"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"חתונה ממבט ראשון": למה הזוגיות של איתמר וקארין לא עובדת?
נראה שלירון ועינת מצליחים לנהל מערכת יחסים מוצלחת, בעוד רוב הזוגות האחרים נכשלים במשימה • כשהמומחים מסתמכים על נראות הדירה כסיבה להתאמה, זה מה שקורה
שונים מדי? איתמר וקארין | צילום: מתוך התוכנית

"חתונה ממבט ראשון": למה הזוגיות של איתמר וקארין לא עובדת?

נראה שלירון ועינת מצליחים לנהל מערכת יחסים מוצלחת, בעוד רוב הזוגות האחרים נכשלים במשימה • כשהמומחים מסתמכים על נראות הדירה כסיבה להתאמה, זה מה שקורה

דפנה טלר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בשיחה אישית בין קארין לעינת, מדברות השתיים על מערכות היחסים שלהן ב"חתונה ממבט ראשון". קארין משתפת את עינת שאיתמר הוא כל מה שביקשה, אלא שזה עדיין לא עובד. היא חושפת בפניה שהם שונים, מה שמושך אותה ומאתגר בעיניה, אבל גורם להם להרבה חיכוכים ובעיות בקשר. את הבעיות הם לא תמיד מצליחים לפתור ולרוב דוחקים אותן לצד, מה שיגרום לדעתה לפיצוץ בעתיד הקרוב.

"חתונמי": הבטחתם תשוקה, בסוף קיבלנו עוד קצת שעמום

עינת, שיצרה לעצמה מוניטין של תמימה בתוכנית, מתגלה כבעלת תובנות עמוקות בתחום הזוגיות, ומתעכבת איתה על עניין השוני. היא מסבירה לה שדווקא הדומה הוא זה שמחבר בינה לבין לירון. שבגלל שהם כל כך דומים (בצורה מפחידה כמעט, לדבריה) לירון מבין אותה, מצליח להכיל אותה (והיא אותו) וכך נמנעים חיכוכים רבים ביניהם.

גם במפגש עם שני ודני שאלה אותם עינת אם החיבור שלהם הוא של דומים או של שונים. גם שם החיבור היה ברובו מבוסס על השוני, ואתמול ראינו לאן זה הוביל אותם.

הדמיון ביניהם מחבר אותם. לירון ועינת, צילום: מתוך התוכנית

השיחה על העדפת הדומה על פני השונה בזוגיות הזכירה לי הרצאה של פרופ' יורם יובל שהייתי בה בעברי, שבה דיבר הפרופ' על הסודות לזוגיות מוצלחת. בהרצאה הוא סיפר שמחקרים מלמדים שאם אנחנו רוצים ליצור לעצמנו זוגיות טובה שתשרוד לאורך שנים, עלינו למצוא מישהו שדומה לנו ברוב התכונות, אבל שונה מאיתנו מהותית בתכונה אחת.

ככל הנראה זה מה שעשו המומחים אצל לירון ועינת, וכנראה שכחו לעשות אצל חלק ניכר מהזוגות האחרים, בעונה הזו ואולי גם בקודמות. אכן נראה שבשלב ההתאמות מנסים המומחים למצוא את הדומה, אבל אם הם מסתמכים על נראות הדירה של שני אנשים כדי להחליט אם הם דומים או לא, זה לא מספיק טוב. גם אהבה משותפת ליוגה התגלתה כלא מספיקה ליצירת זוגיות.

מאוהבים על אמת? לירון ועינת, צילום: מתוך התוכנית

זה לא שבני זוג שונים לא יכולים להתחבר וליצור זוגיות מוצלחת, אלא שזה יותר קשה ומורכב. המשיכה חשובה מאוד, אבל עם השנים היא פוחתת, ולכן חשובה לא פחות החברות העמוקה, ההבנה הדדית ותחומי העניין המשותפים. אם נמצא לעצמנו אדם שיותר דומה לנו מאשר שונה, יש לנו סיכוי גבוה יותר ליצור איתו זוגיות מוצלחת.

לתשומת ליבם של המומחים בעונה הבאה.

הכותבת היא מחברת המדריך המעשי ליצירת זוגיות: "מכל מחזריי השכלתי" - כל הסודות שמעולם לא סיפרו לך ליצירת זוגיות. למעקב לחצוכאן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...