בית האופנה משכית נחשב לשם דבר בארץ ובעולם, וזכה להכרה בינלאומית משמעותית עם כתבה מחמיאה של שישה עמודים במגזין הנחשב "לאופיסל ערביה". במגזין קיימו ריאיון עם שרון טל, שמובילה את המותג בשנים האחרונות.
• נחשף הסוד: קארי בראדשו בשמלה של משכית
• דוגמניות מקומיות בעיצוב ישראלי: חגיגת אופנה במקסיקו סיטי
הכתבת טניה בלינסקי סקרה את ההיסטוריה של המותג, שהוקם ב-1954 על ידי רות דיין, ועבד עם בתי האופנה הגדולים בעולם כמו דיור, ז'יבנשי ואיב סאן לורן, ונלבש על ידי הכוכבות המפורסמות ביותר כמו אליזבת' טיילור ואודרי הפבורן. ב-2013 המותג הוקם מחדש על ידי שרון טל, שלמדה אופנה בשנקר, ועברה התמחות אצל אלבר אלבז בבית האופנה לנווין.
טל נשאלה על ההחלטה להקים מחדש את משכית. "הכל התחיל כשעבדתי בפריז אצל אלבר אלבז. התאהבתי בעבודה בבית אופנה גדול עם אנשי המקצוע החומרים הטובים ביותר, וכשחזרתי לארץ רציתי להקים מותג משלי. שמעתי על משכית, שלפני שנסגר ב-1994 העסיק עולים חדשים, התעסק בתרבויות שונות וברקמות, שהן תחום ההתמחות שלי, וזה עורר בי השראה להחיות אותו. בית האופנה היחיד אי פעם שפעל בישראל", סיפרה.
ומה הייתה ההתרשמות שלה מרות דיין? "התאהבתי בה בפגישה הראשונה שלנו, שנמשכה שמונה שעות", סיפרה טל. "היא אישה יוצאת דופן, עם עין וטעם מדהימים ולב גדול. זה הביא אותנו ליצור בית אופנה בינלאומי. היא הייתה המוזה שלי, והחברה הכי טובה שלי. בן זוגי קרא לה 'הדינוזאור', כי היה הייתה כל כך נדירה ויקרה", שיתפה את הכתבת בגילוי לב.
איך התרבות הישראלית משתקפת בבגדים של משכית? "משכית היא ישראל. הקולקציות בהשראת הנופים, התרבויות והרגעים היפים שיש לנו כאן. מחיי העיר ועד המדבר, מהחוף להרים, זה כור ההיתוך שהוא ישראל", היא מספרת.
"אתם עדיין משתמשים בטכניקות ייצור מסורתיות?", שאלה בלינסקי. "משכית הוא קו קוטור יוקרתי, הכל מיוצר בעבודת יד במיוחד בשבילנו. יש לנו את טכניקת הטלית שייחודית לנו, והיא יוצרת רקמה תלת ממדית באמצעות חוט כסף. יצרנו איתה צורות חדשות ומודרניות, וייצרנו שמלות ערב שמעוטרות ברקמה המדהימה הזאת, זה נראה כמו תכשיטי ענק. יש לנו גם הדפסים שמצוירים ביד על שמלות משי, ועוד", היא מספרת.
טל נשאלה מה המנטרה העיצובית שלה, וענתה: "אופנה איטית – קנה פחות, השתמש בה יותר. אל תשתמשו בפריט פעם אחת, אלא שלבו אותו עם פריטים שונים, ותיצרו איתו לוקים שמתאימים ליום וללילה".
"מי הסלבריטאים שלובשים היום עיצובים של משכית?", שאלה בלינסקי. "המפורסמת האחרונה הייתה שרה ג'סיקה פרקר, שלובשת את העיצובים שלנו לעיתים קרובות, ובפעם האחרונה בחרה בנו לפרק הפתיחה של "בדיוק ככה" בתור קארי בראדשו", שיתפה.
ולסיום, שיתפה טל בשיעור הטוב ביותר שלמדה מאלכסנדר מקווין המנוח: "תכיני כמה שיותר רעיונות לכל עיצוב, ככה תמיד יהיו לך אפשרויות טובות לבחור מהן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו