ארבעה עובדים לשעבר במחסני בית האופנה היוקרתי שאנל (CHANEL) בהונג קונג, נידונו לעונשי מאסר כבדים של ארבע עד שבע שנים. הרשעתם הגיעה בעקבות קשירת קשר לגניבת מאות תיקים וארנקים של המותג, שהיו בדרכם להשמדה וגריסה.
לפי דיווחים של The Standard, הפרשה המרכזית התרחשה בתחילת שנת 2017 וכללה 601 תיקים ו-123 ארנקים של שאנל. השווי הכולל של הפריטים הוערך בכ-19 מיליון דולר הונג קונגי (כ-2.4 מיליון דולר אמריקאי). המוצרים המדוברים היו מלאי מיושן מעונות 2014-2015, ונועדו לגריסה כחלק ממדיניות החברה לשמור על בלעדיות המותג ולמנוע את זליגת הפריטים לשוק האפור.
הסחורה שהמתינה להשמדה אוחסנה בקומה ה-23 במרכז לוגיסטי, משם הייתה אמורה לעבור למגרסה. העובדים ניסו לנצל את ההזדמנות ולהוציא מהמתחם 33 ארגזים שהונחו על שישה משטחים, אך תוכניתם סוכלה כשהמשטרה עצרה אותם עוד באותו היום. כל 724 הפריטים אותרו, הוחזרו לידי החברה ולבסוף הושמדו כמתוכנן.
עונשים כבדים למרות השבת הסחורה
שניים מהנאשמים הודו טרם תחילת המשפט בקשירת קשר לביצוע גניבה. מנהל המחסן לשעבר ועובד נוסף הורשעו בתום משפט שהתנהל בבית המשפט הגבוה בהונג קונג. בגזר הדין, ציין השופט דאגלס יאו טאק-הונג כי מכיוון שהמזימה נחשפה באותו היום וכל המוצרים הושבו, לא נגרם לשאנל הפסד כספי ישיר. עם זאת, הוא ראה את המעשה בחומרה רבה והטיל על הארבעה תקופות מאסר משמעותיות.
השופט התחשב בעיכוב החריג של כמעט עשור בהשלמת ההליך המשפטי, הפחית מעט מעונשיהם המקוריים, וגזר עליהם בין ארבע לשבע שנות מאסר בפועל.
שאנל מגיבה: עברנו למחזור
בתקופה המדוברת, נהגה שאנל להשמיד בהונג קונג בין 10,000 ל-20,000 פריטים מיושנים מדי שישה חודשים. אולם, בתגובה לפרסום גזר הדין, מסרה החברה לאתר WWD כי הנתונים שנחשפו במשפט אינם משקפים בשום צורה את פעילותה העכשווית.
לדברי החברה, החל משנת 2019 מוצרים שלא ניתן למכור, ובהם מלאי עודף, פריטים מעונות קודמות ומוצרים פגומים שאינם מושמדים יותר. במקום זאת, הם מטופלים באמצעות L’Atelier des Matières, מיזם מחזור שהקימה שאנל במטרה להשיב חומרי גלם יוקרתיים חזרה אל מעגל הייצור ולצמצם את הפגיעה בסביבה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו