"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הנה זה מתחיל: איך להיפטר מחשמל סטטי בבגדים?

חשמל סטטי הוא אחת התופעות המעצבנות של החורף והבדים הסינתטיים • למה זה קורה, ואיך אפשר להפחית את ההיצמדות המרגיזה - גם בכביסה וגם במהלך היום?

,עודכן
0השמעה
החורף מחמיר את התופעה. צילום: GettyImages

כנראה שגם אתם שמתם לב: מזג אוויר מסוים נוטה להחמיר את התופעה. אבל האמת היא שחשמל סטטיבבגדיםיכול להופיע כמעט בכל זמן. אי אפשר להעלים אותו לחלוטין מהארון, אבל בהחלט אפשר לצמצם אותו.

הנה 11 דרכים יעילות להיפטר מחשמל סטטי בבגדים - גם בחדר הכביסה וגם בזמן שאתם כבר לבושים:

מה גורם לחשמל סטטי בבגדים?

כאשר בדים מתחככים זה בזה, או בעור היבש שלנו, מתרחש מעבר של אלקטרונים. עם חיכוך חוזר, כל אלקטרון מקבל מטען חיובי או שלילי. המטענים הללו ממשיכים למשוך זה את זה ויוצרים חשמל סטטי, עד שמשהו קוטע את המטען ומאזן אותו.

אי אפשר להעלים אותו לחלוטין,צילום: המחשה - מידג'רני

פתרונות מהירים - גם כשאתם כבר מחוץ לבית

הוסיפו לחות

שמירה על רמת לחות של כ-30%-50% בבית טובה גם לבריאות וגם להפחתת חשמל סטטי. אבל אם הבגד כבר נדבק, שפריץ קל של מים מבקבוק ספריי יכול לשבור את המטען. אפשר גם להעביר מטלית לחה או נייר סופג מעט רטוב על הבד. רק שימו לב שיש לכם זמן לייבוש לפני היציאה.

השתמשו בקולב מתכת

העבירו קולב מתכת (או אפילו חתיכת נייר אלומיניום) בין שני בדים שנדבקים זה לזה - המתכת מסייעת לשחרר את המטען החשמלי שמחזיק אותם יחד.

קרם ידיים לשבור את הקשר

מרחו מעט קרם ידיים כדי להוסיף לחות לעור ולשבור את הקשר הסטטי בין הבגד לגוף. חשוב להמתין שהקרם ייספג לגמרי כדי להימנע מכתמים.

נעליים עם סוליית עור

אם אתם חוטפים "זרמים" בכל נגיעה במתכת, ייתכן שהנעליים אשמות. סוליות עור מאפשרות לאלקטרונים לזרום החוצה מהגוף, בעוד שסוליות גומי נוטות להחמיר הצטברות של חשמל סטטי.

ספריי לשיער - כן, גם לבגדים

המרכיבים בספריי לשיער מצפים את סיבי הבד ומפחיתים חשמל סטטי. רססו קלות את הצד הפנימי של הבגד, או את החלק החיצוני ממרחק של 30-60 ס"מ כדי להימנע משאריות.

ספריי ייעודי נגד חשמל סטטי

תרסיסים להפחתת חשמל סטטי או לשחרור קמטים פועלים על ידי משיכת לחות ונטרול המטען החשמלי. לקבלת תוצאה מיטבית, רססו ואפשרו לבגד להתייבש באוויר לפני הלבישה.

תלייה על מתלה או חבל כביסה מפחיתה משמעותית את התופעה,צילום: GettyImages - אילוסטרציה

בחדר הכביסה: כך תמנעו חשמל סטטי מראש

העדיפו ייבוש באוויר

מייבש כביסה יוצר חשמל סטטי בשל החיכוך והנטייה לייבש יתר על המידה. תלייה על מתלה או חבל כביסה מפחיתה משמעותית את התופעה, ובונוס נוסף: היא מוסיפה לחות לאוויר הבית.

מיינו בגדים לפי סוג הבד

גם אם מיינתם לפני הכביסה, מיינו שוב לפני הייבוש. בדים סינתטיים כמו ניילון ופוליאסטר שומרים על מטען חשמלי יותר מבדים טבעיים כמו כותנה או פשתן.

כדי להפחית חשמל סטטי, ייבשו בדים סינתטיים בנפרד והוציאו אותם כשהם עדיין מעט לחים. תלו לייבוש סופי על מתלה.

הוסיפו חומץ לבן לשטיפה

חצי כוס חומץ לבן מזוקק בשלב השטיפה מסייעת להפחתת חשמל סטטי. החומץ מסיר שאריות חומרי ניקוי ומרכך את הסיבים, כך שהם פחות נצמדים זה לזה במהלך הייבוש.

מרכך כביסה או דפי ייבוש

מרככים ודפי ייבוש מצפים את סיבי הבד ביונים חיוביים, שמאזנים את האלקטרונים השליליים שנוצרים במייבש, וכך מפחיתים חשמל סטטי.

כדורי צמר למייבש

כדורי צמר רב פעמיים הם אלטרנטיבה טבעית לדפי ייבוש. הוסיפו שניים שלושה למייבש: הם מפרידים בין הבגדים, מפחיתים חיכוך ויכולים לשמש אתכם במשך שנים.

בשורה התחתונה:מעט לחות, מיון נכון של בגדים ושינויים קטנים בהרגלי הכביסה יכולים לחסוך לא מעט רגעים מרגיזים - ולהשאיר את הבגדים בדיוק במקום שבו הם אמורים להיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר