שבוע האופנה ישראל קנדה תל אביב נפתח הערב (ראשון) בגאלה חגיגית, ואחת הדמויות שבלטו בה הייתה מיכל אנסקי, שעלתה על המסלול במראה שהפך אותה כמעט לבלתי מזוהה. בערב הפתיחה השתתפו 14 מעצבים, שהציגו דגמים בהשראת מבנים אדריכליים.
הערב נפתח בקטע מתוך "אנאפאזה" של להקת בת שבע, "אחד מי יודע", בחירה שחיברה בין מחול לאופנה וסימנה מראש את רוח השבוע: חגיגה של אמנות מקומית. גם הנחיית הערב לא הייתה שגרתית. את הגאלה הנחתה רובוטית מהמדעטק, מוזיאון המדע בחיפה.
הדגמים שעלו על המסלול נוצרו בהשראת הפרויקטים של ישראל קנדה, נותנת החסות הראשית של שבוע האופנה.
"לא היה פשוט להרים את הערב השנה"
שבוע האופנה מציין השנה 16 שנים. "לא היה פשוט להרים את הערב השנה", אמר המפיק מוטי רייף. "הצלחנו לנרמל לאורך השנים דוגמניות בגילאים שונים ובמידות שונות, והשנה גם דוגמניות בגבהים שונים". את התצוגה סגר רייף עצמו, בדגם שעיצב אהרון גניש. את הערב חתמה עדן גולן, שעלתה לבמה ושרה בשמלה שעיצב אלון ליבנה.
28 תצוגות, תמה אחת
שבוע האופנה יימשך חמישה ימים, ויכלול 28 תצוגות תחת התמה "נשים פורצות דרך". בין הרגעים המסקרנים: תצוגת הבכורה של המעצבת תאי ביטון ביום שלישי, שבה תצעד לראשונה על המסלול יולי שגיא, בתו של טדי שגיא, לצד הטופ-מודל סאן מזרחי.
