ליגת הצדק של הוליווד: הסלבס שתומכים בישראל. צילום: מעריב לנוער

ליגת הצדק של הוליווד: הסלבס שתומכים בישראל - ולא מפחדים מפגיעה בקריירה

בשעה שרוב הסלבס שותקים או מצטרפים לגל האנטי-ישראל, יש כמה כוכבים שלא מוכנים לוותר על האמת - ומדברים בקול רם • ג'רי סיינפלד, מייקל רפפורט ואמנים נוספים התגייסו לחזית ההסברה • כשמנסים לאגד לרשימה אחת את כל מי שיצאו נגד ישראל, נראה שמדובר במשימה בלתי נגמרת

ב-7 באוקטובר 2023, המציאות במדינת שלנו השתנתה לעד: למעלה מ-1000 איש נרצחו, כמעט 2000 נפצעו, 251 נחטפו לעזה ונכון לכתיבת שורות אלה, 50 מהם מחכים לחזור הביתה כבר למעלה משנה וחצי.

האנטישמיות מרימה את הראש

ממש עם פרוץ המלחמה, חטפנו כמדינה מהלומה קשה נוספת - כשנראה היה שהעולם ברובו מפנה לנו גב. בימים שאחרי הטבח החלו לצוץ ברשתות החברתיות אינספור התבטאויות אנטישמיות ואנטי-ישראליות.

בין היתר, היו בעולם מי שהצדיקו את מעשי חמאס בטענה שהם מהווים תגובה ׳לגיטימית׳ לכיבוש הישראלי. נראה היה שהשנאה הזו מגיעה מכל מקום ובכל צורה. בטיקטוק, למשל, התפשט בזמנו טרנד מזעזע: בני דור ה-Z מרחבי העולם, ובפרט אמריקאים, שיבחו מסמך אנטישמי שחיבר אוסאמה בן לאדן, הטרוריסט שאחראי לאסון מגדלי התאומים. אסון, חשוב להזכיר, שנחשב לאירוע הטרור הגדול ביותר על אדמת ארצות הברית אי פעם, בנו נרצחו 2,996 אנשים.

אסון התאומים. יש קיצוניים בארצות הברית שמצדיקים גם את הפיגוע הזה, צילום: רויטרס

הרשתות החברתיות באופן כללי התמלאו בהאשטגים בסימן שנאת ישראל, כמו למשל #FromTheRiverToTheSea, שהפך לויראלי. זאת, בעוד שרב מי שמשתף את המשפט ה-׳קליט׳ הזה, אפילו לא יודע באיזה נהר ובאיזה ים מדובר.

מהמסך הקטן לעולם הגדול

השנאה כמובן התפשטה בצורה נרחבת גם מחוץ לכותלי האינטרנט: באוניברסיטאות בארה"ב, למשל, התעוררו הפגנות אלימות של סטודנטים פרו-פלסטינים - דוגמת ההפגנות באוניברסיטת קולומביה, שבהן השתתפו גם סטודנטים שתמכו באופן גלוי בהרג יהודים.

בנוסף לזה, דמויות ציבוריות רבות גינו ועדיין מגנות את הפעולות של צה"ל בעזה, אבל בלי להגיד מילה אחת על השבת השחורה – ובלי להשמיע קול בעניין החטופים. 

חשוב להבין שלא מדובר רק בפוליטיקאים, באקטיביסטים או באנשי תקשורת. בין הדמויות הציבוריות האלה, שמציגות את ישראל ואת צה"ל כהתגלמות הרשע, נמצאים גם לא מעט אנשים מתעשיית הבידור: ג'יג'י ובלה חדיד, הזמרת דואה ליפה, כוכב "האנטומיה של גריי" ג'סי וויליאמס, המוזיקאי המפורסם רוג'ר ווטרס, הכוכבת העולה צ'אפל רואן וגם השחקנית רייצ'ל זגלר, שכידוע כיכבה לצד גל גדות שלנו בסרט הענק "שלגיה" של דיסני.

גל גדות ורייצ'ל זגלר בבכורת הסרט "שלגיה", צילום: EPA, AP

וזה רק על קצה המזלג: כשמנסים לאגד לרשימה אחת את כל הסלבס שיצאו נגד ישראל מאז שהחלה המלחמה, נראה שמדובר במשימה בלתי נגמרת. 

הוליווד משיבה אש

אל מול המוני הסלבס שיצאו ויוצאים נגד ישראל, ישנם גם כאלה שהחליטו לעמוד לצידנו בכל מחיר: שמשתמשים בכוח שלהם לטובת הסברה ישראלית נמרצת, ומעלים את המודעות למאבק החשוב להשבת החטופים הביתה - גם במחיר של פגיעה בקריירה הפרטית שלהם. 

נת'ניאל בוזוליק

כשמדברים על כוכבים מחו"ל שהתייצבו בנחרצות לצד ישראל, השם הכי בולט הוא ככל הנראה נת'ניאל בוזוליק – השחקן האוסטרלי (והלא יהודי), שהתפרסם בתור קול מייקלסון בסדרה "יומני הערפד", והפך לגיבור מקומי בשנה וקצת האחרונה.

בוזוליק תמיד אהב את ישראל, אבל מאז פרוץ המלחמה, נראה שהוא הפך את ההסברה הישראלית למפעלו העיקרי: הוא פרסם (ועדיין מפרסם) כמות אדירה של פוסטים ברשתות החברתיות, שמנגישים את המצב בארץ לעוקבים שלו מעבר לים; הוא בא לבקר בישראל במטרה לראות את הדברים מקרוב – ובין השאר הגיע לשטחי כינוס של חיילי צה"ל, שם סייע בחלוקת חטיפים ושתייה לחיילים.

זה לא מסתכם בזה: הוא גם השתתף במספר אירועים פרו-ישראליים, דוגמת אירוע הגאלה השנתי של ארגון ידידי ארה"ב של מד"א - שם, הוא קיבל אות הוקרה על פועלו בחזית ההסברה הישראלית.  

נייט בוזוליק, צילום: המערך לטקסים ולאירועים ממלכתיים

מונטנה טאקר

אושיה נוספת שעומדת לצידנו היא מונטנה טאקר – רקדנית, זמרת וכוכבת רשת יהודייה-אמריקאית, שמאחוריה קהל ענק ברשתות החברתיות: לא פחות מ-12 מיליון  (!) עוקבים.

בין השאר, שמה של טאקר עלה לכותרות אחרי טקס פרסי הגראמי לשנת 2024 בו היא משכה את תשומת הלב של גופי התקשורת כשצעדה על השטיח האדום עם שמלה ועליה סרט צהוב גדול, סמל המאבק לשחרור החטופים, עם הכיתוב "Bring Them Home". זו רק דוגמה אחת לעשייה הנאמנה של טאקר בתחום ההסברה הישראלית. בנוסף, היא השתתפה בכמה יוזמות שמטרתן להעלות את המודעות לזוועות ה-7 באוקטובר. 

מונטנה טאקר בטקס הגראמי 2024 (ארכיון), צילום: AFP

מייקל רפפורט

עוד מפורסם שהגיע לישראל כדי להביע תמיכה הוא השחקן והקומיקאי היהודי-אמריקאי מייקל רפפורט, שכיכב בלמעלה מ-100 סדרות וסרטים לאורך הקריירה שלו ("נמלטים", "לא טיפוסי" ועוד).

אם אתם לא מכירים אותו - אנחנו מבטיחים שההורים שלכם כן. מאז שהפך לפעיל בחזית ההסברה הישראלית, הוא לגמרי הפך ליקיר האומה, ואפשר לומר שבצדק: רפפורט מתייצב בגבורה אל מול הטרולים האנטישמיים בסושיאל מדיה, וגם הוא, כאמור, עלה על מטוס לישראל – ובשהותו כאן הוא גם סייר בקיבוצי העוטף.

מאז רפפורט חזר לבקר בארץ ולא רק למטרות הסברה: באוקטובר 2024 הוא הופיע בארץ לראשונה עם מופע הסטנדאפ שלו, וגרף המון תגובות חיוביות. בנוסף, כמובן, אי אפשר לשכוח את המערכונים שלו ב"ארץ נהדרת". 

מייקל רפפורט, צילום: i24News

ג'רי סיינפלד

כוכב-על נוסף שהביע סולידריות עם ישראל הוא לא אחר מאשר ג'רי סיינפלד, שחקן וקומיקאי יהודי-אמריקאי, וכמובן, כוכב הסדרה "סיינפלד".

מאז ה-7 באוקטובר הוא הראה בעקביות את תמיכתו בישראל: גם הוא נמנה עם המפורסמים שביקרו בארץ לאחר הטבח, ואף אמר בראיון בפודקאסט Honestly שהביקור הזה היה "החוויה העוצמתית ביותר בחייו".

ביוני האחרון, שמו עלה לכותרות כשהוא סילק מפגין אנטי-ישראלי מהופעה שקיים בסידני שבאוסטרליה. המפגין תפס את תשומת ליבו של הקומיקאי כשצעק "מהנהר ועד הים, פלסטין תהיה חופשית"; בתיעוד שפורסם בזמנו ברשתות החברתיות, נראה סיינפלד כשהוא צועק לעבר המפגין: "מטומטם, יעיפו אותך תוך שלוש שניות". הקהל הריע כשאותו מפגין הוצא מהאולם. 

מתעמת עם מפגינים פרו-פלסטיניים. ג'רי סיינפלד, צילום: מטה המשפחות

לא רק קומיקאים 

כבר ביססנו שלא מעט קומיקאים בולטים התייצבו בגאווה לצד ישראל, אבל ישנם גם כוכבים מעולם המוזיקה שידועים בתמיכה שלהם בישראל. אחת מהן היא הזמרת האייקונית פינק, שגינתה את חמאס בנחרצות לאחר טבח ה-7 באוקטובר, וקראה  יותר מפעם אחת להשבתם הביתה של החטופים.

מוזיקאית אוהבת-ישראל נוספת, קצת פחות ידועה אבל ממש לא פחות מוכשרת, היא רג'ינה ספקטור – שהתנצחה והתווכחה עם מכחישי הטבח ברשתות החברתיות, כולל בפוסט ממש מתחילת המלחמה, בו כתבה על הטוקבקיסטים שאיימו להחרים אותה: ״אני לא אתגעגע אליכם כמאזינים ולא לנוכחות שלכם ברשתות שלי… אם הייתי שם, אזרחית יהודייה שנרצחה, בשבילכם הייתי פשוט עוד יהודייה שמותה הגיע לה״. ספקטור גם הקפידה להעלות פוסטים שמעלים את המודעות לסוגיית החטופים. 

רג'ינה ספקטור בהופעה ב-2008 (ארכיון), צילום: AP

את התומכים הגדולים של ישראל אפשר למצוא לא רק בהוליווד, אלא גם בטיקטוק. אחד מהם הוא יוצר התוכן היהודי-אמריקאי זאק (זכריה) סייג' פוקס, שלו קשר עמוק לישראל.

פוקס עוסק בסטנדאפ וכן בהפקת סרטים וסדרות, אבל שמו הפך מוכר במיוחד בארץ בעקבות סרטוני ההסברה הישראלית שהוא מפרסם. אחד מהסרטונים הויראליים ביותר שלו צולם ברמאללה: שם, הוא שאל פלסטינים מקומיים על המצב המתוח, וקיבל תשובות אלימות כגון "צריך למחוק את ישראל מהמפה".

הביקור ברמאללה, כך מספר פוקס, היה מבהיל למדי ואף הסתיים באיומים על חייו. ולמרות הכל, היוצר עדיין נחוש להפיץ ברשת את האמת על המצב המורכב בין הישראלים לפלסטינים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...