"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מרושש ומושפל: הנסיך הארי פונה לעזרה ומקבל סירוב צורב

לאחר ההפסד בתביעה שהותיר אותו, לפי הדיווחים, חשוף לעלויות משפטיות עצומות, הנסיך הארי פנה לעזרה כלכלית ממי שנחשב במשך שנים לאחד האנשים הקרובים אליו - אך נענה בסירוב • כעת הוא מתמודד גם עם ביקורת גוברת ולחץ מבית ומחוץ

,עודכן
0השמעה
הנסיך הארי. צילום: Valentyn KUZAN / The HALO Trust Ukraine / AFP

למרותהביקור ההיסטורי של הנסיך הבריטי הארי בממלכה הבריטית, שכלל לראשונה מאז החליט לפרוש מבית המלוכה יחד עם אשתו מייגן מרקל בשנת 2020 גם את שני הילדים של בני הזוג, הארי (41) מוצא את עצמו לפי הדיווחים בתקשורת בימים אלה בלב אחד המשברים הכלכליים והציבוריים החמורים ביותר שלו מאז עזיבתו המתוקשרת. פנייה שלו לחבר משפחה קרוב ומפורסם, הזמר אלטון ג'ון, בבקשה לעזרה כלכלית נתקלה בסירוב עצבני וצורב.

נקודת השבר הנוכחית הגיעה לאחר התבוסה המהדהדת שספג הארי, יחד עם יתר התובעים בתיק, בהם אלטון ג'ון ואליזבת' הארלי, בתביעה שניהל נגד Associated Newspapers, המוציאה לאור של אתר ה"דיילי מייל" הבריטי. ב־7 ביולי 2026 דחה השופט את התביעה וקבע כי לא נמצאה כל הוכחה לאיסוף מידע בלתי חוקי.

הנסיך הארי, ליז הרלי ואלטון ג'ון על רקע הדיילי מייל ובית המשפט,צילום: Getty Images, AFP

התביעה שהוגשה במקור באוקטובר 2022 התמקדה בטענות קשות ורחבות היקף על האזנות סתר, פריצה למכוניות וקבלת רשומות רפואיות ופיננסיות שלא כדין בין השנים 1993 עד 2011. ההפסד בתיק, שכלל דחייה גורפת של 97 טענות, הותיר את הארי חשוף לעלויות משפטיות אסטרונומיות המוערכות ביותר מ-50 מיליון ליש"ט, סכום השווה לכ-67 מיליון דולר.

בעקבות ההפסד, נכנס לתוקפו הכלל המשפטי האנגלי לפיו המפסיד משלם, המחייב את הנסיך ויתר התובעים בכיסוי כל הוצאות ההגנה של Associated Newspapers בנוסף להוצאותיהם. הערכה זו משקפת את העלויות של צוותי הגנה ענקיים לאורך ארבע שנים של ניהול תיק מורכב, כשמקורות משפטיים ציינו כי בעוד שקיימות פוליסות ביטוח להגנה משפטית הן מכסות רק חלק קטן מהסכום מה שמותיר את הארי חשוף לחובות עתק שאין ביכולתו לשלם לבדו.

בעוד הארי (41) זועם על החלטת בית המשפט ומכנה אותה "טיוח", מתברר כי בניסיון לכסות את חובותיו, הנסיך המושפל והמרושש ניסה לרתום לסיוע את אחד האנשים הקרובים ביותר לאמו המנוחה הנסיכה דיאנה , סר אלטון ג'ון.

המצב מורכב, הנסיך הארי מגיע לבית המשפט העליון של לונדון,צילום: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ג'ון בן ה-79, אשר מתמודד בשנים האחרונות עם מצב בריאותי מורכב הכולל ראייה מוגבלת מאוד היה שותף להגשת התביעה מלכתחילה, אולם כשפנה אליו הארי בבקשה למימון משחקי האינוויקטוס ובסיוע לכיסוי חובות המשפט נתקל לפי הדיווחים בסירוב צורם וחד משמעי.

מקורות מצביעים על כך שג'ון זעם על עצם הפנייה ומרגיש כי הארי מנצל את הקשר האישי רב השנים ביניהם. בסביבתו של הזמר הדגישו כי על אף הונו הרב, "אלטון הוא לא בנק" וכי הוא חש שהגיע לקצה גבול היכולת הכלכלית שלו בתיק זה.

עבור הארי המצב מורכב אפילו יותר על רקע הביקור המשפחתי הראשון בהרכב מלא מאז המעבר לארצות הברית. בעוד שהארי, מייגן מרקל ושני ילדיהם נפגשו עם המלך צ'ארלס והמלכה קמילה בביתם הפרטי בניסיון להשיג פיוס משפחתי ולאחות את הנתק רב השנים בין הצדדים, הדיווחים מצביעים על כך שהביקור לא הצליח להשקיט את הרוחות בבית המלוכה.

התבוסה המשפטית הציבה את הנסיך תחת לחץ ציבורי גובר מצד פוליטיקאים ופרשנים הקוראים לשלול ממנו את תאריו המלכותיים, בעוד דיווחים מצביעים על זעמה של רעייתו מייגן שהתנגדה מלכתחילה לניהול התביעה היקרה.

השילוב בין החובות העצומים, הנתק עם דמות אב כאלטון ג'ון והלחץ בבית המלוכה, מציב את הארי בנקודת השפל הנמוכה ביותר שידע בשנים האחרונות, זאת למרות הניסיון לשדר "עסקים כרגיל" שממשיך בניסיונות הכושלים עד כה שלו ושל מרקל לבסס את עצמם מבחינה עסקית בארצות הברית, עם שרשרת מיזמים כושלים, המתווספים לדיווחים על ניכור חברתי של השניים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר