באה לעצבן: בלה חדיד לבשה שמלת כאפייה בפסטיבל הגדול בעולם
הדוגמנית הגיעה לפסטיבל הסרטים בקאן כשהיא לבושה בשמלה עם הדפס של כיסוי הראש המסורתי • חדיד ידועה כפרו-פלשתינית ואקטיביסטית שהתבטאה בעבר לא מעט נגד ישראל
בשמלת כאפייה:בלה חדיד, הדוגמנית ממוצא פלשתיני, שוהה בימים אלו בצרפת לרגל השתתפותה בפסטיבל קאן, שבו היא מייצרת, כהרגלה בקודש, שלל כותרות – וגם הערב (חמישי) היא מייצרת אחת כזו.
לאחר שהגיעה אל הפסטיבל בשמלה שקופה שחשפה קצת יותר ממה שמקובל וממה שראינו עד כה על השטיח האדום, כשהגיעה אל הריוויירה הצרפתית כשהיא לבושה בשמלת כאפייה – כיסוי ראש מסורתי אשר נהוג במדינות ערביות ומוסלמיות, אשר עשוי בדרך כלל מכותנה או מפשתן.
חדיד, שאביה,מוחמד, נולד בישראל מספר חודשים לאחר הקמת המדינה ושנמלט עם בני משפחתו לסוריה במהלך מלחמת העצמאות, ידועה כפרו-פלשתינית ואקטיביסטית אשר נוהגתלהתבטא ולבקר את ישראלופעולות צה"ל בשטחים באופן קבוע.
בשמלת הכאפייה, שפורסמה בחשבון האינסטגרם של מגזין האופנה הנחשב"ווג"הבריטי כחלק מכתב על הכאפייה, נראה שחדיד מביעה דרך נוספת להביע את תמיכתה בפלשתינים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוView this post on Instagram
