"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחקר חדש חושף: 20 דקות אימון ביום - והמוח שלכם יעבוד טוב יותר

בעולם שבו הזמן תמיד נשאר משאב יקר, מחקרים חדשים מעוררים תקווה לכל מי שמחפש דרכים יעילות לשמור על בריאות המוח • חוקרים גילו כי גם פעילות גופנית נמרצת וקצרה יכולה לחולל שינויים משמעותיים

,עודכן
0השמעה
המוח יעבוד טוב יותר אחרי פעילות גופנית קצרה ונמרצת. אילוסטרציה. צילום: leonardo ai

רוציםלשפר את הזיכרוןואת היכולות המנטליות שלכם? מסתבר שכל מה שאתם צריכים לעשות זה להתאמן 20 דקות ביום, כך עולה ממחקר פורץ דרך שנערך באוניברסיטת קליפורניה, שבחן את ההשפעה של אימונים על המוח.

החדשות הטובות? דווקא האימונים הקצרים והאינטנסיביים, כמו רכיבה על אופניים ואימוני HIIT, הראו את התוצאות הטובות ביותר.

זו בשורה משמעותית לכל מי שמתקשה למצוא זמן לספורט, בעיקר בשל העובדה כי המחקר מגלה שאימונים של פחות מ-30 דקות משפיעים על המוח אפילו יותר מאימונים ארוכים.

מה בדיוק משתפר?

המחקר מצא שיפור משמעותי ביכולות החשיבה, קבלת ההחלטות והזיכרון. זה כאילו המוח שלכם עובר שדרוג. האימונים משפרים את היכולת שלנו להתרכז, לפתור בעיות ולחשוב בצורה יצירתית.

והבונוס הגדול? ההשפעה נשארת לאורך זמן. מחקר נוסף מאוסטרליה מצא שאימוני HIIT לא רק משפרים את תפקודי המוח, אלא גם שומרים על השיפור הזה לטווח ארוך. זה בדיוק כמו שריר, ככל שמאתגרים את המוח יותר, כך הוא מתחזק".

האימונים משפרים את היכולת שלנו להתרכז. אילוסטרציה,צילום: leonardo ai

אז מה הלאה? המומחים ממליצים לשלב בשגרה היומית אימונים קצרים ואינטנסיביים. "אין יותר תירוצים", מסכם עניאל, "גם 20 דקות ביום יכולות לעשות פלאים למוח שלכם".

איך מתחילים?

  • בחרו פעילות אינטנסיבית כמו HIIT או רכיבה על אופניים
  • התמקדו ב-20-30 דקות של אימון
  • שמרו על עקביות - התוצאות מצטברות עם הזמן
  • זכרו: עדיף אימון קצר מאשר בכלל לא

הכותב הינו חוקר מוח וזיכרון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר