דיוויד ששון, מעצב אופנה יהודי-בריטי שעיצב שמלות הוט קוטור עבור הנסיכה דיאנה ובני מלוכה אחרים לצד שותפתו היצירתית בלינדה בלוויל, נפטר בגיל 92. מותו אושר לאתר WWD על ידי חברתו הוותיקה והמעצבת זנדרה רודס.
ששון, איש חם ומקסים עם חוש הומור עוקצני, מעולם לא נתן לרשימת הלקוחות המפורסמים שלו לעלות לו לראש. בתקופתו, הזרקור היה מופנה אל הלקוח - ולא אל הכישרון - ומעצבים רבים נאלצו להיכנס דרך הדלת הצדדית של הארמון, בדיוק כמו כל בעלי המלאכה האחרים.

עיצב יותר מ-70 שמלות עבור הנסיכה דיאנה. דיוויד ששון ז"ל לצד הנסיכה המנוחה // GettyImages
המעצב השובב והצנוע, שהתפרסם בשמלות הקוקטייל ושמלות הערב האלגנטיות והמעוטרות שלו, יצר שמלות עבור המשפחה המלכותית הבריטית במשך עשרות שנים, ומעולם לא שכח את הפרטים של השמלה המלכותית הראשונה שעיצב. ששון עיצב יותר מ-70 בגדים עבור הנסיכה דיאנה, כולל שמלה כתמתמה שלבשה לפני האירוע ביום חתונתה, ואת בגדי ההיריון שלה.
ששון נולד להורים יהודים ממוצא עיראקי בצפון לונדון, כאשר בתחילת חייו בכלל רצה להיות שחקן. הוא למד בבית הספר היהודי "אביגדור" ובבית הכנסת לודרדייל רואד שבמערב לונדון. ב-2023 הוכרז שחלק מהעיצובים של ששון יוצגו בתערוכה על תפקידם של מעצבים יהודים בסצנת האופנה של לונדון.

הנסיכה דיאנה בשמלה בעיצובו של דיוויד ששון // GettyImages
בשנת 1960, הוא ושותפתו היצירתית דאז בלוויל התבקשו להכין שמלה ארוכה לנסיכה אן שהייתה אז בת 10 (אחותו של המלך צ'ארלס). היא עמדה להיות שושבינה בחתונתה של הליידי פמלה מאונטבטן למעצב הפנים דיוויד היקס. זה התברר כרגע בלתי נשכח - ממגוון סיבות.
"הלכתי לארמון בקינגהאם - דרך כניסת בעלי המלאכה", סיפר ששון ל-WWD בחיוך, בראיון משנת 2008. בתוך חדר הילדים של אן - עם השטיח המוכתם בדיו - ששון נזכר כיצד ניסה להשתחוות לאימה המלכה אליזבת', ובטעות מעד לתוך אחת מקערות המים של כלבי הקורגי החביבים.
ששון גם נזכר ברגע משעשע אך מסוכן, בו כמעט שינה את מהלך ההיסטוריה המלכותית. במהלך מדידה בארמון קנזינגטון, ששון פתח לרווחה את דלת חדר הישיבות של דיאנה - והפיל את הנסיך ויליאם בן השלוש. "אלוהים אדירים, הרגתי את המלך העתידי של אנגליה", הוא נזכר במחשבותיו. בסופו של דבר, הנזק היחיד היה חבלה במצח.
בשנת 2009, ששון סיפר את הסיפורים הללו - ורבים אחרים - בספר "The Glamour of Bellville Sassoon", המשקף מבט לאחור על 50 שנותיו בעולם האופנה. הספר נכתב במשותף עם סינטי סטמפ (עוזרת ותיקה של המעצבת הבריטית ג'ין מיור), עם הקדמה מאת העיתונאית המפורסמת סוזי מנקס.
תקופת השיא של בית האופנה הייתה בשנות השישים והשבעים, כאשר עיצובי בלוויל ששון זכו לשבחים ברחבי העולם, וכאשר ששון ובלוויל הלבישו בני מלוכה כמו הנסיכה מרגרט, נשות חברה כולל קמילה שאנד - כיום המלכה קמילה - ונשים מפורסמות נוספות מאותה התקופה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו