השחקנית והזמרת דפנה דקל החלה את דרכה בשנות ה-80, ולאורך השנים כיכבה בהפקות רבות על הבמות הגדולות בישראל, השתתפה בסדרות ובתוכניות טלוויזיה, ייצגה את ישראל באירוויזיון ובמקביל הפכה לדמות משמעותית בעולם הילדים.
בפרק של "אז ככה: אחת על אחד", היא חזרה לכתבת השער שלה ב״מעריב לנוער״ משנת 1989 ושיתפה מבתחושת חוסר הנוחות שהרגישה בעקבות הכותרת שנבחרה לכתבה - "הסינדרלה מאשדוד". בראיון עם בר ציבלין, היא חשפה כי כבר בתחילת דרכה, כשהייתה חיילת בלהקת הנח"ל, הרגישה שמקום מגוריה באשדוד הפך לחלק מהאופן שבו התייחסו אליה. לדבריה, גם היום היא מרגישה שהפער בין המרכז לפריפריה עדיין קיים: "יש איזה משהו שיש את המרכז ויש את הפריפריה, ולי אני זוכרת שזה הרגיש לא נוח" סיפרה.
בנוסף הזכירה את השיר שהוציאה באותה תקופה, "את לא מכאן", שעורר לא מעט תגובות. לדבריה, היו מי שפירשו את השיר כשאיפה להתרחק מהעיר אשדוד, דבר שהוביל לכעס מצד תושבים רבים על אף שזו לא הייתה כוונתה.
צפו בקטע מתוך הפרק.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2025/06/04/04/לנוער-מוביל.png)
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)