לימור וליעד

על מה הם בוכים? הפרידה של לימור וליעד מספרת לנו משהו חשוב

זה היה צפוי מראש, רק שלא ידענו שהפרידה תתרחש לפני סוף התוכנית • הזוג שרב הכי הרבה בחתונמי ממשיך לבכות גם אחרי הפרידה, למה זה בעצם קורה?

יש לנו נטייה לחשוב לעיתים שעם ייעוץ זוגי נכון כל הבעיות שלנו ייפתרו. שרק אם נגיע לייעוץ הזוגי בזמן נדע לתקשר טוב, להבין זה את זה באופן בהיר יותר ולצעוד יד ביד אל עבר האופק.

אבל האמת היא שגם היועץ הזוגי הטוב בעולם לא יוכל לפזר עלינו את אבקת הקסמים שלו ולפתור לנו את כל הבעיות, וזאת משום שיש זוגות שההתאמה ביניהם היא מזערית או ממש לא קיימת - בדיוק כמו אצל ליעד ולימור.

ליעד ולימור היו בכמה וכמה פגישות אצל יעל. ברוב הפעמים יעל הצליחה לסייע להם להתגבר עם הקושי הקיים ולעבור את המשוכה. הם הצליחו לתקשר וליצור אווירה טובה יותר לאחר כל מפגש בקליניקה, אלא שחיש מהר הגיעה בעיה חדשה אותה הם לא תמיד ידעו לפתור (לפעמים כבר בחניה, ביציאה מהקליניקה).

גם בפרק של "חתונה ממבט ראשון" ששודר אתמול (שבת), הם שוב רבו. ליעד הציע ללימור להיפגש עם יעל לקבל ממנה סיוע בפתרון הבעיה החדשה שצצה, אלא שלימור גרסה שהגיע הזמן שהם יפתרו את הבעיות בעצמם, ולא יפנו ליעל בכל פעם.

לימור הגיעה לנקודת שבירה מוקדם יותר מליעד, והיא עשתה את הצעד הנכון לשניהם ובחרה להיפרד. גם אם ליעד לא רצה לשמוע שזה הדבר הנכון עבורו, כשנמצאים בזוגיות שבה צד אחד לא מעוניין עוד בקשר הזה, הדבר הנכון לשני הצדדים הוא לחתוך.

החליטו לחתוך. ליעד ולימור, צילום: קשת 12

למרות שלימור היא זו שמחליטה לחתוך את הקשר, ולמרות שהיא מבינה שזה הדבר הנכון לעשותו, היא בוכה ומתעצבת מאוד על סיום הקשר, וכך גם ליעד.

הם לא עצובים ובוכים על סיום הקשר ביניהם, כי אם על אובדן הפוטנציאל ועל החזרה לנקודת ההתחלה. כמו שליעד אמר: "אני חוזר הביתה לנקודת ההתחלה, לשקט, ללבד", וזו אחת התחושות הקשות שבפרידה. רק לפני חודש וחצי הם התחתנו במסיבה גדולה ושמחה והתחילו תהליך שאמור היה להצליח ולאפשר להם למצוא את ההתאמה המושלמת עבורם.

זו בדיוק הסיבה שליעד מבין לליבה של לימור כשהם מסתכלים על אלבום החתונה שלהם והיא בוכה. הוא אומר לה: "עוד יהיה לך אלבום של חתונה אמיתית", כי זה לב העניין. היא בוכה על האהבה והחיים שהתפספסו מבחינתה, היא רואה את הפוטנציאל שלא התממש.

כשאנחנו מסיימים קשר שנמשך זמן קצר יחסית, אנחנו לרוב לא בוכים על האדם שיוצא מחיינו, אנחנו עצובים על אובדן הפוטנציאל שגיבשנו ובנינו לעצמנו בראש ובחלום, על מה שחשבנו שיהיה אילו זה היה מצליח. ברגע שיוצא מחיינו האדם שחשבנו שהפוטנציאל עימו עומד להתממש, הוא לוקח מאיתנו את הסיכוי הזה לאושר, ועל כך אנחנו עצובים.

מה שכן, אנחנו יכולים לקוות שהם ייקחו חלק מהתובנות שקיבלו כתוצאה מהמראה ששיקפה להם התוכנית, יישמו במציאות ביום שאחרי, ואולי יצליחו למצוא זוגיות עם מישהו אחר שיתאים להם הרבה יותר.

הכותבת היא מחברת המדריך המעשי ליצירת זוגיות: "מכל מחזריי - השכלתי", ומסייעת לנשים ליצור זוגיות. למעקב: בפייסבוק ובאינסטגרם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...