"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מביונסה ועד ניקול קידמן: הלוקים הכי מטורפים של המט גאלה 2026

ארוע האופנה הגדול בעולם חזר עם קונספט אמנותי יוצא דופן וסכום שיא של 42 מיליון דולר גויס • כך נראו הכוכבים

,עודכן
0השמעה
ביונסה במט גאלה. צילום: EPA

מאות כוכבים עלו הלילה (שני) על מדרגות מוזיאון המטרופוליטן בניו יורק במסגרתמט גאלה השנתי, כשהם מציגים פרשנויות מגוונות לקוד הלבוש השנה - “אופנה היא אמנות”. האירוע התקיים על רקע עיצוב בהשראת גני מונה, עם פרחים תלויים, גדרות ירוקות ושבילים המדמים מרקם של אזוב.

ג'יי-זי, ביונסה ובלו אייבי קרטר במט גאלה 2026 / צילום: AFP

הנושא נבחר בהשראת תערוכה מקבילה בשם “Costume Art” במכון התלבושות של המוזיאון, כאשר הגאלה מהווה מקור הכנסה מרכזי עבורו. השנה נשבר שיא גיוס התרומות, עם 42 מיליון דולר - עלייה משמעותית לעומת 31 מיליון דולר בשנה שעברה.

אנה וינטור, לורן סנצ'ז וניקול קידמן,צילום: רויטרס
קנדל ג'נר בשמלה של גאפ בעיצוב זק פוזן,צילום: EPA

בין יושבי הראש של האירוע היו אנה ווינטור, ונוס וויליאמס, ניקול קידמן וביונסה, ששבה לאירוע לאחר היעדרות של עשור. הזמרת בלטה בשמלת שלד נוצצת בעיצוב אוליבייה רוסטינג, והגיעה יחד עם בתה בלו אייבי, שערכה הופעת בכורה בגאלה.

ריהאנה במייסון מרג'יאלה ואייסאפ רוקי בשאנל / צילום: AFP

קייט מוס בסן לורן / צילום: AFP

זואי קרביץ בסאן לורן / צילום: AFP

דואצ'י במארק ג'ייקובס / צילום: AFP

מרגו רובי בשאנל / צילום: AFP

קיילי ג'נר בסקיאפרלי / צילום: רויטרס

אמה צ'מברלין במוגלר,צילום: AFP
בלייק לייבלי בורסצ'ה,צילום: AP

האורחים התבקשו להביע את הקשר האישי שלהם לאופנה כאמנות חיה. חלקם בחרו השראות עדינות מעולם האמנות, בעוד אחרים הציגו פרשנויות דרמטיות יותר ככל שהערב התקדם.

בין אמנות לפרובוקציה: מחאות והצהרות אופנתיות

האירוע השנה לווה גם במחלוקת סביב נותני החסות המרכזיים, ג’ף בזוס ולורן סאנצ’ז בזוס, כאשר מחאות התקיימו ברחבי ניו יורק ואף נרשם ניסיון חדירה לאזור האירוע שנבלם על ידי המשטרה. סאנצ’ז בזוס עצמה התייחסה לכך בעקיפין דרך שמלתה, שעוצבה בהשראת דיוקן “מאדאם X” של ג’ון סינגר סרג’נט - יצירה שעוררה שערורייה בזמנה.

כמה מהמראות הבולטים שיחקו עם הגוף האנושי: ביונסה בשמלת שלד, ליסה עם עיצוב הכולל זרועות נוספות, והיידי קלום שהתחפשה לפסל חי. באד באני הפתיע כשהציג מראה המדמה הזדקנות של עשרות שנים.

היילי ביבר בסאן לורן / צילום: AFP

ג'יג'י חדיד במיו מיו / צילום: רויטרס

באד באני בגרסה המבוגרת / צילום: EPA

צריכים יד? ליסה / צילום: AP

כתומה. קים קרדשיאן / צילום: EPA

בין שאר ההופעות הבולטות: לינה דנהאם בשמלה בהשראת ציור בארוקי אלים, אמה צ’מברליין עם עיצוב מושפע אימפרסיוניזם, וקיילי ג’נר בשמלה משובצת 10,000 פנינים שנדרשו לה אלפי שעות עבודה.

פחות מוצלח. מדונה,צילום: AP

גם כוכבים נוספים כמו קים קרדשיאן, מדונה, קארדי בי, בלייק לייבלי, מרגו רובי וקנדל ג’נר הציגו פרשנויות שונות לנושא, שנעו בין מינימליזם אלגנטי לבין תלבושות גרנדיוזיות ומורכבות במיוחד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר