"בזכות הישראליות שלי": הקניינית הישראלית שעובדת בארמני ומשתפת את החיים ברשת

שרון צביליחובסקי חיה בניו יורק, למדה מנהל עסקים באופנה, פתחה עמוד טיקטוק מצליח ועובדת באחד מבתי האופנה הגדולים בעולם • הדרך לשם הייתה מלאה בהזדמנויות שונות - שהגיעו ממקומות לא צפויים

שרון צביליחובסקי. צילום: באדיבות המצולמת

שרון צביליחובסקי היא משפיענית רשת וקניינית אופנה ישראלית שחיה בניו יורק ועובדת בארמני, המשתפת עם כמעט 40 אלף עוקביה ברשת את החיים הפוטוגניים והמסקרנים שלה - שיכולים להזכיר לפרקים את אלה של רייצ'ל גרין או קארי בראדשו. 

בראיון שקיימנו איתה ב"ישראל היום", סיפרה שרון על הדרך שלה ברשת ובתעשיית האופנה האמריקנית. "התוכנית שלי הייתה לנסוע לדרום אמריקה ואז לעבור בארצות הברית ולהחליט איפה בא לי ללמוד, תמיד רציתי ללמוד אופנה בחו"ל", מספרת שרון. "אבל אז התחילה הקורונה אז נשארתי בארץ והתחלתי ללמוד מנהל עסקים ותקשורת באוניברסיטת תל אביב - רציתי לראות איך זה".

שרון צביליחובסקי // באדיבות המצולמת

היא מספרת שעד מהרה הבינה כי לימודים אלו לא נועדו עבורה והחליטה לעשות את הצעד הגדול ולעבור לניו יורק. "ידעתי בתוך תוכי שאין לי נפש של מעצבת. בארץ התחום של עסקי האופנה באקדמיה לא קיים, ורציתי ללמוד ב-FIT - ידעתי שהרמה שם מאוד גבוהה", אמרה שרון על בית הספר הגבוה FIT שבניו יורק (Fashion Institute of Technology), בו למדה תואר ראשון במנהל עסקים באופנה.

"בתואר מקבלים טעימה מכל מה שקשור לתעשיית האופנה. מחיזוי טרנדים, קניינות, שיווק ועד לאיך מייצרים תיקי מוצר, כלומר איך לדבר עם מפעלים. למדתי שם ממש מגוון של תחומים", מספרת שרון.

שרון צביליחובסקי בסיום התואר // באדיבות המצולמת

תוך כדי התואר, החלה שרון ליצור תוכן ברשתות החברתיות, בדגש על סרטוני טיקטוק בהם היא מספרת על חייה כסטודנטית לאופנה בניו יורק. "היה לי חלום להיות יוצרת תוכן, כבר כשהייתי קטנה צפיתי בסרטונים של סטודנטיות לאופנה שלומדות בניו יורק דרך היוטיוב", היא מספרת תוך כדי שאנו משוחחים על משפיענית הרשת קייט ברטלט, שבנתה קריירה מתוכן שהעלתה כסטודנטית לאופנה באותו בית הספר. 

"עשיתי לעצמי מניפסטינג כנראה, אמרתי לעצמי שאשמח לפגוש יוצרת תוכן שתלמד אותי קצת ואכן פגשתי. בהתחלה היה לי קצת מוזר לדבר מול מצלמה, אבל עם הזמן צברתי ביטחון להעלות תוכן. אני שמחה מאוד שזה הפך להיות מה שזה היום. זה מקשר אותי לארץ וזה עוד תחום שבו אני יוצרת את האמנות שלי".

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Sharon Zvilichovsky (@sharonzvili)

הדרך לארמני לא הייתה פשוטה, כשלהתמחות הראשונה שלה בבית האופנה היא הגיעה במקרה: "קיבלתי את ההתמחות בארמני בדרך מאוד מצחיקה. כשהתחלתי לעשות את התואר ב-FIT, הייתי צריכה עבודה כדי לממן את התואר. מצאתי חברת סטארט-אפ ישראלית שבכלל התעסקה בפוד טק ותהיתי בהתחלה אם אני רוצה לקחת עבודה כזו, שלא קשורה לתחום העניין שלי. עבדתי שם בניהול לקוחות ובשיווק", היא מספרת.

"אחד הלקוחות שלי בעבודה הזו היה בבניין משרדים מאוד יפה, ואמרתי שאני אקפוץ לשם לאירוע של החברה. מפה לשם, קלטתי שהאירוע הוא של ארמני ושהם יושבים באותו בניין. דיברתי שם עם כל מיני אנשים, שאחת מהם הייתה מנהלת משאבי האנוש - שוחחתי איתה ואמרתי לה שאני רוצה לקבל שם התמחות".

באירוע של ארמני. שרון צביליחובסקי // קרדיט פרטי

ההתמחות לא עברה בקלות, שכן חודש לאחר תחילת ההתמחות התרחשו אירועי 7 באוקטובר. "נעדרתי מההתמחות שבועיים, היה לי מאוד קשה בתקופה הזו. בכיתי במשרד המון אחר כך, חשבתי שהם יחשבו שאני לא מקצועית אבל למזלי הבוסית שלי בהתמחות הייתה יהודייה וממש הבינה אותי".

אחרי ההתמחות, קיבלה צביליחובסקי עבודה בבית האופנה - לאחר ששוחחה עם כמה אנשים במשרד והבינה שיש משרה פנויה במחלקת הקניינות, שעד אז לא הייתה חלק ממנה. "אני הייתי המתמחה היחידה שקיבלו מאותו מחזור למשרה מלאה. את העבודה עצמה השגתי בזכות הישראליות שלי. הצלחתי לדחוף את עצמי ולדבר עם עוד אנשים, שיווקתי את עצמי, הצגתי את עצמי בכל הזדמנות".

עבודת הקניינות לא לגמרי מוכרת עבור כל אחד, כאשר שרון מספרת כי היא נדרשת להסביר בכל פעם מחדש את התפקיד שלה - עבור אנשים שלא עובדים בתעשיית האופנה. "צוות הקניינות אחראי לבחור את הקולקציה שתימכר באתר או בחנות באזור שהם אחראים עליו במותגים גלובליים. בדרך כלל, בוחרים את הקולקציה לפי ניתוח מכירות, לפי מה שעבד בעבר. אנחנו מבינים את ההתנהגות של הצרכנים, מה הם אוהבים, למה הם מגיבים. אנחנו לוקחים את מה שאנחנו כבר יודעים על הצרכן ואת מה שקורה בעולם האופנה, ומנסים לחזות מה הוא ירצה בעתיד, בעוד שתיים או שלוש עונות".

@sharonzvili

על העבודה הנוכחית בארמני היא סיפרה: "אני נמצאת בצוות שאחראי על אמריקה, כלומר ארצות הברית, קנדה וחלק מהמדינות בדרום אמריקה. אנחנו אחראים על הפריטים שעומדים להיות מיוצרים ובחנויות של החברה. מעצבי האופנה במילאנו בעצם בונים קולקציה שהיא רחבה מאוד וכוללת המון פריטים והקניינים בכל אזור מתאימים לפי השוק שלהם".

בשונה מהשוק האמריקני שאיתו היא עובדת, השוק הישראלי הרבה יותר קטן ושונה מכמה בחינות. "השוק הישראלי שונה, הוא הרבה יותר קטן. בסופו של דבר, בחירה לא נכונה יכולה להיות הרסנית יותר משוק גדול יותר. התפקיד הזה הוא מאוד עסקי. דבר נוסף ששונה הוא שבארץ יש קהילה דתית וחרדית שיש להם שוק אחר לגמרי וטרנדים משלהם. חנות של מותג שנמצאת באוכלוסייה דתית צריכה התאמות אחרות, כמו למשל חצאיות ארוכות".

על רקע גורדי השחקים של ניו יורק. שרון צביליחובסקי // קרדיט פרטי

לסיום, היא שיתפה במטרות שלה להמשך הדרך: "אני מנסה לא להגביל את עצמי בחלומות שלי. כרגע אני רואה את עצמי ממשיכה בעולם עסקי האופנה. אני רק מקווה לגדול ולהצליח בקריירה שלי. הזדמנויות יכולות להגיע מכל כך הרבה מקומות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר