"התפוצץ לה בפנים": הסקנדל של ג'ון גליאנו מסבך את אנה ווינטור

חרי הביקורת החריפה על ההחלטה להקדיש לג'ון גליאנו תערוכה במוזיאון המטרופוליטן, המעצב הודיע כי הוא פורש מהפרויקט • כעת מקור בקונדה נאסט טוען: "כולם לוחשים מאחורי הגב של אנה ווינטור, אבל אף אחד לא מעז להגיד לה את זה בפנים"

 אנה וינטור בגאלת המט 2026 , AP
אנה וינטור בגאלת המט 2026 | צילום: AP

דרמה מאחורי הקלעים של עולם האופנה: ההחלטה להקדיש למעצב האופנה ג'ון גליאנו תערוכה במוזיאון המטרופוליטן בניו יורק הייתה אמורה להיות אחת ההצלחות הגדולות של 2027. במקום זאת, היא הפכה בתוך זמן קצר לסקנדל שהגיע עד למסדרונות קונדה נאסט - והכניס גם את אנה ווינטור, אחת הנשים החזקות והמשפיעות בתעשיית האופנה, לתוך הסערה.

כעת, על פי דיווח של Page Six, עובדים בקונדה נאסט אינם מסתירים את המבוכה שלהם מהאופן שבו הפרשה התנהלה. אלא שהם, כך נטען, מעדיפים לדבר בינם לבין עצמם ולא להתעמת עם ווינטור ישירות.

"כולם לוחשים מאחורי הגב שלה, אבל אף אחד לא אומר לה שום דבר בפנים", טען מקור מתוך קונדה נאסט ל-Page Six. לדבריו, העובדים ממשיכים להתנהג מול ווינטור כרגיל - ואף "אומרים לה כן על כל דבר, כמו שהם תמיד עושים".

מדברים מאחורי הגב. אנה ווינטור | צילום: AP

לדברי אותו מקור, היו עובדים שהביעו חששות בנוגע להחלטה לכבד את גליאנו, אך איש מהם לא רצה להיות האדם שיעמוד מול ווינטור ויגיד לה שמדובר ברעיון בעייתי.

"יש אנשים שבהחלט היו מודאגים, אבל אף אחד לא רצה להתעמת איתה ישירות", אמר המקור. "ועכשיו אנשים פשוט מושפלים מהאופן שבו הדבר הזה טופל".

הרעיון שהפך לסקנדל

רק בתחילת החודש הודיעו מוזיאון המטרופוליטן ו"ווג" על תערוכה גדולה שתוקדש לקריירה של ג'ון גליאנו, תחת השם "John Galliano: Horizons".

ההחלטה עוררה מיד ביקורת, בעיקר בשל עברו השנוי במחלוקת של המעצב. בשנת 2011 פוטר גליאנו מבית האופנה דיור לאחר שסרטון שלו מבית קפה בפריז חשף אותו כשהוא משמיע אמירות אנטישמיות וגזעניות קשות, ובהן האמירה "אני אוהב את היטלר". בהמשך הורשע בצרפת בהעלבת אנשים על רקע מוצאם ונקנס.

למרות זאת, במשך השנים גליאנו ניסה לבנות מחדש את הקריירה שלו, ואנה ווינטור הייתה בין הדמויות הבולטות שתמכו בו.

עוד לפני הכרזת התערוכה, ווינטור, גליאנו ואוצר מכון התלבושות של המטרופוליטן, אנדרו בולטון, אף נפגשו עם רבנים ומנהיגים יהודים בעלי השפעה בניו יורק, בניסיון לשמוע את דעתם ולהבין אילו סוגיות עלולות להתעורר סביב התערוכה. אלא שהמפגשים הללו לא מנעו את הסערה.

נפגש עם רבנים. ג'ון גליאנו | צילום: AP Photo/Jacques Brinon, File

וגם התאריך עורר סערה

אחת הנקודות שעוררו את הביקורת הייתה העובדה שהמט גאלה של 2027 צפוי להתקיים ביום שני הראשון של חודש מאי - מועד שחל בשנה הבאה ביום הזיכרון לשואה ולגבורה. בתוך זמן קצר גברו הקולות שקראו למוזיאון ול"ווג" לשקול מחדש את ההחלטה.

ואז הגיע הטוויסט. אמש (שני) הודיע גליאנו בעצמו כי הוא פורש מהתערוכה. "אחרי מחשבה ודיונים רבים עם כל המעורבים, החלטתי, בצער רב, שהדבר הנכון הוא שהתערוכה לא תתקיים בשלב הזה", מסר המעצב.

גליאנו הסביר כי אינו רוצה שהמחלוקת סביבו תציב את המטרופוליטן בעמדה קשה או תסיח את הדעת מעבודתו של מכון התלבושות. הוא גם הכיר בכך שתערוכה שתוקדש לקריירה שלו עלולה להיות כואבת עבור חלק מהאנשים, והוסיף כי הוא נותר אחראי לפגיעה שגרם בעבר לקהילות היהודיות והאסייתיות.

ווינטור דווקא עמדה לצדו

ואם מישהו ציפה שאנה ווינטור תתרחק מהמעצב בעקבות הסערה - היא עשתה בדיוק את ההפך.

ווינטור בירכה על החלטתו של גליאנו לפרוש מהפרויקט, וכינתה אותה "אמיצה". לדבריה, מדובר בהחלטה הנכונה, והיא הבהירה כי היא מעניקה את תמיכתה המלאה גם למעצב וגם למוזיאון. וזה בדיוק מה שהופך את הסיפור למסקרן כל כך.

מצד אחד, ווינטור הייתה אחת התומכות הבולטות ביותר בגליאנו. היא אף אמרה בעבר כי "אין אדם שראוי יותר" לתערוכה בסדר גודל כזה, והדגישה כי הקריירה שלו אינה יכולה להיות מוגדרת רק על ידי רגע אחד בחייו.

הסתבכה. אנה ווינטור | צילום: GettyImages

מצד שני, כעת נטען כי בתוך הארגון שבו היא מחזיקה בכוח עצום, היו מי שסברו שההחלטה מלכתחילה בעייתית - אבל פחדו לומר זאת.

"אנשים מפחדים לאבד את העבודה"

המקור של Page Six סיפק גם הסבר מטריד למדי לאופן שבו התקבלה ההחלטה.

"זה בדיוק איך שמשהו כזה מגיע כל כך רחוק מלכתחילה", אמר. "אנשים מפחדים לאבד את העבודה שלהם, ולכן אף אחד לא רוצה להיות האדם שקם ואומר: 'זה רעיון גרוע'".

וכך, לפי הטענה, הדיונים האמיתיים התנהלו מאחורי הקלעים - בעוד שבפומבי כולם המשיכו ליישר קו.

כעת, אחרי שגליאנו עצמו נסוג מהתערוכה, נראה שהלחישות הפכו לקולניות יותר. מוזיאון המטרופוליטן מסר כי פרטים בנוגע לתערוכה חדשה יפורסמו במועד מאוחר יותר.

בינתיים, הנזק התדמיתי כבר נגרם - ולא רק לגליאנו. הרעיון של ווינטור "התפוצץ לה בפנים", כפי שמספרים העובדים. כי בעולם שבו אנה ווינטור נחשבת במשך שנים לאחת הנשים החזקות ביותר בתעשייה, הטענה שהעובדים סביבה חוששים לומר לה את דעתם האמיתית היא אולי הסיפור המסקרן ביותר שיצא מהסערה הזו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר