זוגיות 2019: שידוכים, חד-הוריות וגברים נחשקים

לרגל השנה האזרחית החדשה, הסקסולוג דניאל דריי מייעץ כיצד לחזק זוגיות והמאמן אלון גל ממליץ איך למצוא בן זוג • אתם תופתעו

מי נחשק ורצוי? // צילום: צילום: Getty Images

שוב הגיע ה-31 בדצמבר ושוב אנחנו עומדים מול שנה אזרחית חדשה. תחושה של קבלת החלטות חדשות נמצאת באוויר ונקשרת גם לחיים הזוגיים שלנו. כדי לברר מה גברים ונשים מאחלים לעצמם לשנה הקרובה פנינו לסקסולוג המומחה, ד"ר דניאל דריי, שיודע דבר או שניים על חיים זוגיים מוצלחים. 

כמו כן התייעצנו עם המאמן אלון גל, וביררנו איתו כיצד ניתן לסייע לרווקים ולרווקות שבינינו לסיים את השנה הבאה עם בן או בת הזוג הנכספים שלהם. 

אנשים כמהים לחיזוק הקשר ולשמיעה שהם נאהבים

"הרצונות של נשים לשנה החדשה הם בעיקר שגברים יזכרו אותן, ויגידו להן לפחות בימי הולדת ובשנה החדשה שהן נאהבות", אומר ד"ר דניאל דריי. 

"נשים רבות מאד רוצות שהגבר לא יהיה ביקורתי כל כך כלפיהן אלא יציין גם את ההצלחות. 'אל תהיה חזק אלי רק כשאני נופלת או טועה'. גברים מנגד זקוקים לשמוע שהם נחשקים. גבר חי עם אישה 20 שנה ואף פעם לא שומע שגם היא חושק בו מבחינה מינית ושגם הוא נאהב באמת על ידה". 


"הבטחות לחוד ומציאות לחוד" // צילום: Getty Images

ד"ר דריי אומר שאנו חיים בעולם של שיתוף -  הגבר שיתף את האישה בכוחות בעולם ולכן הוא צריך לשמוע שהוא נחשק ורצוי. מבחינה מינית וזוגית, נקודות בזמן כמו ראש השנה האזרחית והיהודית הן בעלות משמעות מכיוון שהן סמליות - אנשים רוצים להעצים ולתקן את הקשר שלהם במועדים אלו.

"קודם כל, בישראל יש את ראש השנה היהודי. זו הפעם הראשונה שבה אנשים מקבלים על עצמם המון החלטות, גברים חושבים איך לדבר כל יום עם האישה ולהגיד לה מילים יפות. נשים גם מקבלות החלטות לגבי העצמת הקשר", מבהיר דריי.

אך כפי שניתן לנחש, הרבה פעמים, הבטחות לחוד ומציאות לחוד. ד"ר דריי אומר שהרגלים חזקים ביחסים ובמיניות קשה מאד לשנות לבד וללא עזרה של ייעוץ או התערבות חיצונית. הטיפ שלו להצלחה בביצוע שינויים הוא לקבוע תאריכים למימוש החלטות לאורך השנה כדי לעמוד בהן. 

"מניסיון שלי ה-31 בדצמבר, או חודש לפני או אחרי יום ההולדת של אחד מבני הזוג, הם הנקודות בשנה שאנשים מגיעים אלי לקליניקה. אני ממליץ שכל לילה תדברו 20 דקות אחד עם השני. כל אחד יתאר את היום שעבר עליו במשך 10 דקות והשני יקשיב, ואז להפך. אחר כך במיטה תאחזו ידיים וכל אחד יגיד לשני כמה ובמה הוא מוצלח. כדאי לעשות זאת גם אם באותו יום רבתם. זה מאד חשוב, בנוסף לכך אני ממליץ שפעם בשבוע תצאו לדייט ושהתאריך יהיה קדוש". 


"נשיקה זה מעשה יהודי" // צילום: Getty Images

את מנהג הנשיקה בחצות, אף שאיננו יהודי, ד"ר דריי ממליץ לזוגות לאמץ. "המקום הראשון בעולם בו יש נשיקה מתועדת זו הנשיקה בין רחל ליעקב וכן בשיר השירים. המצרים והיוונים לא התנשקו. נשיקה זה מעשה יהודי לגמרי ולכן אני אומר תתנשקו, זה דבר יהודי לגמרי". 

ד"ר דריי טוען כי נשים הרבה יותר חזקות מגברים בהעמדת יעדים זוגיים ובקביעה מתי הזוגיות איננה טובה. גברים, לעומת זאת, מתקשים בתחום הזה ומסתגלים הרבה יותר. ד"ר דריי מדגיש שבניית הזוגיות טמונה בנשים שיחזקו את הגברים שלהן, וגברים שיקשיבו לנשים שלהם.

לצאת מהרשתות החברתיות אל המציאות עצמה

"צריך לדעת שהבדידות היא אחת הבעיות הכי קשות כיום במדינת ישראל. יש גברים ונשים שאומרים לעצמם: 'השנה אני אקים משפחה, השנה אני אצור זוגיות'. אלא שאני פוגש את אותה שאיפה אצל אנשים שנה אחרי שנה. יש לנו כמילון גברים ונשים בודדים בארץ הקטנה שלנו", אומר אלון גל, מאמן אישי ועסקי בכיר.  

גל מציין שתי סיבות מרכזיות שמונעות קבלת ההחלטות. "נשים היום עדיין תופסות הבאת ילד בלי בן זוג ככישלון. לכן, במצב הזה, כשאישה בת 40 אומרת לעצמה 'עד מרץ אני עושה ילד' היא דוחה את התאריך כי יש סיכוי להיכרות חדשה וככה ההחלטה על הבאת ילד נדחית ותחושת הכישלון נדחית", אומר גל.

למרות שאנו חיים בעידן של רשתות חברתיות, גל אומר שהן מהוות בעיה יותר מאשר פתרון בתחום של הכרת בן זוג.

"היום אין מרחב חיצוני שבו אנו באמת מכירים אנשים. אנחנו בבית במקום סטרילי ואז אנחנו פשוט נכנסים לטינדר ורואים עשרות אנשים, אבל זה קר. אנחנו לא נפגשים עם האדם, לא חווים אותו, לא מרגישים אותו, אנחנו לא יודעים האם הוא באמת מתאים לנו. הריחוק הזה יוצר ניתוק". 


"יושבים בבית ונכנסים לטינדר" // צילום: Getty Images

"הרי אישה שתבקש ממנה בטינדר את מספר הטלפון שלה תרגיש שזו חדירה עצומה לפרטיות שלה. קודם כל תדברו בטינדר, אחר כך בפייסבוק ואחר כך בווטסאפ, ואז אולי פגישה. נוצר מחסום ענקי שפשוט מונע מהאנשים להיפגש באמת ולחוות את האחר בצורה חיה", אומר גל.

באשר לדרך המומלצת להיכרויות, לגל יש שתי המלצות מפתיעות במיוחד. "אנשים חוששים מכך, אבל האפשרות שבאחוזים מובהקים היא הכי טובה - היא השידוך. כן, מוסד השידוך הקלאסי הוא עד היום הדרך הכי טובה לנישואין ויצירת זוגיות. אני לא בהכרח מתכוון לגרסה החרדית אלא לכמה חברים טובים או להורים שלך. תגיד לכולם מה בדיוק אתה מחפש. השיטה הזו עובדת ומוכיחה את עצמה". 

גל מבהיר שהכוונה איננה לרשום בפייסבוק שאתם מחפשים שידוך אלא לפנות לאנשים שמכירים אתכם היטב. 

ההמלצה הבאה של גל היא פשוט לצאת החוצה וכמה שיותר. "אנשים יושבים בבית ולא מבלים. אישה אחת התקשרה אלי לתוכנית שלי ברדיו והתלוננה שהבן שלה לא נשוי. התברר שהוא כל הזמן רובץ בבית. אמרתי לה שהוא יוציא את הכלב ואכן אחרי שבועיים הוא פגש בגינה לכלבים בחורה עם כלב והם בזוגיות". 

גל מדגיש שכדאי לצאת למקומות שאינם ברים, אלא מקומות בהם ממש ניתן לפגוש בני אדם. "שוחחו עם אנשים בצורה בלתי אמצעית וככה תוכלו למצוא זוגיות", הוא אומר.

בכל הנוגע להבאת ילדים לעולם, לגל יש מסר לנשים. "אישה שרוצה ילד, שלא תתלה אותו בזוגיות ולא תחליט שהבאת ילד לבד היא כישלון. זה ממש לא ככה. תתפלאו כמה נשים שהולידו ילד מצאו דווקא אחרי כן זוגיות, וכמה גרושים וגרושות יש היום במדינה ותמיד תמצאו אחר כך בן זוג עם ילד. מהניסיון שלי המון נשים אחרי שעשו ילד לבד ונרגעו מהלחץ אכן מצאו זוגיות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר