"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נחשף השיא: כמה קנו בשבוע הקניות?

סיכום מגמות הרכישה בעונת החגים האמריקנים מצא כי נשבר שיא מכירות דיגיטליות של 31 מיליארד דולר מחג ההודיה ועד לסייבר מנדיי

,עודכן
צילום: Getty Images // נשבר שיא

חברת סיילספורס, המובילה העולמית בתחום ה-CRM ושירותי הענן, פרסמה השבועסיכום של מגמות הרכישה בעונת החגים האמריקניםוחשפה שיא מכירות דיגיטליות של 31 מיליארד דולר בשבוע הקניות האחרון של בלאק פריידיי וסייבר מנדיי.

מדובר בעלייה של 15% מהשנה שעברה. החברה קבעה כי עונת החגים העלתה הילוך באופן רשמי. למרות עונת קניות קצרה יחסית, קמעונאים הצליחו להשתמש בבינה מלאכותית וברשת החברתית כדי לזרז את הקונים לקנות מוקדם.

הממצאים המרכזיים מגלים כאמור כי המותגים עודדו את הצרכנים להתחיל בקניות מוקדם מהרגיל. עם חג ההודיה שהגיע מאוחר יותר השנה ועונת חגים קצרה מהרגיל, הקמעונאים עודדו הנחות ומבצעים מוקדם יותר מתמיד. שיעור ההנחה הממוצע התחיל ב-23% ב-25 בנובמבר וצמח בהתמדה לאורך כל השבוע, והסתיים בשיעור הנחה ממוצע העומד על 30% בסייבר מאנדיי.

עוד עולה כי בינה מלאכותית יעילה עבור הקונים.. למעשה, עד 9% מההזמנות הדיגיטליות במהלך שבוע הסייבר היו תוצאה של המלצות מוצרים שהופעלו באמצעות בינה מלאכותית. קונים שרכשו מוצרים מהמלצות מסוג זה, רכשו 12% יותר פריטים ברכישה במהלך חג ההודיה והבלאק פריידי, בהשוואה למי שלא רכשו מהמלצות המופעלות על ידי בינה מלאכותית.

באשר לאמצעי הרכישה, עולה כי מרבית הקונים גלשו ורכשו דרך הנייד. השנה, יותר מבכל שנה אחרת ויותר מכל מכשיר אחר, פנו הצרכנים לרכישות דרך הניידים, שהתנועה בהם נעה סביבות 73% במרבית ימי שבוע הקניות. ההזמנות הסלולריות היו הפריצה האמיתית, שכן רכישות דרך המכשירים הניידים הגיעו ל-55%. הרשתות החברתיות שימשו לא רק בעבור קבלת השראה לרכישות שונות, אלא לביצוע הרכישות עצמן, ועלו ב-41% מאז 2018.

יום רביעי שלפני חג ההודיה, 27 בנובמבר, זכה לתואר "יום שיא הרכישות דרך הרשתות החברתיות", כאשר 7% מתוך כל הרכישות במכשירים ניידים הגיעו דרך ערוץ חברתי. עוד עולה מהמחקר כי קונים מחפשים מה לקנות מוקדם יותר, אך ממתינים עם הרכישות לשבוע הקניות. הקונים מילאו את סלי הקניות האינטרנטיים שלהם, אך המתינו למבצעים הגדולים. האסטרטגיה השתלמה, כשההזמנות הדיגיטליות גדלו ל-18% במהלך השבוע.

בחברה אומרים כי אתרי קניות המציעים לבצע הזמנות דרך האתר ואיסוף בחנות יראו רווחים גדולים יותר בסוף העונה, כשקרוב לוודאי שלקראת הכריסמס יהיו בעולם הנחות נוספות, כך שהקניות עוד לא הסתיימו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר