"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ד"ש משנות ה-30: זו השמלה המושלמת לחג
דורין פרנקפורט החזירה אותנו לתקופה בה תל אביב הייתה מקום בילויים של עולים ממרכז אירופה • משכית מציגים קולקציית שמלות כלה

ד"ש משנות ה-30: זו השמלה המושלמת לחג

דורין פרנקפורט החזירה אותנו לתקופה בה תל אביב הייתה מקום בילויים של עולים ממרכז אירופה • משכית מציגים קולקציית שמלות כלה

ענבל אלמליח
, עודכן

התצוגה של דורין פרנקפורקט פתחה אתהיום השלישי של שבוע האופנהשהסתמן כשיא השבוע כשאחריה הופיעה נטע ברזיליעל הבמה בתצוגה של בננהוט.

צילום: באדיבות ערוץ האופנה הישראלי

פרנקפורט, עם אלגנטיות ששמורה רק לה, בלטה עם קולקציה ייחודית ולבישה גם ליום יום וגם לערב. המוזיקה החזירה אותנו אחורה בזמן לתקופות של רדיו ישן שהיה דלוק במטבח הבית, עם שילוב של מטריות כמו של מרי פופינס.

הקולקציה שהוצגה על המסלול נקראת ״בן יהודה שטראסה״ בעקבות הכינוי שבו זכה רחוב בן יהודה בתל אביב, מאחר שהוא זוהה עם חיי התרבות של עולי מרכז אירופה.

בעיצוביה שהוצגו על המסלול, פרנקפורט מחזירה את שנות ה-30 של תל אביב, עם חיי התרבות של עולי מרכז אירופה, כך שהווידאו והפסקול שליווה את התצוגה סיפר את הסיפור במלואו: מורשת של עולים שהקימו את הארץ, ביום עובדי בנייה, זגגות ומלצרות, ובערב - אינטלקטואלים מגונדרים.

מצאנו את השמלה שלנו לפסח // צילום: קוקו

את התצוגה פתחה הדוגמנית המוערכת יעל רייך בשמלה לבנה עם נקודות שכל אחת תשמח ללבוש לחג פסח הקרוב. את השמלה שילבה פרנקפורט עם שרשרת פנינים נדירה שהפכה את ההופעה למושלמת עבורנו והייתה הפתיח הנכון בהחלט לתצוגה. השמלה הוצגה גם בגרסה שחורה שהייתה גם היא מוצלחת.

האוסף שהוצג על המסלול בנוי מפריטים רכים וחלקים עם גימורים הלקוחים משדה האופנה העילית: מכפלות המסתיימות בסרטי סאטן, קפלונים זעירים הבונים נפח, לולאות סאטן קטנות וכפתורי רגל מעוגלים הצבועים בגוון הבגד.

שמלות פרחוניות שמתאימות לערב // צילום: קוקו

אהבנו מאד לראות חצאיות ארוכות עם גומי שהתנפנפו כשהדוגמניות צעדו על המסלול, שמלות נטולות שרוולים שמתאימות ליציאה בערב לבית קפה ושמלות אלגנטיות יותר שכל אחת יכולה ללבוש – בכל גיל.

היו פלטת צבעים של שמנת, שחור וסגול עז שרלוונטי מתמיד וגם זכה למחיאות כפיים בהתאם, וכן הדפסים פרחוניים ששולבו בפריטים שחורים ואפורים. על המסלול עלו חולצות שקופות עם צווארון חובק צוואר, שרוולים מכווצים וחיתוכי אמפייר גבוהים שמייצגים את אופנת שנות ה-30 וה-40. הייתה גם חולצה שקופה שחזרה במספר לוקים ששמה דגש על הכתפיים.

החולצה שמחזירה את הכבוד לכתפיים // צילום: קוקו

בגדי היום עשויים מחומרים טבעיים כמו כותנת פרקל חלקה ואיכותית, קרפ ויסקוזה, דנים כותנה או פשתן -בנויים בגזרות מחויטות. ההדפסים נוצרו במיוחד לקולקציה בהשראת כלי חרסינה מצוירים, והדפסי אקוורל על סריגי קרפופליסה נלקחו מציורי פרחים קלאסיים.

הפסקול שנוצר לתצוגה כלל צלילי כינורות, סקסופון, נבל ופסנתר שנמהלים בקצב, במים זורמים, שקשוק חרסינה וביניהם משתלב חלק מן הנאום המיתולוגי של צ׳רלי צ׳פלין בסרט 'הדיקטטור האחרון'. התצוגה ריגשה את הקהל והוכיחה שהקולקציה של שנות ה-30 העליזות של פרנקפורט רלוונטית מתמיד.

בית האופנה משכית בהשראת "תחילת עונת החיזור"

משכית, תחת כתב ידה וסגנונה האישי של שרון טל ועם סטיילינג של אביב כפיר, הציגה על המסלול בשבוע האופנה בנמל תל אביב קולקציה ששואבת השראה מציפור הדוכיפת.

הקולקציה שעלתה על המסלול מורכבת מפריטי ערב, שמלות קוקטייל אקלקטיות, פריטי קז'ואל על זמניים וחידוש לרקמת ה-X האייקונית, סריגה ידנית אותנטית בהשראת כתבת השער של בית האופנה "משכית" במגזין ווג האמריקאי בשנת 69, שמעטרת את מעילי המדבר, הז’קטים והמכנסיים.

לטובת הקולקציה פותח בד ייחודי בהשראת הבדים ההיסטוריים והכה מזוהים עם בית האופנה מזה כ-65 שנה. שמלות הערב מצוירות בעבודת יד ומציגות בצבעוניות מונוכרומטית מראה של טבע, לצד רקמות חוט וחרוז ידניות על מגוון בדי משי ושיפון. עלו גם שמלות מבד אריג בהשראת בד היסטורי שנקנה על ידי בית האופנה דיור בשנת 64 ממפעלי הטקסטיל של משכית.

צילום: קוקו

על המסלול צעדו דוגמניות לבושות במקבץ מעילי מדבר אייקוניים רקומים וסרוגים ופריטי ג'ינס. עוד הפתעה שהייתה על המסלול של משכית היא קולקציית שמלות הכלה החדשה מיד אחרי השקתה בשבוע האופנה בניו יורק בחודש שעבר.

הדוגמניות צעדו כשהן מרכיבות משקפיים של חברת המשקפיים הבינלאומית המובילה שמקורה בישראל - סמוק אנד מירור (smoke X mirrors) ועליהן תכשיטי משקפיים בפיתוח של משכית.

המעצבת שרון טל אמרה: "אני חושבת שבקולקציה החדשה חשפנו עוד חלק של מקורות ההשראה המגוונים הקיימים בגאוגרפיה הישראלית ואפשרנו לעצמנו לבטא צד חייתי וטבעי יותר".

שמלות הכלה של משכית // צילום: קוקו

עידן לרוס בצבעוניות של אייטיז

על המסלול של עידן לרוס הוצגו 35 דגמים, בהם שמלות ערב ושמלות יום יום קיציות באווירת נופש רומנטי. הדגמים עשו כבוד רב לשנות ה-80 וה-70 המאוחרות.

את התצוגה פתחה מלי לוי, בפריט הדגל של הקולקציה – שמלת הכלה לאישה המודרנית. לרוס הציגה שמלת מיני א-סימטרית עם שובל קצר מלפנים, שרוולים תפוחים וגב פתוח.

אחרי יריית הפתיחה המפעימה של מלי לוי, על המסלול הוצגו שמלות וחליפות ערב צבעוניות ועוצמתיות, במשחק טקסטורות בדוגמת חליפות ושמלות קרושה ופרנזים, ודגמים מסאטן ומשי.

מלי לוי בתצוגה של לרוס // צילום: קוקו

גם כאן האייטיז והלייט סבנטיז הוצגו בגזרות עם גב פתוח וחיתוכים נשיים במיוחד, מיני קצר, בדים נשפכים וקשירות, ומה שהיה חלק משמעותי מאד בתצוגה - כתפיים מודגשות וחזקות.

הסטייליסטית סיון חימי בלטה במראה מנומר, פרינט שגם לבש לרוס בעצמו שעלה בסוף התצוגה. רונית יודקביץ׳ ולאה שנירר, צעדו על המסלול בלוק נשי ולא מתאמץ. שנירר באוברול שחור ויודקביץ׳ בשמלה שחורה. מלי לוי עלתה על המסלול בשנית, בשמלת מעטפת בשילוב צבעי פוקסיה ואדום מנדרין, שמלה שיכולה להיות פריט החופשה האולטימטיבי.

דנה פרידר חתמה את התצוגה // צילום: קוקו

שרון גניש, צעדה על המסלול בשמלת כלה תפוחה ונוכחת, עם שובל מתקופות בהן שמלות כלה היו מעוצבות בהשראת סיפורי האגדות, השילוב עם בד קליל, רך ואוורירי והגזרה המלטפת, נתנו לשמלה תנועתיות נחשקת.

את התצוגה חתמה דנה פרידר תוך שהיא טרפה את המסלול עם ריקוד סקסי ונועז בשמלת כלה צמודה, עוטפת, בגב חשוף ורגליים יחפות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...