"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
כוכבת "אהבה חדשה" מותקפת: "כמה ביץ' אפשר להיות?"
אחרי שליר התוודתה שהיא סאקרית של קיטש ורמזה על חיבור תיאורטי בינה לבין בן הזוג של חברתה, ניצן, יש מי שזה מיד הדליק אצלו נורה אדומה • אבל מה אומרת הפסיכולוגיה על הרצון לגנוב בני זוג ואיך זה קשור לאדם הקדמון?
זוכרת תמיד. ליר עוז "אהבה חדשה". צילום: רשת 13

כוכבת "אהבה חדשה" מותקפת: "כמה ביץ' אפשר להיות?"

אחרי שליר התוודתה שהיא סאקרית של קיטש ורמזה על חיבור תיאורטי בינה לבין בן הזוג של חברתה, ניצן, יש מי שזה מיד הדליק אצלו נורה אדומה • אבל מה אומרת הפסיכולוגיה על הרצון לגנוב בני זוג ואיך זה קשור לאדם הקדמון?

,עודכן
0השמעה
[object Object]

וולט דיסני, אבק פיות וקיטש רומנטי:החומרים שמהם עשוי ריאליטי זוגיות, וגם זה שחתם את הפרק של"אהבה חדשה"(רשת 13) ששודר אמש (שני) כשמפגש זוגות בארבע עיניים בין יובל וליר לניצן ושחר עורר סערה ברשת כשבמרכזו ניצבה שוב, וכנראה כבר לא במפתיע, ליר.

הפעם, מואשמת ליר במה שנקרא "גניבת בני זוג", תופעה פסיכולוגית ידועה המתייחסת לניסיון מכוון למשוך, לפתות או להקסים אנשים הנמצאים כבר במערכת יחסים רומנטית.

המפגש בסוף הפרק בין ליר ויובל לניצן ושחר שעצבן את הצופים והביא אותם לתקוף את ליר במילים קשות על כך שהיא שוב פוזלת לטענתם לגבר ששודך לאחרת ועוד כזו שהיא מציגה כחברה טובה. בעוד ניצן הודתה שהיא מתקשה להתחבר למחוות רומנטיות ששחר דווקא מאמין בהן בכל ליבו, ליר התוודתה שהיא סאקרית של קיטש ורומנטיקה של "אבקת פיות" מה שגרם לשחר להתוודות כי הוא חש שמדובר בסוגיה שמהווה נורה אדומה בכל הקשור להתאמה הזוגית שלו לניצן.

מאפיינים דומים יוצרים משיכה

מחקרים מצביעים על כך ש"גונבי בני זוג" – ואלה שהכי פגיעים ל"גניבה" – חולקים מספר מאפיינים. ישנו קשר בין נרקיסיזם, בגידה, יחסי מין ללא מחויבות ו"גניבת בני זוג" - אבל לפני שזורקים אצבע מאשימה, מחקרים אחרים מצאו כי 10-20 אחוז מכלל בני הזוג התחילו למעשה מסוג של "גניבה", כך שאותם מאפיינים דומים יוצרים משיכה - והרי לכם זיווג מוצלח.

ניצן גריב "אהבה חדשה",צילום: רשת 13

אסטרטגיית חיזור

אין ספק שתוכניות אהבה המשודרות על המסך יכולות ללמד אותנו הרבה על מערכות יחסים בין המינים. שלא במפתיע, העובדה שליר הצהירה על תחושת החיבור שלה לדבריו של שחר לא התקבלה באהדה בקרב צופים רבים ואלה מיהרו לצאת נגדה במילים קשות.

"אין לה עכשיו איך לצאת מזה. חצתה את כל הקודים לא רק הנשיים, אלא האנושיים", כתבה צופה זועמת כשאחרות חיזקו את דבריה וכינו את ליר פאתטית ו"גנבת". "מזעזעת ברמות. עם חברות כאלו מי צריך חמאס", הוסיפה גולשת נוספת. "בא לי להקיא עליה. לפלרטט עם חבר של חברה כמה ז**ה וביץ' את יכולה להיות?!". אחרות הוסיפו: "אין לה גבול להסתכל על כל בני הזוג של החברות שלה".

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎אהבה חדשה‎‏ (@‏‎newlove_israel‎‏)‎‏

לצד מאות התגובות הבוטות, היו גם מי שניסו למתן מעט את העליהום וביקשו להזכיר כי מדובר בריאליטי ומה שנראה על המסך עובר עריכה כדי לייצר רייטינג. "אני לא סובלת אותה אבל איך שמוציאים אותה זה כל כך מוגזם", כתבה גולשת. די. גם ככה העולם רע, הטוקבקים רעים. ילדים בני 13 מקללים. בעיני זה חוצה גבולות כבר".

זו לא גניבה - זו אבולוציה

מנקודת מבט אבולוציונית, ניתן לפרש "גניבת בני זוג" כאסטרטגיה למקסום הצלחה רבייתית על ידי ניצול הזדמנויות חיזור קיימות. בסביבות אבות קדמונים שאופיינו במחסור במשאבים ורמות גבוהות של תחרות, אנשים עשויים היו להפיק תועלת מאימוץ התנהגויות חיזור אופורטוניסטיות, כולל "גניבת בני זוג", כדי להבטיח בני זוג ולהפיץ את הגנים שלהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו