בדיוק כמו חולצות הגולף השחורות של מייסד אפל סטיב ג'ובס, או חולצות הטי האפורות של בעלי מטא מארק צוקרברג, גם למנכ"ל אנבידיה (Nvidia) ג'נסן הואנג יש מדים רשמיים: מעיל עור שחור. כעת מתברר שהפריט האיקוני הזה שווה לא מעט כסף - ליתר דיוק, כמעט מיליון דולר.
ביום שישי האחרון נמכר אחד ממעילי העור האישיים של הואנג בבית המכירות הפומביות "סותבי'ס" (Sotheby's) בניו יורק בסכום דמיוני של 960,000 דולר. מדובר במחיר הגבוה פי 16 מההערכה המוקדמת שעמדה על 40 עד 60 אלף דולר בלבד, וגבוה משמעותית ממחירו המקורי של המעיל (מבית מעצב העל טום פורד) שעומד בחנויות על קצת פחות מ-10,000 דולר.
הטירוף סביב עידן ה-AI
לפי סותבי'ס, לא פחות מ-45 אספנים שונים הגישו 65 הצעות תחרותיות על המעיל הספציפי הזה, אותו לבש הואנג בשנת 2023 באירוע של ענקית הטכנולוגיה פוקסקון (Foxconn) בטייוואן, ואף הוסיף עליו את חתימתו. בבית המכירות מסבירים כי המחיר האסטרונומי הוא עדות לכך שאספנים מחפשים בנרות פריטים היסטוריים הקשורים לפריצת הדרך של הבינה המלאכותית (AI).
"התגובה למכירה הזו עלתה אפילו על הציפיות הגבוהות ביותר שלנו", מסר בראם וכטר, ראש מחלקת פריטי האספנות המודרניים בסותבי'ס. "מדובר באובייקט שקשור כל כך לאחת הדמויות המגדירות של עידן הבינה המלאכותית". כל ההכנסות מהמכירה, אגב, לא ייכנסו לכיסו של הואנג, אלא יועברו לארגון הפילנתרופי "Edge Institute" המקדם חדשנות, מלגות וחינוך.
"הבחור עם מעיל העור"
הואנג מקפיד ללבוש את מעילי העור שלו כבר קרוב ל-20 שנה בכל הופעה פומבית, מהשקות וכנסים ועד לצילומי שער מגזין "טיים" ב-2021. בעבר התבדח בפודקאסט כי אשתו ובתו הן אלו שבוחרות עבורו את הבגדים, ובדיון בפורום "רדיט" ב-2016 כינה את עצמו בפשטות "הבחור עם מעיל העור".
הסטייל הייחודי של מנכ"ל אנבידיה לא חמק גם מעיניהם של הקולגות המפורסמים מעמק הסיליקון. מוקדם יותר השנה, ביצע הואנג עם מנכ"ל מטא מארק צוקרברג "החלפת חולצות" מתוקשרת בסגנון שחקני כדורגל מקצועיים. מאוחר יותר, כשהואנג העניק לו במתנה את המעיל שלבש באותו יום על במת הכנס, צוקרברג התלוצץ ואמר: "זה שווה יותר עכשיו, כי זה משומש". מסתבר שהוא ממש לא טעה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוView this post on Instagram
