"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
בטופ 10 של עשירי העולם: כמה שווה האיש שהקים את זארה?
אמאנסיו אורטגה, מייסד אימפריית האופנה, מתייצב בצמרת רשימת העשירים בעולם עם הון מוערך של 143.7 מיליארד דולר • בדרך הוא עוקף שמות כמו וורן באפט וביל גייטס - והופך לאחד הבודדים בעשירייה הראשונה שאינם מגיעים מעולם הטכנולוגיה
המייסד של זארה, אמאנסיו אורטגה - מעשירי תבל. צילום: גטי אימג'ס, גדעון מרקוביץ

בטופ 10 של עשירי העולם: כמה שווה האיש שהקים את זארה?

אמאנסיו אורטגה, מייסד אימפריית האופנה, מתייצב בצמרת רשימת העשירים בעולם עם הון מוערך של 143.7 מיליארד דולר • בדרך הוא עוקף שמות כמו וורן באפט וביל גייטס - והופך לאחד הבודדים בעשירייה הראשונה שאינם מגיעים מעולם הטכנולוגיה

,עודכן
0השמעה
[object Object]

בזמן שפסגת העושר העולמי נשלטת כמעט לגמרי על ידי אנשי טכנולוגיה, אמאנסיו אורטגה (89), המייסד של זארה, מצליח לשמור על המעמד שלו בלי לכתוב שורת קוד אחת.

נתוני פורבס העדכנייםממקמים את מייסד זארה במקום ה-10 עם 143.7 מיליארד דולר. הוא ממוקם במקום השני מעולם הריטייל והאופנה, ומזכיר לכולם שגם היום תעשיית האופנה יודעת לעמוד ראש בראש מול הכסף של הסיליקון ואלי.

הזינוק המטאורי בשנים האחרונות

סיפור ההתעצמות הכלכלית של אורטגה בשנים האחרונות הוא דרמטי במיוחד ומעיד על ניהול עסקי מבריק גם בעשור התשיעי לחייו.

אם נחזור אחורה לשנת 2022, הונו עמד על כ-59.6 מיליארד דולר "בלבד". מאז, בתוך פחות מארבע שנים, הוא רשם זינוק פנומנלי של למעלה מ-140%.

ההון של אורטגה, לפי פורבס,צילום: צילום מסך, פורבס

הצמיחה האדירה הזו נובעת לא רק מהצלחת מותגי האופנה שבבעלותו, אלא גם מאסטרטגיית השקעות חכמה שהפכה אותו לאיל נדל"ן עולמי.

כיום, אורטגה מחזיק בכ-60% ממניות Inditex, קונצרן האופנה המפעיל כ-5,000 חנויות של מותגים כמו Stradivarius ו-Pull & Bear. לפני כחודשדיווחנו ב"היום" שזארה מהדקת שורו וסוגרת עשרות סניפים, אבל בחברה התעקשו כי לא מדובר משבר, אלא אסטרטגיה מחושבת.

הדיבידנדים שאורטגה מושך מהחברה, המסתכמים ביותר מ-400 מיליון דולר בשנה, מוזרמים ישירות לתיק נדל"ן יוקרתי. כך נוצר מצב אירוני בו מוכר הבגדים הספרדי משמש כ"בעל הבית" של ענקיות הטכנולוגיה שמתחרות איתו על התואר - כשהוא משכיר נכסים לחברות כמואמזון,אפלווולמארט.

זארה. כבר מזמן לא רק חברת אופנה,צילום: רויטרס

האיש שהקים את זארה - ושינה את חוקי המשחק

אורטגה החל את דרכו בייצור טקסטיל בעסק משפחתי קטן ב-1963, אך המהפכה האמיתית התחוללה ב-1975 עם פתיחת החנות הראשונה של זארה.

החזון שלו להנגיש אופנה עדכנית במהירות שיא שינה את התעשייה כולה. ב-2011 הוא אמנם פרש מתפקיד היו"ר, אך נותר דומיננטי מאוד מאחורי הקלעים. בשנים 2015-2017 הוא אף עקף לזמן קצר אתביל גייטסוהחזיק בתואר האיש העשיר בעולם.

זארה. אימפריה כלכלית,צילום: רויטרס

בשנת 2022 העביר את השרביט באופן רשמי לדור הבא, כשבתו, מרתה אורטגה פרז, מונתה ליו"ר החברה.

למרות המוניטין שצבר, אורטגה עצמו הוא חידה. הוא ידוע בקנאותו לפרטיות, עד כדי כך שבראיונות נדירים אמר כי "ברחוב, אני רוצה שיזהו אותי רק המשפחה שלי, החברים שלי והאנשים שאני עובד איתם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו