"מצב קשה": הנסיך ויליאם מסרב להשתתף בסרט על דיאנה - זו הסיבה

ויליאם כבר קיבל כמה הצעות להשתתף בפרויקטים על אמו המנוחה, אך בחר לסרב • כעת, על רקע השמועות על סרט שהארי עשוי להפיק, הסיבה להחלטה מקבלת משמעות חדשה

הנסיך וויליאם וקייט מידלטון   , Samir Hussein/Pool via REUTERS
הנסיך וויליאם וקייט מידלטון | צילום: Samir Hussein/Pool via REUTERS

לקראת יום השנה ה-30 למותה של הנסיכה דיאנה, הנסיך ויליאם דחה לפי דיווחים כמה הצעות להשתתף בסרטים דוקומנטריים שיוקדשו לאמו. על פי הדיווח ב"טיימס", הנסיך מוויילס מעוניין להימנע ממצב שבו הוא ואחיו המנוכר, הנסיך הארי, יוצבו זה מול זה במסגרת הפקת סרט.

ויליאם, בן 44, דחה לפי הדיווחים "כמה הצעות להשתתף או להופיע בסרטים דוקומנטריים" על דיאנה, שמותה יצוין באוגוסט 2027, 30 שנה לאחר שנהרגה בתאונת דרכים בפריז.

מקורבים לנסיך סיפרו כי יום השנה הקרוב הוא "מצב קשה עבורו", וכי מותה של אמו עדיין מעורר בו רגשות עזים. ויליאם טרם החליט כיצד יציין את יום השנה, וייתכן שיעשה זאת באופן פרטי או במסגרת אירוע רשמי.

כבר לא בקשר. הנסיך הארי והנסיך ויליאם | צילום: REUTERS

על פי הדיווח, אחת הסיבות לכך שוויליאם אינו מעוניין להשתתף בפרויקטים קולנועיים על דיאנה היא הרצון להימנע מסיטואציה שבה הוא והארי יהיו "מוצבים זה מול זה" במהלך הפקת הסרט.

ויליאם כבר התייחס בעבר למותה של אמו. לפי הדיווחים, הוא ראה במחוות הציבוריות שערך לציון 20 שנה למותה, בשנת 2017, מעין "קתרזיס" ציבורי.

ומה הארי מתכנן?

במקביל לסירובו של ויליאם, סביב הנסיך הארי מתרבות השמועות על סרט דוקומנטרי אפשרי שיוקדש לדיאנה.

לפי דיווחים, הארי, בן 42, שוקל להפיק סרט על אמו ואף פנה לכמה מחבריה של דיאנה כדי לבדוק את האפשרות שישתתפו בפרויקט.

הנסיכה דיאנה והילדים | צילום: gettyimages

ב"פייג' סיקס" דווח לאחרונה כי הארי מנסה לרתום גם את דודו, צ'ארלס ספנסר, אחיה של דיאנה. ספנסר, שפרסם לאחרונה ספר זיכרונות על אחותו, כתב כי קיבל "אינספור" פניות להשתתף בסרטים דוקומנטריים עליה - כולל פנייה מ"אחיין", מבלי לציין אם מדובר בהארי או בוויליאם.

העיתונאי המלכותי טום סייקס טען כי הארי ומייגן נמצאים בבריטניה לצורך קידום פרויקט הקשור לדיאנה, וכי ספנסר עשוי להשתתף בו. עם זאת, מדובר בטענה שדווחה מפי העיתונאי ולא באישור רשמי של בני הזוג.

מקור ששוחח עם ה"טלגרף" טען כי הארי פנה לכמה מחבריה של דיאנה בניסיון לצרף אותם לסרט אפשרי. לפי אותו דיווח, הארי עדיין בוחן מה תהיה הדרך המשמעותית ביותר להנציח את מורשתה של אמו בשנת השנה החשובה, וכי הוא שוקל גם פרויקטים אחרים שאינם בהכרח סרט.

לפי הדיווחים, אם אכן יופק הסרט, ייתכן שהוא ייווצר באמצעות חברת ההפקות Archewell Productions של הארי ומייגן, ויימכר לנטפליקס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר