אלפי הורים עלולים לשלוח מחר (שלישי, 5 במאי) את ילדיהם למוסדות החינוך ולגלות שהשערים סגורים, זאת בעקבות יום שבתון מלא שהוחזר למערכת החינוך לרגל חופשת ל"ג בעומר.
החופשה חלה על כלל תלמידי גני הילדים, בתי הספר היסודיים, חטיבות הביניים והתיכונים, והיא מהווה פיצוי תקציבי לעובדי ההוראה. במקביל, רשות הכבאות פרסמה צו איסור הדלקת אש ארצי שמחייב את ההורים לבטל או לשנות את מיקום המדורות המתוכננות לערב החג.
מתי חופשת ל"ג בעומר חזרה למערכת החינוך?
ביטול הלימודים הפתיע הורים רבים שאינם מודעים לשובה של חופשת ל"ג בעומר ללוח משרד החינוך הרשמי. כזכור, החופשה בוטלה בעבר במסגרת הסכמי שכר, אך הוחזרה ב-2025 למערכת כמענה לקיצוץ בשכר המורים בצל המלחמה והקיצוצים הרוחביים במשק. הלימודים עצמם יתחדשו בשגרה מלאה ביום רביעי, 6 במאי.
עיתוי יום החופש מעורר תסכול בקרב משפחות רבות, במיוחד לאחר שרק לאחרונה הושבתה מערכת החינוך למשך שישה שבועות בעקבות המלחמה מול איראן. הורים נדרשים שוב למצוא פתרונות יצירתיים, כגון קייטנות הורים או הפסד ימי עבודה, כדי להישאר עם הילדים בבית.
הקלות הבלתי נסבלת שמתקבלים לעבודה במערכת החינוך
צו איסור הדלקת אש ארצי
בגזרת המדורות, נציב כבאות והצלה, רב-טפסר אייל כספי, חתם על צו רשמי האוסר על הדלקת מדורות ברחבי הארץ. הצו, שהחל ביום ראשון (3 במאי) בשעה 08:00 בבוקר, יישאר בתוקף עד סוף חודש יוני בשל תנאים קיצוניים המעלים את הסבירות להתפתחות שריפות.
בעוד שחלק מוועדי ההורים עדיין מתלבטים על קניית מרשמלו וחלוקת קרשים לערב החג, ההודעה של רשות הכבאות מחייבת היערכות מיידית. הדלקת אש תתאפשר אך ורק באזורים ספציפיים שהוכשרו ואושרו מראש על ידי הרשויות המקומיות, רשות הטבע והגנים וקק"ל.
המשמעות היא שרוב השטחים הפתוחים בתוך הערים הם מחוץ לתחום, ומנגלים מותרים להדלקה רק במתקנים ייעודיים. בנוסף, הדלקת מדורות במקומות המורשים כפופה השנה גם להנחיות פיקוד העורף העדכניות בשל המצב הביטחוני.
היערכות לחופשת שבועות
לקראת ההמשך, כדאי להיערך מראש דרך התעדכנות בלוח החופשות המרוכז של מערכת החינוך. החופשה הבאה במערכת החינוך כבר נראית באופק: חופשת חג השבועות, שתעניק לתלמידים סוף שבוע ארוך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו