"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מיליארדים התאדו: לולולמון בקריסה - והמשקיעים בורחים

ענקית הלגינגס דיווחה על רבעון חלש נוסף וקיצצה בחדות את תחזית הרווח • המנכ"לית הזמנית הצביעה על גורם אחד, מפתיע למדי, שפגע במכירות

0השמעה
בעיות בצמרת מותג העל , WANG Zhao / AFP
בעיות בצמרת מותג העל | צילום: WANG Zhao / AFP

מותג הלגינגס שהפך לסמל סטטוס עולמי ספג מכה קשה בוול סטריט. מניית לולולמון צנחה ביום חמישי בכ-15% אחרי שהחברה פרסמה דוח רבעוני מאכזב וחתכה את תחזית הרווח לשנה כולה. במסחר המאוחר המניה העמיקה את הנפילה והשילה מערכה יותר מ-18%.

הנתונים מספרים את הסיפור: ההכנסות ירדו ב-4%, והמכירות בחנויות זהות צנחו ב-9%. ההכנסה הרבעונית הסתכמה ב-2.42 מיליארד דולר, מתחת לתחזיות האנליסטים, והרווח הנקי הצטמצם ל-329 מיליון דולר לעומת 371 מיליון ברבעון המקביל אשתקד.

המנכ"לית הזמנית מייגן פרנק הסבירה לאנליסטים שהחברה נפגעה מ"תגובות שליליות" ברשתות החברתיות, וחוותה האטה חדה מהצפוי דווקא בקטגוריות הליבה שלה, ובהן הלגינגס עצמם. לדבריה, התגובה להשקות המוצרים החדשים "נותרה לא עקבית", והמותג ממשיך לספוג לחץ בשני השווקים הגדולים שלו.

בעקבות התוצאות חתכה החברה את התחזית השנתית: כעת היא צופה הכנסות של 10.35 עד 10.5 מיליארד דולר, ירידה של 5% עד 7%, לעומת תחזית קודמת של יותר מ-11 מיליארד. גם תחזית הרווח למניה קוצצה בהתאם. חלק מהשיפור בשולי הרווח נזקף להחזר מכסים חד-פעמי של כ-134 מיליון דולר.

הדוח מצטרף לשורת רבעונים חלשים ומעמיק את תחושת המשבר סביב המותג הקנדי, שמתקשה לשמר את מעמדו ואת הרלוונטיות שלו בקרב צרכנים שהתרגלו לשלם מאות שקלים על זוג טייץ. במקביל הוא מתמודד עם ביקורת פומבית מצד המייסד צ'יפ וילסון.

מנכ''לית חדשה

עכשיו כל העיניים נשואות קדימה: המנכ"לית החדשה, היידי אוניל, אמורה להיכנס רשמית לתפקיד כבר בשבוע הבא, עם משימה לא פשוטה של החזרת החברה למסלול צמיחה. "אנחנו יודעים שיש עוד הרבה עבודה", סיכמה פרנק.

תצמח בחזרה? | צילום: REUTERS/Mike Blake
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר