"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מתח במיס יוניברס: הנציגה הישראלית עמדה לצד הפלשתינית - והעולם השתגע
הסערה סביב השתתפותה של נאדין איוב, "מיס פלשתין", מסרבת להיפסק כשהכותרות והסרטונים ברשת מצביעים על המתח בינה לבין מיס ישראל מלאני שירז • מארגני התחרות הורו לנציגה הישראלית לעמוד לצידה, והגולשים ברשת לא התאפקו
מיס ישראל מלאני שירז ומיס פלשתין נאדין איוב. צילום: אינסטגרם

מתח במיס יוניברס: הנציגה הישראלית עמדה לצד הפלשתינית - והעולם השתגע

הסערה סביב השתתפותה של נאדין איוב, "מיס פלשתין", מסרבת להיפסק כשהכותרות והסרטונים ברשת מצביעים על המתח בינה לבין מיס ישראל מלאני שירז • מארגני התחרות הורו לנציגה הישראלית לעמוד לצידה, והגולשים ברשת לא התאפקו

מערכת לייף סטייל היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

למרות שגמר תחרות מיס יוניברס מתקיים רק בעוד כשבוע וחצי, כבר עכשיו החלה התחרות והנציגות הגיעו לתאילנד על מנת לנסות ולקטוף את הכתר הנחשק.

בשלב שהתקיים השבוע, כל נציגה מציגה את עצמה ואומרת בקול מול המצלמות מהו שמה ואיזו מדינה היא מייצגת. כזכור, השנה משתתפת לראשונה אי פעם"מיס פלשתין", נאדין איוב, הנציגה הפלשתינית בתחרות - מה שכבר עכשיו גורם לאי נעימויות ומתחים, שכן גם מיס ישראל מלאני שירז משתתפת בתחרות.

לאחר ששתי הנציגות, בנוסף לכמעט 90 נציגות נוספות, הציגו את עצמן, הן צעדו לקדמת הבמה - שם מארגני התחרות העמידו אותן אחת לצד השנייה, ככל הנראה כדי לייצר דרמה וכותרות.

מי שכמובן לא פספסו את הרגע הדרמטי היו הגולשים ברשת, במיוחד הפרו-פלשתינים, שבחרו להגיב לחילופי המבטים והמתח ששרר בין השתיים.

"אני אוהב את זה שמיס פלשתין נראית שלווה בעוד שמיס ישראל נראית רותחת מעצבים", כתב גולש אחד פרו פלשתיני, בעוד שגולשת אחרת הגיבה לו בציניות: "היא אפילו לא נראית רותחת. אבל למה שהיא תכעס על נציגה של מדינה שלא קיימת אבל עדיין קיבלה השתתפות בתחרות?".

סרטונים שעלו לרשת הדגישו את פניה של מיס ישראל מלאני שירז כשהיא מגלגלת עיניים ברגע שהיא רואה את מיס פלשתין נאדין איוב מתקרבת לעברה ומחייכת למצלמות בזיוף רב. צילומים אחרים של השתיים מציגים את נאדין הפלשתינית כשהיא עומדת צעד אחד לפני שירז הישראלית.

"המבט של מיס ישראל היה ילדותי ולא במקום. אני בעד ישראל אבל לא אמורה להיכנס פוליטיקה לתחרות", טען אחד הגולשים שהתייחס להבעות הפנים של מיס ישראל מלאני שירז.

מלאני שירז בתחרות, צילום: EPA

עם זאת, גולשים ישראלים הצדיקו את מיס ישראל. "ברור שככה היא מסתכלת עליה. היא כל היום משקרת ברשת ומכפישה את העם שלה, זו זכותה להסתכל עליה בצורה הזו", כתבה גולשת אחת.

למלאני שירז, מיס ישראל, כנראה יש סיבות טובות לכעוס על מיס פלשתין נאדין איוב. בחודש שעבר פרסמה איוב סדרת פוסטים על המלחמה ברשתות החברתיות, כשבאחד מהם היא ניפחה את מספר ההרוגים הפלשתינים ובשני היא הציגה את כפיר ואריאל ביבס ז"ל, הילדים הישראלים שנרצחו בשבי חמאס, כקורבנות פלשתיניים של המלחמה.

מיס פלשתין נאדין איוב בתחרות, צילום: EPA

השתתפותה של נציגה פלשתינית ראשונה בתחרות מיס יוניברס הוכרזה לראשונה באוגוסט האחרון, אז עלה לכותרות גם שמה של נאדין איוב, שכלל לא מתגוררת בשטחי הרשות הפלשתינית אלא במגדלים בדובאי - עובדה שעוררה ביקורת כלפיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...