"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שיין מסתבכת עם האמריקנים
הסנאטור האמריקני טום קוטון קרא למשרדי המשפטים וביטחון הפנים בארה"ב, לחקור את שיין בגין זיוף וגניבת קניין רוחני • לצד זאת, התובע הכללי של טקסס חוקר אם שיין הפרה את החוק
המחירים לישראל מזנקים. צילום: רויטרס

שיין מסתבכת עם האמריקנים

הסנאטור האמריקני טום קוטון קרא למשרדי המשפטים וביטחון הפנים בארה"ב, לחקור את שיין בגין זיוף וגניבת קניין רוחני • לצד זאת, התובע הכללי של טקסס חוקר אם שיין הפרה את החוק

מערכת לייף סטייל היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

אחרי שעוררה את זעם הממשל הצרפתי,שייןמסתבכת כעת עם האמריקנים בשני מקרים שונים שפורסמו אמש (שני). בעוד שסנאטור אמריקני קורא למשרדי המשפטים וביטחון הפנים לחקור את שיין בגין זיוף, החברה נחקרת על ידי התובע הכללי של טקסס בשל נהלי עבודה לא אתיים ובטיחות מוצרים לקויה.

הסנאטור הרפובליקני האמריקני טום קוטון מארקנסו שלח מכתב ליועצת המשפטית לממשלה פאם בונדי אתמול (שני), וקרא למשרדי המשפטים וביטחון הפנים האמריקניים לחקור את הקמעונאיות המקוונות שיין וטמו, ששולחות את רוב הסחורה שלהן מסין, בגין גניבת קניין רוחני וזיוף בקנה מידה רחב.

האם שיין תעמוד למשפט בארה"ב?, צילום: AFP

המכתב, שהתקבל על ידי רויטרס, מוסיף לביקורת הגוברת על שיין וטמו, ששתיהן העלו מחירים לאחרונה, בעקבות סיום פטור הסחר בארה"ב שעזר לשתי החברות לצבור פופולריות באזור.

שיין אמרה בעבר שהיא דורשת מהספקים שלה לאשר שהמוצרים שלהם אינם מפרים קניין רוחני ושאינם מזויפים. לחברה יש צוות שמבטיח שהמוכרים שלה עומדים במדיניות ונוקט בפעולה מהירה, לטענת דובר החברה.

שיין וטמו עומדות להיחקר , צילום: רויטרס

סיום הפטור, שאפשר לחבילות שנשלחו ישירות לקונים בשווי של פחות מ-800 דולר להיכנס לארה"ב ללא מכס, "אילץ את שיין וטמו לשנות את המודל העסקי שלהן", אמר קוטון במכתב.

"חברות אלה מאחסנות כעת מלאים עצומים במחסנים ובמרכזי הפצה בארה"ב. הסחורה שלהן כבר לא חומקת דרך נמלים", אמר קוטון. "היא נמצאת על אדמת אמריקה תחת סמכות שיפוט אמריקנית".

בנוסף, התובע הכללי של טקסס קן פקסטון אמר אמש (שני) שהוא חוקר אם שיין הפרה חוק מדינתי הקשור לנהלי עבודה לא אתיים ולמכירת מוצרי צריכה מסוכנים.

"נהלי עבודה לא אתיים ומכירת מוצרי צריכה מסוכנים", צילום: AFP

החקירה של פקסטון מגבירה את הלחץ על שיין, לאחר שצרפת ביקשה בשבוע שעבר משופט בפריז להשעות את שיין במדינה למשך שלושה חודשים בגין מכירות של בובות מין דמויות ילדים וכלי נשק אסורים.

פקסטון אמר שהחקירה שלו תתמקד בהפרת החוק האמריקני, על ידי בדיקת שימוש בחומרים רעילים או מסוכנים, או הטעיית צרכנים לגבי בטיחות מוצרים. החקירה תבחן גם את שיטות איסוף הנתונים והפרטיות של שיין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...