יובל כהן (21) משתפת על בסיס יומיומי את חצי מיליון העוקבים שלה בסיטואציות מהחיים, ריקודים טרנדיים, סרטוני ביוטי והומור משובח. הכל התחיל כשהייתה בת 16, עם פרוץ מגפת הקורונה, כאשר מתוך השעמום שכולנו מכירים היטב מהסגרים היא החליטה להתחיל לצלם סרטונים לטיקטוק ולאינסטגרם. יום אחד, הסרטונים שלה הפכו בפתאומיות לוויראליים, ומשם – השאר היסטוריה: "לא ציפיתי לכמות כזו של עוקבים וצפיות. בתחילת הדרך הייתי עושה שיתופי פעולה עם חברות קוסמטיקה, אבל אף פעם לא הרגשתי שהמוצר שאני מציגה מושלם ב-100%, ולכן החלטתי לפתח אחד כזה בעצמי".
בחרנו ביובל כהן לרשימת ה-21 עד 21 של מעריב לנוער בזכות ההשפעה האדירה שיש לה על בני ובנות נוער ברשתות החברתיות, עם קהל שמגיע כמעט לחצי מיליון עוקבים! בנוסף, העסק שבנתה בעשר אצבעות בגיל 20 בלבד הוא דוגמה לכך שחריצות והתמדה הם המפתח להכל, או במילותיה: ״חלומות נועדו כדי שנגשים אותם״.
כשכהן רק פתחה את מותג הביוטי שלה, Yuval Cohen Cosmetics – ההצלחה הייתה מסחררת באופן מיידי! תוך שלוש שעות בלבד המוצרים אזלו מהמלאי, וכהן לא ידעה איך להחזיק את עצמה מרוב התרגשות: "בכיתי. זה לא נתפש. עבדתי כל כך קשה במשך שנתיים והכל התנקז ליום אחד. זה היה מדהים".
שיניתי לנוער את התפיסה - וזה שווה הכל
מה היו החששות שלך בתחילת הדרך?
"כשהייתי בדרכי להשקת המוצר הראשון הייתי מאוד בטוחה בעצמי, אבל ככל שמועד ההשקה התקרב החששות שלי התעצמו ועשיתי כל טעות אפשרית, כולל טעות שיצרה המון בלגן מול בית הדפוס ועלתה לי עשרות אלפי שקלים. את המוצר השני כבר היה לי יותר קל להשיק, כי למדתי מטעויות עבר, אבל היה לי מאוד קשה מבחינה מנטלית. בגלל שהמוצר הראשון נמכר במהירות רבה, הציפיות שלי היו גבוהות וזה הכניס אותי ללחץ מאוד גדול".
למרות הכל, עשית את הדרך הזו לגמרי לבד?
"לבד, בעשר אצבעות. חשבתי על הפורמולה, קיבלתי רישיונות ממשרד הבריאות, דאגתי לשיווק – הכל אני. הייתי חוזרת מבית הספר ומתחילה לעבוד. עבדתי ברשת פארם, בחנות פרחים, כמלצרית וגם בעסק שלי, הכל כדי לרכוש ידע ולחסוך כל שקל עבור המותג שלי".
יש לי המון ויתורים, אבל אני עושה אותם בלב שלם
מתי הבנת את ההשפעה שיש לך על בני ובנות נוער?
"כשזיהו אותי ברחוב. העליתי סרטון על צניעות ודת וקיבלתי המון תגובות על כך ששיניתי לבני נוער את התפיסה שלהם, והרגשתי שזה שווה הכל. חשוב לי להעביר לבני נוער ערכים של אהבת האדם, צניעות ופשטות – לדבוק בשמחה ובמעשים טובים, וגם מסר של קבלת האחר ושאסור לשפוט אף אדם".
כיום, כהן משרתת בצה"ל כמש"קית מולטימדיה. במסגרת התפקיד היא עוסקת בשיווק של צה"ל ובהסברה בטיקטוק ובדיגיטל: "התפקיד הזה קיבל המון משמעות, במיוחד בתקופה הרגישה בה אנו נמצאים. אני מתנדבת הרבה במסגרת התפקיד ומחמם לי את הלב להבין שאני משפיעה ומשנה משהו". כהן מספרת שבבוקר היא לובשת מדים ומתפקדת כחיילת מן המניין, בצהריים מחליפה לבלייזר והופכת לאשת עסקים, ובערב חוזרת להיות נערה רגילה בת 21 והולכת לבלות עם חברים.
היא אומרת שזה הכל עניין של החלטה ושל ניהול זמן נכון: "יש לי המון ויתורים שאני עושה, אבל אני עושה אותם בלב שלם כי אני רוצה וכי הם שווים את זה. יש ימים שאני חוזרת הביתה ב-23:00 ויוצאת ב-4:00 לפנות בוקר מהבית – זה מאוד קשה. הרכב הוא כמו הבית שלי, יש לי שם תיק לצבא, לבית, לאימונים, לצילומים – אני ממש יכולה להתארגן בו לכל תרחיש".
מה החלום הכי גדול שלך בקריירה?
"הייתי רוצה שלכל בת ישראל יהיו את המוצרים שלי בשידת האיפור, ושהיא תדע שאיתם היא יכולה להרגיש הכי יפה שיש. אני עובדת המון זמן על פיתוח העסק וגם על פודקאסט חדש שאשיק בקרוב. הוא מדבר על אמונה וערכים, ואני יכולה לגלות לכם שאחד מהאורחים הראשונים שלי יהיה שחר טבוך".
מה המסר שלך לבני ובנות הנוער שקוראים את הראיון הזה?
"כל חלום שיש לכם – הוא בר השגה. אם יש לכם מספיק כוח רצון, אתם יכולים לעשות הכל. אני הקמתי את העסק שלי לבד, בעשר אצבעות. חלומות נועדו כדי שנגשים אותם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
