השמאל רוצה לחזור לשלטון, ולכן גורמים קיצוניים משתמשים בעדה הדרוזית, שכן קל לנגח את הממשלה בנושא הדרוזים. מדוע חברי הכנסת הערבים וחברי הכנסת של הרשימה הערבית המשותפת שותקים? כי הדרוזים ונציגי הציבור של העדה שקוראיםנגד חוק הלאוםעושים להם את העבודה.

מאז קום המדינה אנחנו מחנכים את הנוער שלנו לציונות, עושים פרויקטים ציוניים ומטיילים בארץ. הרוב הדומם של העדה הדרוזית בישראל אוהב את המדינה הזו. היינו שותפים לעם ישראל מאז ימי משה רבנו, עברנו דרך התנועה הציונית והקמת המדינה ונמשיך להיות שותפים כאלה.

חברי כנסת רבים נבחרו על גבם של האנשים התמימים שהפגינו בתל אביב על מחירי הקוטג'. זה המשיך לשחיתות כביכול של ראש הממשלה וכעת מוביל למחאה של העדה הדרוזית. חבל שהשמאל מוכן להרוס את המדינה היהודית בשביל תאוות השלטון.

בארץ ישראל יש זכויות לאומיות רק לעם היהודי,וחוק הלאוםלא מגדיר אי־שוויון אזרחי, אלא את זהות המדינה.

כעדה, אין לנו שאיפות לאומיות. אנחנו רוצים לחיות יחד עם היהודים. כבר לפני 2,000 שנה היהודים בגלות שרו את שיר המעלות וחלמו על ציון. עם ישראל יכול היה להגיע לאוגנדה ולא לכאן, אך יש לו קשר הדוק לאדמה הזו. אין לי בעיה עם חוק הלאום, כי הוא לא מגדיר זכויות אלא מגדיר את זהות המדינה, ההמנון, הדגל, הסמלים והחגים הרשמיים. חוק היסוד שחוקק בא להשלים את חוק כבוד האדם וחירותו, שכבר חוקק, ואם אנחנו כאזרחים נדרוש להכניס לחוק הלאום עדה נוספת - החוק ייפול וישראל תפסיק להיות יהודית. באותו רגע מדינת ישראל תהפוך להיות מדינת כל אזרחיה - מהלך שעלול לסכן אותנו כמיעוט. מספיק לראות את מה שקורה למיעוטים בסוריה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר