המעצב המוערך דני מזרחי הלך לעולמו

מגל גדות ועד גלית גוטמן ושרה נתניהו, כלות, כוכבת מוזיקה וטלוויזיה - כולן היו לקוחותיו של דני מזרחי • הסגנון הייחודי שלו, הקפדנות על פרטים והיכולת ליצור שמלות מרהיבות שהפכו לסמל סטטוס, הפכו אותו לאחד המעצבים המשפיעים ביותר בתעשייה

המעצב דני מזרחי . צילום: אריק סולטן

עולם האופנה הישראלי איבד היום (שלישי) את אחד מעמודי התווך שלו, כאשר מעצב האופנה דני מזרחי הלך לעולמו בגיל 66. מזרחי, שנולד בשכונת מנשייה בתל אביב ב-5 בינואר 1959, הפך במהלך הקריירה המפוארת שלו לאחד השמות הנחשבים והמוערכים ביותר בתעשיית האופנה הישראלית.

סיפור חייו של מזרחי הוא סיפור של התגברות על מכשולים והגשמה עצמית. כילד למשפחה בת חמישה ילדים, נאלץ בגיל תשע לעבור לכפר הנוער בית אפל בשל קשיים כלכליים, שם שהה עד גיל 14. למרות ההתחלה המאתגרת, הצליח מזרחי לסלול את דרכו אל פסגת עולם האופנה, בתחילה דרך עבודה ברשת "ראש אינדיאני" שהקימו אחיו, שם מילא תפקידים שונים - מגהצן, תופר ועד למתאם אופנה ומעצב חלונות ראווה.

מזרחי החל את דרכו ב"ראש אינדיאני", צילום: מולה עשת

ב-1997, לאחר סכסוך משפחתי, עזב מזרחי את "ראש אינדיאני" ופתח את החנות שנשאה את שמו - "דני מזרחי דיזיינס" בתל אביב. המפנה המשמעותי בקריירה שלו הגיע לאחר שעיצב שמלה מאבני סברובסקי לקרובת משפחתו, עיצוב שזכה לסיקור נרחב בתקשורת הישראלית. מאותו רגע, החל מזרחי לבסס את מעמדו כמעצב שמלות כלה ושמלות ערב למובילות האופנה בישראל.

הכרה בינלאומית

שאיפותיו של מזרחי חרגו מגבולות המדינה. בשנת 2002 הפיק תצוגת אופנה במלון דורצ'סטר היוקרתי בלונדון, אירוע שנועד לאיסוף תרומות לאגודה למלחמה בסרטן. התצוגה פתחה בפניו דלתות לעיצוב שמלות לשחקניות וזמרות מרחבי העולם. ב-2005 הרחיב את פעילותו העסקית כאשר פתח חנות ברחוב בונד היוקרתי בלונדון, אם כי סגר אותה כעבור שלוש שנים בשל קשיי ניהול מרחוק.

דני מזרחי וניקול ראידמן, צילום: מאיר פרטוש

חותם בתרבות הישראלית

מזרחי הטביע את חותמו על אירועי תרבות מרכזיים בישראל. הוא עיצב את התלבושת של דפנה דקל לתחרות האירוויזיון בשנת 1992, ובין השנים 1997-2012 עיצב את השמלות למשתתפות בתחרות מלכת היופי וייצג את ישראל בתחרויות יופי בינלאומיות. תרומתו לעולם הבידור המשיכה עם עיצוב התלבושות למשתתפי תכנית הריאליטי "רוקדים עם כוכבים" במשך שלוש עונות, ואף עיצב את הקולקציה למסע ההופעות של זוכת האירוויזיון 2014, קונצ'יטה וורסט.

לאורך השנים, הלביש מזרחי שורה ארוכה של כוכבות ונשות ציבור, מגל גדות ועד שרה נתניהו, והדוגמנית גלית גוטמן שימשה במשך שנים רבות כדוגמנית הבית שלו.

הדוגמנית הבינלאומית אירינה שייק בקולקציית שמלות הערב והכלות של המעצב דני מזרחי (2010) / צילום: קוקו

התמודדות עם אתגרים

דרכו של מזרחי לא הייתה מלאה בשושנים. בדצמבר 2019 הוכרז כפושט רגל עם חובות שנאמדו בכשבעה מיליון שקלים, ונאלץ לסגור את העסק על פי הוראת בית משפט. אולם, כמו בסיפור חייו המוקדמים, גם כאן הוכיח מזרחי את יכולתו להתגבר על מכשולים. בשנת 2022, לאחר שהגיע להסדר עם נושיו שכלל את מכירת הווילה שלו בהרצליה פיתוח, חזר לעולם האופנה ופתח סטודיו לעיצוב שמלות כלה וערב ברחוב פרישמן בתל אביב.

דני מזרחי / צילום: אריק סולטן

מורשת אופנתית

דני מזרחי ייזכר כמי שהביא מקוריות, יצירתיות ונוכחות בינלאומית לעולם האופנה הישראלי. הסגנון הייחודי שלו, הקפדנות על פרטים והיכולת ליצור שמלות מרהיבות שהפכו לסמל סטטוס, הפכו אותו לאחד המעצבים המשפיעים ביותר בתעשייה.

מורן אטיאס בטקס המשואות בשמלה של דני מזרחי (2023), צילום: אורן בן חקון

עולם האופנה הישראלי והבינלאומי מרכין ראש לזכרו של דני מזרחי, איש שהחל את דרכו משכונת מנשייה בתל אביב והגיע אל מרומי התהילה העולמית, תוך שהוא משאיר אחריו מורשת עשירה של יצירתיות, חדשנות וסגנון שימשיכו להשפיע על עולם האופנה עוד שנים רבות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר