מחיר כבד: ההחלטה של נסרין בלתי הפיכה

הזמרת נסרין קדרי עברה הליך בשם קרטופיגמנטציה - ניתוח לשינוי צבע העיניים באופן קבוע • שוחחנו עם ד"ר שמואל לוינגר, מומחה בכיר לניתוחי עיניים, שהסביר לנו על הפרוצדורה

נסרין קדרי. צילום: עומרי לוי

נדמה כי הזמרת נסרין קדרי נמצאת בלב הסערה - חוץ מהפרידה המתוקשרת מבן הזוג רום שמיר היום (שלישי), קדרי עברה הליך לשינוי צבע עיניה, כפי שדווח לראשונה באתר פוריל, צעד שעורר עניין ציבורי רב סביב אחד הטרנדים הקוסמטיים המסקרנים ביותר של השנים האחרונות. עם זאת, מאחורי המראה החדש מסתתרת פרוצדורה רפואית של ממש, שלא מעט מהמתעניינים בה אינם מודעים להיקפה ולסיכונים הנלווים לה.

סויסה +1 - נסרין חלק 2 // פודקאסט הרכילות של ישראל היום עם ערן סויסה

ד"ר שמואל לוינגר, מומחה בכיר לניתוחי עיניים ומנהל "ד"ר לוינגר עיניים" מקבוצת דנאל, מדגיש כי מדובר בניתוח לכל דבר. לדבריו, בניגוד למה שחושבים רבים, שינוי צבע עיניים אינו עניין פשוט כמו הנחת עדשה צבעונית. "אנחנו רואים עלייה בפניות של צעירים שמעוניינים בשינוי לצרכים אסתטיים, אך לא מבינים שמדובר בהליך חודרני שדורש הערכה רפואית מקצועית ובחינה מעמיקה של התאמה", הוא מסביר. "מאחר שמדובר בטכנולוגיה חדשה יחסית, עדיין אין מידע מספק על תופעות לוואי וסיבוכים לטווח הארוך, ואי הוודאות הזו צריכה להילקח בחשבון".

נסרין קדרי אחרי הניתוח לשינוי צבע העיניים // טיקטוק

ההליך עצמו נקרא קרטופיגמנטציה, ובמהלכו מוחדר פיגמנט צבעוני אל תוך הקרנית באמצעות לייזר ייחודי. הטכניקה הזו קיימת כבר שנים רבות בהקשרים רפואיים, למשל לטיפול בפגיעות עין, טראומות או רגישות קיצונית לאור - אך רק לאחרונה הפכה זמינה גם בשוק האסתטי, בעיקר במרפאות פרטיות בחו"ל כמו בטורקיה ודובאי.

ד"ר לוינגר מציין כי הסיכונים אינם מבוטלים, וכוללים בין היתר יובש ממושך, זיהומים, עכירות בקרנית, שינויים בלחץ התוך-עיני ואף פגיעה עצבית. "חשוב להבהיר שמדובר בניתוח שלא מתאים לכל אחד, ויש לגשת אליו לאחר בדיקת התאמה וייעוץ קפדני. מעבר לכך, יש לקחת בחשבון חסרונות משמעותיים נוספים: ההליך אינו הפיך ואין אפשרות לשנות את הצבע לאחר ההליך, ומי שעובר אותו בחו"ל נשאר לרוב ללא ליווי רפואי בארץ. להליך נדרשת בשלות רגשית - לחיות עם גוון הצבע החדש שיתקבל לאחר הניתוח".

צעד בלתי הפיך. נסרין קדרי, צילום: עמית לוי

"למרות שיש בידינו את המכשור הנדרש והרופאים שלנו עברו הכשרות מקצועיות בחו"ל, החלטנו להימנע מביצוע ההליך למטרות אסתטיות בלבד. ההליך מתבצע אצלנו אך ורק כאשר יש צורך רפואי", מסביר ד"ר לוינגר.

"קרטופיגמנטציה מתאימה למטופלים הסובלים מבעיות כגון חוסר בפיגמנט (כמו במקרי לבקנות), רגישות גבוהה לאור, טראומות בעין או עין עיוורת ולבנה. במצבים כאלה ניתן, באמצעות ניתוח, לצבוע את הקרנית ובכך לשפר את מראה העין. בפרט, הטיפול עשוי להועיל מאוד לאנשים עם חוסר מולד בקשתית או רגישות גבוהה לסינוור – תופעות שפוגעות באיכות חייהם. שימוש נכון בטכנולוגיה הזו במקרים רפואיים עשוי להביא לשיפור משמעותי בחיי המטופלים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר